wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.809
- Поени од реакции
- 34.495
Не сум го гледал, ама јас зборував за филмовите на Мијазаки бе, овој не е негов.
Инаку, јас само што го изгледав When Marnie Was There. Малку бавен, ама одличен! На исто ниво со Spirited Away и My Neighbor Totoro ми е. Јас сепак мислам дека има шанса за номинација за Оскар.
Arrietty ми е во watchlist, ќе го гледам. А за The Wind Rises се согласувам, троа послаб беше од другиве, само јас и нему му давам висока оценка.
Од не-јапонскиве, Iron Giant некако отсекогаш го оставам настрана, не сум голем фан на таквите анимации, за Hotel Transylvania 2 се мислам дали воопшто да го гледам, а едвај чекам да испадне The Good Dinosaur. The Little Prince мене не ме освои толку многу како вас. Добар беше, не велам не, но малку не ми се допадна тоа што ја продолжиле приказната. Некако - многу од поентите од романот се изгубиле на тој начин. Инаку, јас пред некој ден за прв пат го гледав Home и се помочав од смеа. Одамна не сум гледал толку смешен анимиран, може уште од Croods. Не знам зошто толкав хејт добива?
Good Dinosaur go otepaa so losi kritiki a potfrli mnogu I na box office-ot. Izgleda I na oskarive ke go skratat, samo Inside Out ke gi zastapuva Disney.
Za Home I mene ne mi e jasno, prvpat da procitam nekoj zadovolen. Mene mi bese spot on, humor, boi, slatka prikazna, dobar voice acting...

Miyazaki spored mene ne se penzionirase so bang. Epten mi bese prosek Wind Rises. Mi stana duri dosadno...
Sto se tice Marnie mnogu mi legna neocekuvano, epten vpiva misterijata.
A sto se Princot tice, nejkam da cujam kritika nitu edna.