Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Forrest Gump; 12 angry men; Life is beautiful, Leon, Cidade de Deus, Witness for the prosecution, Good Will Hunting, A beautiful mind, Пред дождот, Rashomon. The Great Escape. Доста се?
Секој од овие би го ставил пред Шошенк.

Cuckoo's nest сум го заборавил.
Само првите 3 можат до некаде да се носат со Шошенк.

200 филмови во топ 250 листата се подобри од Шошенк.
resized_surprised-indian-meme-generator-thank-you-my-point-exactly-72ef1a.jpg

godinava so niedni oceni ne se pogodivme so @grande-juve

maliot princ :cuc:

najblisku animiran sto mi dosol do wall-e
Важно и мене ми беше убаво филмче... али далеку од високите оцени.

Анимирани за годинава:
Inside Out - 10
Shaun the Sheep - 9
When Marnie Was There -8
Little Prince - 7,5

Home - 5,5

^ И јас сакав ова да искоментирам.
Ех штета, те претрка другиот интернет comic guy :/
btw иста чаша имам cc
Чашава ми е третата резервна, минатата година брат ми ми ја скрши првата, пред 1 недела мајка ми втората и сега уште оваа ми остана...

Jas vcera/nekni go reprizirav Inside Out, seuste mi e maka sto ne mozam da dozievam toa sto cel svet go, go bumpam so ocena pogore, ama mene ne mi stvori poteskotija u gradi, ostanuva samo kvalitetna ideja I realizacija. No sepak e kade kade podobar od Hotel Transylvania, koj e sepak I sam po sebe odlicen, go cekam dvojkata kvaliteten. Denes go izgledav I When Marnie Was There, nekad vakvata animacija razaluva, nekad mi e losa, ovojpat dobro projdov, odlicno filmce, 4/5 ama nikako ne bi go stavil pred Inside Out ili Little Prince. Pred Home mozda, da. Kvalitetna godina imavme mislam, ne samo za animirani. A tek oskarovcite... koi, at this point, ne se ni plasam dali ke potfrlat.

Денес го изгледав Roger Waters-The Wall. Иако не е класичен филм, него повеќе ќе му дојде како концерт, филмов треба да се најде во училишните учебници и да се пишуваат лекции и состави за него, на писмени прашања за него да има. :D Шала на страна, топло го препорачувам на секој љубител и не љубител на Пинк Флојд и секако на Roger Waters.

П.С Потајно се надевав дека од некаде ќе излезе Gilmour и ќе се обединат, повторно. :(

Денес го изгледав Roger Waters-The Wall. Иако не е класичен филм, него повеќе ќе му дојде како концерт, филмов треба да се најде во училишните учебници и да се пишуваат лекции и состави за него, на писмени прашања за него да има. :D Шала на страна, топло го препорачувам на секој љубител и не љубител на Пинк Флојд и секако на Roger Waters.

П.С Потајно се надевав дека од некаде ќе излезе Gilmour и ќе се обединат, повторно. :(
Веќе е. Јас во средно, и тоа уште пред петнаесетина години пишував есеј по музичко за нив и за „ѕидот”. :P

Веќе е. Јас во средно, и тоа уште пред петнаесетина години пишував есеј по музичко за нив и за „ѕидот”. :P
Изгледа дека тоа било само еден изолиран случај каде си имал среќа да наидеш на таков професор. Во периодот додека јас бев средно, часот по музичко постоеше само фигуративно. Практички не се работеше ништо и најчесто тие 45 минути се преспиваа. Најкорисен час беше кога ни дозволи професорот да "свириме" на пијано.. а да, за малку ќе заборавев.. и кога ни даде да чукаме на најчудниот инструмент, триангл. :pos:

Вреди во животов да се одделат пари и да се посети едно такво концертно здание како The Wall, додека сеуште е активен стариот и не крепосал. Иначе филмов го оценувам доста високо, 9-9.5. Буди голем микс на емоции кои продираат длабоково во човековото битие.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

I jas ocekuvav na comfortably numb.. :(

Filmot e ogin. Ezenje, solzi, marsiranje po doma...

:cuc:

На Емпти Спејсес ми се наежија буквално сите влакна на телото. Што доприносе другиот ден да избричам некои од нив на места каде си треба хигиена. :icon_lol:
Концерт што ќе си го вртам мноооогу често.

Ja go simnav bluray. 40 giga.

A nema zaso, u pozadina stalno si go pustam, kako muzice...

Back
На врв Bottom