Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Wild Tales и Enemy ги гледав и двата се одлични ама сигурно на повеќето ви се гледани затоа што често сум ги среќавал.
Режисерот на Enemy е истиот тој од Prisoners и треба да се обрне внимание на него во иднина, го бива многу.
Иако ми се допаднаа приказните може ли да те прашам што е толку одлично кај Wild Tales, искрено јас не ја гледам поентата

Иако ми се допаднаа приказните може ли да те прашам што е толку одлично кај Wild Tales, искрено јас не ја гледам поентата
Поента на комедија е да те насмее :) Се зависи хуморот као легнал, мене супер, сигурно и на џимеј...

Nie Kumanovci sme nauceni koga ideme na gosti da ne ceka kafe normalno so rakija :),
a bogami moze i pivo :)[DOUBLEPOST=1446018653][/DOUBLEPOST]Od Energija mi rekoa deka Toshibata 16-ka mozebi slaba ke mi bide,posto onija vodat do 50m2 i deka najdobro bi bilo da go zemam pojakiot model,e tuka e vece 200e razlika :(

Nie Kumanovci sme nauceni koga ideme na gosti da ne ceka kafe normalno so rakija :),
a bogami moze i pivo :)[DOUBLEPOST=1446018653][/DOUBLEPOST]Od Energija mi rekoa deka Toshibata 16-ka mozebi slaba ke mi bide,posto onija vodat do 50m2 i deka najdobro bi bilo da go zemam pojakiot model,e tuka e vece 200e razlika :(
Ti bese 65m2 ako ne se lazam. Normalno deka Toshibata 16-ka nema da ti zavrsi rabota.
A i 18-ka e prasanje kolku ke uspee na poniski temperaturi. Imas li moznost za dve klimi montiranje, normalno na sprotivni kraevi od prostorot, za dve 12-ki da si zemes? Ako ne, togas 24-ka bi ti bila posigurna opcija od 18-ka, osven ako sakas i mozes da dogrevas vo denovite koga ke bide -10 pa da ides so 18-ka.

Jas so Suzumi+16 grejam okolu 45m2. vo kuka bez izolacija so termopan prozori.
Mozam da kazam deka do okolu -5C, se postignuva. koga ke fati poladno, mora da se dogreva makar so panel od 1kw, inaku temperaturata paga za 1C na sekoi 2-3h. Normalno ova zavisi i od vlaznosta nadvor, ali okvirno e tolku.
Losa rabota e sto koga e poladno moram da ja pustam klimata da duva ventilatorot (na vnatresnata edinica) na pogilema brzina i togas e bucno i mene mi smeta (sepak toa e individualno), i onaka i na najmala brzina 16kata e bucna, a i konforot na pogolem izduv e neprijaten.
Najdobrata opcija spored mene e (za teme ne, bidejki e poskapo) 2komada 12ki.

Nemam moznost za 2 komada da se vklopat kako sto treba,ne znam dali Gree ima 24-ka ili da idam so Vivax ACP-24CH70AECI.Bidejci zgradata porano imase parno greenje u gusenite radijatori imam vgradeno grejaci MEK Cacak eden 2kW i u drugiot radijator 1.5kW koji grejat perfektno i poprijatno od klimatizer,ali trosat kako Volga :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom