UEFA Champions League 2015/2016

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Како е можно среќа да имаш при изведување слободен ?
Играчот што го изведува слободниот набацува, а топката под среќни околности не допира никој и влегува во гол.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Лошо да реагира голманот. Тоа вчера се бранеше како ништо.
На Пјаниќ слободните на пример се ремек дела, ни Господ не може да ги одбрани.
Се докажа ова во дуелот против Јувентус :D

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967
Барса и против ваков Челзи ќе се мачи.
Аууу каков крај ќе биде тоа за Мурињо :vozbud: Баш Барса да му се посере во животот, мислам дека ќе се распадне на терен кога ќе јаде петарда. Дај го Челзи ваму :uzi:

R

red.devil

Гостин
Лошо да реагира голманот. Тоа вчера се бранеше како ништо.
На Пјаниќ слободните на пример се ремек дела, ни господ не може да ги одбрани.
Ударот на Вилиан не беше во агол ама имаше моќ и брзина. Така да не е лесно да префрлиш ѕид со удар каде топката нема да почне да паѓа. Ударот беше перфекција, Шовковски беше добро поставен ама не можеш да сториш ништо зошто за секунда секунда и половина топката е во гол.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
Како е можно среќа да имаш при изведување слободен ?
Дел Пиеро против Реал 2008 година, кога топката помина покрај живиот ѕид. Треба да имаш среќа голманот да ти постави така лошо жив ѕид.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Како е твоја среќа ако голманот не се поставил убаво? Значи сите голови се на среќа уствари, голманите не се поставуваат убаво и влага топката :toe:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
Како е твоја среќа ако голманот не се поставил убаво? Значи сите голови се на среќа уствари, голманите не се поставуваат убаво и влага топката :toe:
За играчи од таков калибар тоа е шутирање на пенал а не слободен удар. Друго е користење на шансата друго е мајсторски изведен слободен. Има разлика од слободен до слободен.

Овие два слободни удари исти се?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ако зборите за тој вчера, дефинитивно не е мајсторски.. Таа топка се брани. Никој не му е крив на Шовковски што има 235 години.

@red.devil те забораив.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.991
Поени од реакции
67.824
Против Макаби и Њукасл можеби, ама против Порто, Саутемптон и оној синоќа, нема никаква среќа.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Golot na Ozil bil regularen.:pos::vozbud:Citajte vo fan klub Arsenal.:tvg:

Najinteresno mi e koga ke recat,raka uz telo.Isto na mal fudbal koga igrame.Abe druze ako postoi namera,togas nema raka uz telo.Se ponistuva gol,se sudi raka itn.

A i ne go udri topkata na Ozil,tuku toj ja udri so namera.Ako go dosudea i toj gol,ke im bese 4-ti neregularen protiv Baern.

Ednas od nepostoecki korner,rakata na Giroud,cist faul nad Lahm od Podolski.

Retki se tie sto gi razbiraat pravilata kako sto treba.Ja mislam dzoni da se proizjasne okolu ovaa situacija,sudija peder.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.680
Поени од реакции
14.561
Kаков гол, сабајле ги гледав Фердинанд, Линекер, Петит и Јан Рајт. Сите рекоа дека ја мрда раката во правец на голот, чиста рака. Небитно дали му е залепена, споена или монтирана.

Сигурно четворицава не навиваат повеќе за Германци, па да зборат од инат.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Од Судиски аспект голот беше тежок за проценка и веројатно да не беше 5-тиот судија ќе се досуеше гол за Арсенал бидејќи главниот судија тешко можеше да ја процени ситуацијата со оглед дека беше маркиран,5-тиот судија веројатно по инитуција и по самиот замав на Озил увиде дека се работи за рака па веднаш реагираше...тоа е тој судиски инстикт и искуство ама овде што некои фанови си мислат дека го измислија фудбалот откако ќе видат на забавената снимка од 300 различни агли е друга работа...

Според мене правилно поништен гол бидејќи судијата е оправдан пред контролорот во секоја смисла и секоја чест на 5-тиот судија каде тука поработи искуството и инитуцијата ...Иако искрено да беше 1-1 не знам што воопшто му менува на Арсенал..со онаква лабилна игра без интезитет ќе ги налутеа уште толку Баерн и можеше уште некој гол плус до полувреме да изедат..

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ne deka sum za Roma, ama na Pjanic za slobodni mozat ama bas site u Evropa za jajca da mu se fatat :))
Додека сме кај слободните не знам како можите да ги спомнувате Пјанич и Вилијан а никаде во муабетот да го нема Меси...го заборавивте дека е повреден?...Меси се има истурено од давање голој од слободен лани и оваа сезона и изминатите сезони ама сега од нафталин ги извадовте Пјанич и Вилијан поради 4-5 гола што ги постигнаа..чекајте малце другари

Kajgana Shop

На врв Bottom