- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.695
- Поени од реакции
- 7.576
Turbo, Auto i Timer...3 opcii sto treba da naucis da gi koristis, gi imas vo upatstvoto samo treba da go procitas.Во Гостивар падна првиот снег, темпертура од нула до +3, прилично влажно е надвор, мојот Хансол изминатите неколку дена работи по 6 часа на ден (од 20 до 02 часот), дефрости овие неколку дена прави скоро секој час и траат по 10 минути (престанува да дува, еднаш испушта воздух нагло како да кашла, потоа пауза па почнува да дува и тоа ладно околу пола минута - минута па продолжува со топло дување). Немам искуство со греење со клима ама климава недува баш врело-немам мерач да мерам колкава е излезна температура, до моментов климава работи 2 часа на 5-та брзина зададена температура 25С во соба е 21С. Сеуште не ја чувам вклучена цело време и незнам дали тогаш ќе се однесува поинаку
Ako doagjas doma vo 20:00 casot i togas ja pustas klimata i sakas da te zagree brzo..pustas Turbo(turbo znaci ne samo max duvanje(6ta) tuku i max potrosuvacka na nadvoresnata). Jebi ga, cel den si go ladel stanot, mozes pola saat da potrosis malce i struja

Sekogas ventilatorot na Auto treba da ti stoi namesto vo 5ta brzina (zatoa imas cest defrost, ja siluvas klimata vo 5ta), menuvaj gi stepenite a ne brzinite, brzinite na auto always!
Timer....ako sakas vo 20:00 ko ke vlezes doma da ti e toplo i da duva u 2ra, namesti ja da se ukljuci cas/dva porano....izvni ama i u skopje greeme po 15casa na den na +6 nadvor i toa bez sneg.
, потоа пауза па почнува да дува и тоа ладно околу пола минута - минута па продолжува со топло дување). Немам искуство со греење со клима ама климава недува баш врело-немам мерач да мерам колкава е излезна температура, до моментов климава работи 2 часа на 5-та брзина зададена температура 25С во соба е 21С. Сеуште не ја чувам вклучена цело време и незнам дали тогаш ќе се однесува поинаку