The Walking Dead

А ви текнува на сосема непотребниот разговор меѓу Мишон и Боб Марли? Мислите дека има нешто поврзано со Глен?

"Have you ever been covered in so much blood that you don't know if it's yours, or your friends?"

Не би рекол дека беше непотребен момент. Поголем дел од Александровци се понашаат како да не им е потребна групава од Рик зошто досега поминале ептен лесно без никакви поголеми закани. Хит(типот со фризурата) е дечко за набавки и демек тој знаел каков е надворешниот свет. Е кога стигнаа кај реката и ко си го виде одразот на лицето во водата прекриен со крв од неговите пријатели е тек тогаш свати колку се неспремни за надворешниот свет.

Двете епизоди како целина претставуваат пресвртница во односот на Александрија спрема групата на Рик. И она "Благодарам" на крајот од Ник кон Глен може да се свати како фала од Александрија кон Рик и компанија. Единствено во тој контекст некако би се оправдала безсмислената смрт на Глен

They pulled a Jon Snow on us со сценава со Глен у пм. Јас прво се простив од него и го прежалив, али сеа читам дека може да е жив. Којзнае, не ми изгледа многу веројатно, особено со тоа што направија да биде симболичен муабетот меѓу него и Рик како кога се сретнаа, ама све си бидува. Иначе @Bateman не ми текнува, кога се извади минатата сезона Глен без да прикажат, мислеше на тоа кога умре Ноа и Николас ги шитна?

Иначе ете, у право беа некои тука. Тие Волците што Морган на крајот од претходната епизода ги пушти, сега беа истите што го нападнаа Рик. Али Рик ебава матер, нема лабаво. И не, Рик не умира, барем не во догледно време, да се уозбилиме :)

А и една ствар не разбирам, нити у серијата, нити тука не ми е јасна. Овој типот од епизодава што на почетокот го гризна зомби за грб, кога на крај бегаа и кога го фатија зомбињата, а другиве се спасија и го гледаа како го јадат. Зашто едноставно не го упукаат за да му ги скратат маките? Више се безбедни, барем нека не се мачи човекот... и друг пат сум приметил вакви случки.

Последно уредено:
Како бе Глен жив? Не само што е опкружен со стотици зомбиња туку многу убаво се гледа дека го распарчуваат и му ги јадат органите...

Ако по некое чудо изведат некакво спасување на Глен тоа би било само ако дури го јадат Николас некако се бутне под или влезе во контенјерот на кој што стоеа. И ова е премногу и преоптимистички ама друг начин не гледам. Како и да е ако не е така можеа да смислат подобар начин.

Ако испадне дека е жив, многу cheap потег ќе биде од страна на режисерите. Као „мислевте ве заебавме со тоа што го убивме? Епа ве заебавме со тоа што ве заебавме дека го убивме, хехее жив е, се пикна под контењерот, ако мислевте дека го излапаа“. Го сакам Гленчо, али подобро за серијата ќе е да го остават мртов. Секако одамна немаше некоја ваква шок случка кај што наебува апла битен лик.

Последно уредено:
@RickyLFC9

Нели имаше во минатата сезона, во финалето, кога се бореа со овој Николас во шумата и овој го рани Глен и го остави да се бори со неколку зомбиња, и не дадеоа како но Глен се извади жив и здрав од тоа, но тогаш беа само неколку, а не стотина.

Мислам дека Глен заврши со серијава, нема логика да е спасен, доста го спасуваа до сега, ако памтите во 3та сезона во затворот кога беше тешко болен, многу од нив изумреа тој се спаси.
Нема логика да се спаси и да е под него, беше обиколен од сите страни, но ајде ќе видиме наредна епизода.
Иначе мн спојлери имате/ме изнапишано последнава страна..ако некој не ја гледал епизодава ќе се зезне :)

Иначе мн спојлери имате/ме изнапишано последнава страна..ако некој не ја гледал епизодава ќе се зезне :)
Ако не ја гледал, нема што да бара на темата :)
И јас некогаш ги гледам епизодите среда/четврток/петок па не влегувам на темата, иако нон стоп ми стигаат нотификации.

Последно уредено:
daryl ziv go nema vise, zaboraiv deka ke mi e gajle ako go skinat
carol is the shit, adrenalinskiot fiks :D

Oвој Morgan ептен ми е кул, со тоа стапот прав нигро нинџа е.

8bgawPs.png

Ова од walkingdead wikia

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom