МАКЕДОНИЈА-Холандија 06.09.2015 Недела,15:00

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Моментот кога влезе Хендрикс наместо пичето ја сврте утакмицата. Застана под кош и му покажа на Пеџа како се прави тоа. Со тоа што добивме играч под кош и другите добива повеќе чисти позиции за шут. Вчера и првата четвртина денес игравме со 4ца на поле, играч под кош немавме. Најверојатно вчера не му веше денот на нигата и позицијата му беше утната.

Едит. И во одбрана под кош станавме поцврсти со Хендрикс. Пеџа губеше скокови од метро и девесет играчи. :facepalm:

Не ми се јасни овие фациве вчера што пишуваа дека ќе губиме. Као..гледате вие кошарка уопште ? Или само онака да покажете дека сте фраери па контра македонија дека навивате.

Сакав вчера ова да го пишам ама јбг ми снема интернет.

Дефанзивниот скок ни е катастрофа. Елементарно непознавање како да се постават другите играчи кои не ја бранат топката (оној кој го брани положувањето е често во старт во тешка позиција бидејќи тој го брка играчот и е во скок додека топката е во лет).

Во напад одлични. Холандија е генерално дефанзивна екипа, но доста солидно се снаоѓаме засега.

Многу сме слаби на позиција 4 во споредба со другите екипи (Трајковски, Ѓуровски). Затоа ни е и слаб скокот. На другите позиции колку толку имаме кадарни играчи кои барем од време на време може да одиграат како што треба. Трајковски конечно доби шанса да игра на првенство а тој полош никогаш не бил.

Хендрикс, браќата, Костоски, Симоновски и Илиевски одлични во прво полувреме. Останатите лоши.

Како и да е со ваква игра до крај нема да имаме проблеми. Ама големо прашање е дали ќе издржат вака до крај...

Не ми се јасни овие фациве вчера што пишуваа дека ќе губиме. Као..гледате вие кошарка уопште ? Или само онака да покажете дека сте фраери па контра македонија дека навивате.

Сакав вчера ова да го пишам ама јбг ми снема интернет.
Водиме само ради поени од украдени топки и шутот за три поена.
дај боже да победиме, па макар било тоа и сами да си даваат холанѓаниве кошеви.
И никој не ги хејта, ама прават очигледни глупости, што бар како професионалци не смеат да с иги дозовлат, ај еднаш ќе сватиш некако ама се повторуваат цело време.
За друго ништо никој не ги хејта, тактичка игра не ни можеме да бараме, кгоа немаме тренер.

Ццц пoчнувaaт нервoзите, ништo чуднo дa ни врaтaт вo oвaa четвртинa кaкo штo јa дoбивме ние втoрaтa.

Иако уште е рано ама како тргнало ништо чудно да испосерат се што направија во прво полувреме.

Реакцијата на Србиновски:vozbud:
Ne smee taka da reagira, vlijae na celata ekipa, kolku greski pravevme Dokuzovski nitu ednas ne izreagira vaka istoto i go izjavi na press deka ne smee eden selektor taka burno da reagira posle na tajm aut pcuj gi vikaj karaj gi ama ne sred utakmica

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Иако уште е рано ама како тргнало ништо чудно да испосерат се што направија во прво полувреме.[DOUBLEPOST=1441548430][/DOUBLEPOST]Самарџиски идиоту

Ne smee taka da reagira, vlijae na celata ekipa, kolku greski pravevme Dokuzovski nitu ednas ne izreagira vaka istoto i go izjavi na press deka ne smee eden selektor taka burno da reagira posle na tajm aut pcuj gi vikaj karaj gi ama ne sred utakmica

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Ова се професионалци,не деца,да беше некој авторитетен тренер ко Грег Попович ќе го ишутираше Трајковски од сала а не само да му вика.

Проблемот не е дека Србиновски вика,тука дека нема авторитет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom