Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Брат каков Reserve какво чекање, Reserve се праеше во Јуни месец за да бидеш меѓу првите што ќе го имаат оперативниот систем веднаш штом ќе излезе. Сега ќе си симнеш Windows Media Creation Tool и инстантно ќе си го симнеш Windows-от. Стартувај го, кликни Upgrade this PC и толку.
Eпа ова мене ми се појави пред некој ден
Capture.PNG

Иако го избришав претходниот ОС седмица, во Контрол Панел стои Backup and recovery (Windows7). Во ред е тоа?

Ако не ми се допадне 10- кава има можност да се вратам на 8.1 иако го немам на цд или усб зачуван тој Windows ?

Иако го избришав претходниот ОС седмица, во Контрол Панел стои Backup and recovery (Windows7). Во ред е тоа?

kako go izbrisa? so clean install nentreba da go ima.

Ако не ми се допадне 10- кава има можност да се вратам на 8.1 иако го немам на цд или усб зачуван тој Windows ?

mozes, mislam deka bese 30 denovi stariot so moznost da se vratis.Megutoa mora da stavis 10ka so upgrade ne so clean install/format.

Да, месец дена мислам е достапна опцијата. Ама нема да имаш потреба, ќе видиш.

mozes, mislam deka bese 30 denovi stariot so moznost da se vratis.Megutoa mora da stavis 10ka so upgrade ne so clean install/format.

Моментално се симна, и сум зачуден за скоро 2 и малку повеќе часа се симна и сега треба само да кликам start the upgrade now
Capture.PNG[DOUBLEPOST=1442779044][/DOUBLEPOST]
Да, месец дена мислам е достапна опцијата. Ама нема да имаш потреба, ќе видиш.
Гледав денес на јутјуб има доста интересни опции и супер изгледа. Се надевам нема а се премислам да се враќам на 8.1 .
Туку нема ли да имам потреба од инсталирање драјвери, од пишување сериски броеви идали нема да ми се избришат програмите што ми се инсталирани, фотографиите што ми се во D и да мора да правам нов акаунт и слично ? Moжда ова го прашав еднаш но да прашам за последен пат да ми е мирна главата :)

Последно уредено:
Моментално се симна, и сум зачуден за скоро 2 и малку повеќе часа се симна и сега треба само да кликам start the upgrade now
Прегледај го приврзокот 128937[DOUBLEPOST=1442779044][/DOUBLEPOST]
Гледав денес на јутјуб има доста интересни опции и супер изгледа. Се надевам нема а се премислам да се враќам на 8.1 .
Туку нема ли да имам потреба од инсталирање драјвери, од пишување сериски броеви идали нема да ми се избришат програмите што ми се инсталирани, фотографиите што ми се во D и да мора да правам нов акаунт и слично ? Moжда ова го прашав еднаш но да прашам за последен пат да ми е мирна главата :)
Не бе ништо нема да имаш потреба да правиш, исто како да инсталираш скин :) ќе продужиш кај што си застанал пред инсталацијата.

Штотоку финиширав со upgrade-от на 10-ка и за почеток изгледа доста модерно , доста ми е чудно. Ќе треба неколку дена додека се навикнам, да го прочепкам за да научам некој од функциите кој ги има.

Штотоку финиширав со upgrade-от на 10-ка и за почеток изгледа доста модерно , доста ми е чудно. Ќе треба неколку дена додека се навикнам, да го прочепкам за да научам некој од функциите кој ги има.
За три дена ќе се навикнеш. :D

За три дена ќе се навикнеш. :D
Не знам брат ми дали ќе се навикне кога ќе се врати од одмор после 10 дена :D

Туку приметив скриен е делот кај што се ставаат повеќе позадни да се вртат на декстопот. Морав да гуглам за да најдам како да го побарам :confused: .

Туку приметив скриен е делот кај што се ставаат повеќе позадни да се вртат на декстопот. Морав да гуглам за да најдам како да го побарам :confused: .

Како е скриен кога одма имаш dropdown мени штом ќе кликнеш Personalize, прво тоа ти се отвара.

Untitled.png

Како е скриен кога одма имаш dropdown мени штом ќе кликнеш Personalize, прво тоа ти се отвара.

Прегледај го приврзокот 128963
Го приметив ова али отпосле кога веќе отидов на rum и пишав
control /name Microsoft.Personalization /page pageWallpaper
и ми се отоври по старо како во 7 и 8 :D

Пак ќе повторам треба доста повеќе дена додека го научам што како функционира.[DOUBLEPOST=1442789346][/DOUBLEPOST]И еден проблем што видов е дека кога ќе отворам слика преку photos и се исклучува одма не ни дочекува да се отвори сликата. ,Исто и кога онака ќе ја отворам таа апликација брзо се исклучува.

Последно уредено:
napraj si back up na stvarite i sega udri mu clean install, sam ke ti se aktivira.. a ke osetis golema razlika.

kako go izbrisa? so clean install nentreba da go ima.
Имаше некој тука пишано уште на почетокот ама не ми текнува како беше точно. Знам влегов некаде Administrative tools мислам беше и кликнав на Remove previous versions of Windows и се избриша повеќе го немаше. Се избриша и фолдерот Old windows во Program Files. Ама сега е чудна работава. Во Контрол Панел стои следново:
capture.jpg

Стои backup за седумка а јас на лаптопот имам користено само осумка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom