Чим не ти пишале казна, значи таман сиСиноќа во Штип,два пати ме сопираше полиција...Имав лична карта ама немам 18 години,а тоа беше после 12 саатот,и не сум од Штип,дали го кршам законот или сум чист ?
Сметка од банка?Имам направено сообраќаен прекршок полукружно вртење и ми стигна казна 300 евра. Не ја платив казната и ми дојде писмо од извршител. Јас ништо немам на мое име сиот имот е на мајка ми. Татко ми е починат. Што можат да ми земат и како?
http://makemigration.readyhosting.com/upload/dobivka.pdfМене ме интересира што стана со законот за финансирање (спонзорства) на спортски клубови?Дали ми се намалува данокот,што добивка имам од вложувањето во спорт?
Па точно тука е проблемот-на запад тој вишок на пари,бизнисменот си го вложува во спорт...наместо да и го даде на државата со тој вишок на пари,спонзорот прави уште пари.....Во бизнисот има само интерес,од љубов се вложуваат .само вишок пари..
Кај ти беа очите бе да упаднеш со кола во дупка ( тоа не е дупка бе кратер е) нензам кај си гледал бе друже :pos2:Pred okolu 5 meseci, vozejki po pat koj bese neosvetlen propadnav so voziloto vo dupka, koja bila iskopana od strana na rabotnicite na vodovod i kanalizacija, istata dupka koja bese kopana ne bese obelezana nemase nikakov znak ne bese pregradena. Jas go unistiv moeto vozilo, viknav policija napravi zapisnik, i sega osiguritelnata kompanija ne saka da mi isplati steta, mi veli tuzi ja opstinata odnosno JKP. Sto da pravam dali osiguritelnata kompanija e dolzna da mi plati za stetata na voziloto ili treba jas da trcam po sudovi sega?
Нормално дека нема да ти исплати осигурителната компанија, бидејќи таа нема друга страна, друг осигуреник од кој да ги земе парите. Осигурителната полиса при регистрација ја плаќаш за евентуална штета која ти би ја нанел на некое друго возило, а во случајов возило нема, и така да тука компанијата нема што да ти исплати, а особено па не твојата, кај што ти си осигуреник.Pred okolu 5 meseci, vozejki po pat koj bese neosvetlen propadnav so voziloto vo dupka, koja bila iskopana od strana na rabotnicite na vodovod i kanalizacija, istata dupka koja bese kopana ne bese obelezana nemase nikakov znak ne bese pregradena. Jas go unistiv moeto vozilo, viknav policija napravi zapisnik, i sega osiguritelnata kompanija ne saka da mi isplati steta, mi veli tuzi ja opstinata odnosno JKP. Sto da pravam dali osiguritelnata kompanija e dolzna da mi plati za stetata na voziloto ili treba jas da trcam po sudovi sega?
Нормално дека нема да ти исплати осигурителната компанија, бидејќи таа нема друга страна, друг осигуреник од кој да ги земе парите. Осигурителната полиса при регистрација ја плаќаш за евентуална штета која ти би ја нанел на некое друго возило, а во случајов возило нема, и така да тука компанијата нема што да ти исплати, а особено па не твојата, кај што ти си осигуреник.Pred okolu 5 meseci, vozejki po pat koj bese neosvetlen propadnav so voziloto vo dupka, koja bila iskopana od strana na rabotnicite na vodovod i kanalizacija, istata dupka koja bese kopana ne bese obelezana nemase nikakov znak ne bese pregradena. Jas go unistiv moeto vozilo, viknav policija napravi zapisnik, i sega osiguritelnata kompanija ne saka da mi isplati steta, mi veli tuzi ja opstinata odnosno JKP. Sto da pravam dali osiguritelnata kompanija e dolzna da mi plati za stetata na voziloto ili treba jas da trcam po sudovi sega?
Не е точно. Виновник за штетата е правното лице кое не го обележало патот. Има од кој да наплати. Осигурителната компанија ќе го тужи тоа лице. Не е виша сила.Барај си кеш, а они нека си тужат. АКо има записник, се е можно.Нормално дека нема да ти исплати осигурителната компанија, бидејќи таа нема друга страна, друг осигуреник од кој да ги земе парите. Осигурителната полиса при регистрација ја плаќаш за евентуална штета која ти би ја нанел на некое друго возило, а во случајов возило нема, и така да тука компанијата нема што да ти исплати, а особено па не твојата, кај што ти си осигуреник.
--- надополнето ---
Нормално дека нема да ти исплати осигурителната компанија, бидејќи таа нема друга страна, друг осигуреник од кој да ги земе парите. Осигурителната полиса при регистрација ја плаќаш за евентуална штета која ти би ја нанел на некое друго возило, а во случајов возило нема, и така да тука компанијата нема што да ти исплати, а особено па не твојата, кај што ти си осигуреник.
Значи со мои пари јас осигурувам други луѓе нема шанси.Значи полисата што ја плаќате за осигурување при регистрација на возилото, односно автомобилската одговорност, ги штити другите лица од штети направени од ваша страна. Во случајов, нема трето лице, и нема зашто по таа полиса да се бара оштета. Убаво ти одговориле од компанијата.
Да записник има и во него пишува дека ископот не бил обележан, и сега јас не знам што да правам едни едно велат други друго велатНе е точно. Виновник за штетата е правното лице кое не го обележало патот. Има од кој да наплати. Осигурителната компанија ќе го тужи тоа лице. Не е виша сила.Барај си кеш, а они нека си тужат. АКо има записник, се е можно.
Да записник има и во него пишува дека ископот не бил обележан, и сега јас не знам што да правам едни едно велат други друго велатНе е точно. Виновник за штетата е правното лице кое не го обележало патот. Има од кој да наплати. Осигурителната компанија ќе го тужи тоа лице. Не е виша сила.Барај си кеш, а они нека си тужат. АКо има записник, се е можно.