POWER-MKD
Per aspera ad astra
- Член од
- 1 март 2008
- Мислења
- 4.763
- Поени од реакции
- 645
15 годиниДали може да ми кажете која е најголемата затворска казна што може човек да ја добие во РМ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
15 годиниДали може да ми кажете која е најголемата затворска казна што може човек да ја добие во РМ?
15 години
Ќе имаш доживотна, која ваљда некогаш ќе ти ја заменат со 15 год.Ако убијам 10 луѓе пак ли 15 ке имам?
Ако убијам 10 луѓе пак ли 15 ке имам?
Ќе го прашаме кога ќе излезе од Идризово :tv:Пак,ти се исплати :smir:
Дали има ОСНОВА ЗА ТУЖБА во подолниот текст којшто јас и го пратив преку Facebook на една пратеничка од парламентот од мојот роден крај,која замислете ми се заканува со тужби и насилство(ѓубриња парламентарни,затоа ли ги биравме во парламентот,збеснаа од пари и моќ) Однапред благодарам на сите доборнамерни одговори и луѓе во Македонија кои сеуште не се заразени од партиско беснеење и очигледна злоупотреба на моќ.Следува мојата пораљка кон пратеничката >>>
1.Данче,нашата партија не е социјален клуб да се примат на работа некој личности кои се од вчера во партијата и глумат наивни личности,во секоја партија заслугите одат кај АКТИВНИ и ЗАСЛУЖНИ активисти,така е и во Германија а не само кај нас.
2.Што е проблемот со Персида? Вадиле сте муабети низ градот дека она не била социјален случај и не било приоритетно нејзиното вработување? Без коментар само види под точка 1.
3.На последните избори,единствено јас во Табакос ги убедував вработените да гласаат за нашата партија и дали знаеш во 90% кој беше одговорот на моето излагање? Цитирам:Ти нас да не не сметаш за будали да гласаме ли за Данче да си ги пуне џебовите? За пропратните коментари од опозиционерите дека си крајно неморална и корумпирана и да не зборам.Само после последните случувања ќе се замислам дали ќе те бранам пред сите таму повторно.
4.Поздрав од мене и среќно парламентарисување
Сведочењето е должност на граѓанинот, и како таков да се појави на рочиште. Но сепак...Дали може човек идентификуван како сведок на нешто да одбие да сведочи?? Ве молам некој стручен, ако треба и у приватна, нека ми каже, фала однапред..
Се работи за особа која моментално е пратеничка во "парламентот" а со која имав виртуелна кавга со пораки преку Facebook.Погорната порака е мојот одговор на инаку нејзината дрска порака со која ми се закани со тужби и уште не знам што.Тоа е и мојата единствена порака која и ја пратив,а после тоа ме банирала од пријатели(супер).Сега те прашувам дали има ОСНОВА за тужба,прво прочитај ја мојата порака кон неа.Ај објасни малце повеќе. Каква тужба, за што, каде....немој вака![]()
Што се однесува за тоа дали обвинетиот бил или не бил во Македонија, нема врска, туку обврска е да се јавите на суд, кога сте повикани за сведок. А за тоа со полицијата, искрено ме изненадува, бидејќи обично по второто (евентуално третото одложување) тек тогаш праќаат полиција. Сепак зависи од судијата.vaka sea...me imaat povikano kako svedok vo krivicna postapka preku pokana na koja ne se potpisa nikoj i ne mozev da otidam poradi x pricini...denes dodeka ne sum bil doma od sabajle doslo policija so kombe i me barale a neznam zasto...2ra pokana ne mi stigna, a znam samo deka sudenjeto se odlozilo posto krivicno gonetiot ne e vo Makedonija i se vrakja vo oktomvri i kako sto doznav se odlozilo za togas pa ne znam zasto mene me baraat sega...i policijata sto dosla ne znaele ili nekjele da kazat zasto me baraat koa gi prasale.
uste edno prasanje...zatoa koga ke te odnesat so policija na pokanata pisuva deka sam ke gi snosis trosocite za nosenjeto...kakvi trosoci (paricni ili...)?
fala odnapred![]()