Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
FUN FACT: Matthew McConaughey's scenes were shot on the second week of filming. The chest beating and humming performed by him was improvised and actually a warm-up rite that he performs before acting. When Leonardo DiCaprio saw it while filming, the brief shot of him looking away uneasily from the camera was actually him looking at Martin Scorsese for approval. DiCaprio encouraged them to include it in their scene and later claimed it "set the tone" for the rest of the film.

http://www.imdb.com/title/tt0993846/trivia?item=tr1948373

:cool:

Оти Арго едно иновативен шо беше, абе приказната никад видена досега...(не дека не ми се свиѓаше филмов, ама веќе кога се прави споредба за иновативност)

И кога зборите за суперхеросјкиве муабети се осеќам како изгубен во времето и просторот.

Не знам дали некој ги постирал овие, јас случајно налетав на нив и ептен јакички ми се видоа. Некој уметник нацртал како би изгледале куќите што познатите режисери би ги проектирале ако беа архитекти. Се згазив од смеа на некои. (Бидејќи ги има 28, ќе ги постирам сликите во неколку мислења).
01_ARCHIDIRECTOR_federic-fellini-01-01_700.jpg

02_ARCHIDIRECTOR_george-lucas-01_700.jpg

03_ARCHIDIRECTOR_Charles--Chaplin-01_700.jpg

04_ARCHIDIRECTOR_alfred-hitchcock-01-01_700.jpg

05_ARCHIDIRECTOR_Stanley-Kubrick-01_700.jpg

06_ARCHIDIRECTOR_fritz-lang-01-01_700.jpg

07_ARCHIDIRECTOR_David-Lynch-01_700.jpg

08_ARCHIDIRECTOR_tim-burton-01_700.jpg

09_ARCHIDIRECTOR_Andrei-Tarkovsky-01-01_700.jpg

010_ARCHIDIRECTOR_Peter-Greenaway-01_700.jpg
[DOUBLEPOST=1441101884][/DOUBLEPOST]
011_ARCHIDIRECTOR_Jacques-Tati-01_700.jpg

012_ARCHIDIRECTOR_Zhang-Yimou--01_700.jpg

013_ARCHIDIRECTOR_aki-kaurismki-01_700.jpg

014_ARCHIDIRECTOR_Ingmar-Bergman-01_700.jpg

015_ARCHIDIRECTOR_Michel-Gondry-01_700.jpg

016_ARCHIDIRECTOR_Elia-Kazan-01_700.jpg

017_ARCHIDIRECTOR_wes-anderson-01_700.jpg

018_ARCHIDIRECTOR_emir-kusturica-01_700.jpg

019_ARCHIDIRECTOR_wim-wenders-01_700.jpg

020_ARCHIDIRECTOR_Abbas-Kiarostami-01-01_700.jpg

Тоа им е работа бе друже, бараат недостатоци кај популарни филмови и праат да изгледа хумористично, башка убоо си кажа чоекот подобра акција нема годинава а токму тоа неколку форумџии пробуваа да ти објаснат пред некој ден

Пффффф заеби фаца, Даниел Крег коа ќе облече костум нема чоек на планетава што изгледа по Бонд од него
Годинава? Ја неам глеано од 96-та навака боље акција.
Ко мрднат некој, филмов го глеав 5 пути.

Какви суперхерои бре, ја претераа... Секоја година по 10 вакви филма. Бетмени, супермени, курци палци марвел ти реков ми рече.
Разбирам јас ама за секој суперхерој по 5 филма имат. Се кладам следна година ќе имат филм бетмен vs робин, пошо гледав веќе такви комбинации почнаа.
Таму е ќешот па удри ајде. Многу јасно.

Уствари ко ќе видиш се ти е до вкусот, ама шо е многу, многу е.

Какви суперхерои бре, ја претераа... Секоја година по 10 вакви филма. Бетмени, супермени, курци палци марвел ти реков ми рече.
Разбирам јас ама за секој суперхерој по 5 филма имат. Се кладам следна година ќе имат филм бетмен vs робин, пошо гледав веќе такви комбинации почнаа.

Ја напрај работава ко да нема друго шо да гледаш.

Се надевам дека не си поставен во ваква позиција изборот е голем,можностите се големи,платното е големо оди си на imdb и одбери си што ти душа сака и нека не ти чује

co_gogglyeyes.jpg

патем каков монструм е овој кјуби Уф

патем(2) неможев а да не приметам изгледа некој копа низ историјата на мојте постoви и прави колачиња -It's a funny world we live in

Последно уредено:
има изгледа некој leak од трејлер на Warcraft, does not look promising
Ќе бев тотално задоволен ако се одлучеа да го направат целосно анимиран како Final Fantasy Advent Children, нормално со CGI од 2015.

Или веќе ако користат вистински актери мораше да се иде на варијанта со повеќе специјални ефекти и простетика, костими, шминки, чуда. Оркиве ќе бидат со motion capture изгледа за битните ликови а останатото CGI.

Приказната не верувам да разочара, повеќе сум загрижен од техничкиот аспект.

од кај ги нарачуваш? :)
zavvi.com

“Колнати сме, Ирина“ викаш одличен, а? Одма ми се искачи на вочлиста кај нашиве филмови :)

Ми цркна пред некое време хард дискот од 3 тера полн со филмови, и ми го убрза планот за блуреј колекција... до тогаш чував се од 7ца моја нагоре, сеа само 9ките, а 10ките планирам на долг рок да ги соберам на оргинални цедеа.. тоа ми е целта на филмски план :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom