Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
samsung galaxy j5 vs huawei p8 lite ??
Планирам да зимам телефон за некоја недела , се мислам помеѓу овие два . Како што видов самсунгот има на предна камера блиц а хуавеито нема , а па хуавеито има Рам 2 гб , а самсунгот 1,5 гб . Тоа се единствените разлики што ги приметив .Ако има некој искуство нека сподели тука.
Ј5 има понов андроид 5.1, наспроти 5.0.2 кај Р8L и посилна батерија 2600 mah, наспроти 2200 mah кај Р8L, што сугурно ќе потрае некој саат повеќе. Горе-доле тука се, јас сепак би одел на Самсунгот.

Доколку има некој што се разбира од ваков тип на проблем, би бил благодарен.
Се работи за телефон на мој колега од работа (конкретно Galaxy s3 mini i8190).
Телефонот работеше се најнормално, се до пред некој ден.
Изгледа телефонот си правел апдејт некој на андроид (автоматски) додека сме биле на работа и не поминало се најдобро. Колегава го земал и што да види. Не работело ништо како што треба.
Многу ми е близок колегава (постар човек е) и се нафатив да му помогнам со надеж дека ќе решам брзо. Но и јас наидов на проблеми...

На секое вклучување на телефонот пишува "Aktualizacija Android OS", се чека малку и потоа си се комплетира се. Ваљда ова го јавува на секое вклучување пошто не завршил андроид апдејтот како што треба. Го пишува како aktualizacija затоа што колегава ми е хрват, и телефонот е на хрватски јазик.
Телефонот после тоа "aktualizacija" си се подига и ги лоадира апликациите.
Наеднаш почнува да јавува грешки од типот "Settings Error" ; "Google Play Error" "com.google error" исл.
Веднаш потоа си се рестартира сам по себе, и се истиот процес се повторува.
Телефонот не може да работи повеќе од 2-3 минути.
После автоматското рестартирање истата песна...
Aktualizacija прави, апликации лоадира, прочепкуваш нешто, и веднаш се рестартира повторно.
Factory Reset пробав набрзина од самиот телефон (пред да ми се рестартира сам) и не сака да чуе. Го стискам копчето за ресет и не реагира воопшто.

Земав да го направам затоа што преку телефон ништо не биваше. па си викам ќе флешнам фирмвер преку компјутер...
Пробав да го ставам во Recovery Mode, ги држам 3те копчиња за рикавери и си пишува Galaxy s3 mini i8190, и телефонот се укочува тука со тој текст и стои со саати така. Сублимирано, не сака да чуе да ми отвори рикавери.
Е мајката, ајде со Odin пробав....некако успеав да флешнам фирмвер (симнав фирмвер од Т-Мобиле).
Вика Completed. Палам телефонот и пак истото....
Aktualizacija....и пак си се рестартира и си ги лоадира апликациите што си ги имал сите.
Пробав 2 пати со Один и пак не бива.

Ајде викам последна шанса Samsung Kies. Пробав симна фирмвер, го направи процесот комплет готов.
Палам телефонот и пак истата ствар.

Незнам веќе што да му правам стварно. Чаре некое?

Доколку има некој што се разбира од ваков тип на проблем, би бил благодарен.
Се работи за телефон на мој колега од работа (конкретно Galaxy s3 mini i8190).
Телефонот работеше се најнормално, се до пред некој ден.Вика Completed. Палам телефонот и пак истото....
...

Незнам веќе што да му правам стварно. Чаре некое?

Според моја дијагноза, проблем е eMMC чипот, стандард кај повеќето самсунзи

Го ценам твоето мислење, затоа што сум согледал дека си еден од најискусните овде на форумов кој работи со мобилни уреди.

Значи за понатаму, претпоставувам дека ќе треба да се посети сервис, затоа што гледам дека флешување на фирмвер не ми помогна ама ич. :)

Инаку, многу ти благодарам на одвоеното време.

Планирам да зимам телефон за некоја недела , се мислам помеѓу овие два . Како што видов самсунгот има на предна камера блиц а хуавеито нема , а па хуавеито има Рам 2 гб , а самсунгот 1,5 гб . Тоа се единствените разлики што ги приметив .Ако има некој искуство нека сподели тука.
P8 Lite има Octa-Core процесор, а J5 Quad-Core.
Плус 2gb ram vs. 1.5gb ram.
Плус 16gb меморија vs. 8gb.

Значи вака ,имам проблем со пребрзото трошење на батеријата на телефонот.И тоа главни потрошувачи ми се Android System i Google Play Services ....ени ајдиас плис како да го средам проблемот?

Некој коментар за самсунг ј5 , самсунг а3 и Sony xperia m4 aqua кој е подобар од овие или да препорачате некој друг до 200 евра, 250 најмногу кој има добра камера ?

J5 и не прашувај зошто :D

Колку би ме чинело нова батерија за Sony Xperia L? И каде би можел да најдам?

Ова често се случува после неколку години користење или ретко да речеме, еден на 1000 уреди?
Воедно и да прашам, помеѓу Galaxy S3 и Galaxy S4 mini, што е подобар избор?

Последно уредено:
Ова често се случува после неколку години користење или ретко да речеме, еден на 1000 уреди?
Воедно и да прашам, помеѓу Galaxy S3 и Galaxy S4 mini, што е подобар избор?
Најчесто од удари, падови итн ...
За машко подобро сгс3 за женско минито

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom