Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Stetata e vece napravena so zavaruvanjeto na cevkite, ako ne se pusti argon da strui niz cevkata, crnila od zavaruvanjeto so disugasot, vece se vlezeni vo kompresorot . Toj povece ne e ona sto treba da e. Nisto nema da postignes so promena na cevkite, stetata e vece napravena. Najdobro e da reklamiras nestrucna montaza kaj prodavacot, uvoznikot I proizvoditelot. Pobaraj na you tube kako izgleda cevkata od vnatre koga se zavaruva bez zastiten gas argon i toa da Im go prilozis kako dokaz
Другар, бакарни се. Ги залемил веројатно.

Филм напраи со TIG дека ги варел цевкине.

Полека.

@Nekoj
Не тропај зелени. Ако за некого сум убеден дека е дилер на клими, тоа си ти!
Греачите во Хансол се 20W на компресор и 40W на тацна. Значи вкупно 60W. Kога двата би работеле 24/7, месечно теоретски би трошеле околу 200 ден. Ама ти како врвен стручњак за клими во обид, што мислиш: Компресор кога работи има потреба од греење и ангажира греач? Се разбира не!

Греачот на компресорот се активира САМО кога климата НЕ работи, за да нема ладен старт. Се вклучува САМО при минусни температури разбирливо, кога климата е софтверски исклучена (преку даљинско). Греачот на тацна исто така работи САМО на минусни Т, не сум прочепкал да видам дали константно работи или само како успомош при дифрост!

И за твоја информација, при надворешни 7 - 17С Хансол ми одржуваше 22С со потрошња од 95 - 185W (COP 7+) и тоа го правеше со исклучени греачи (нели се уклучуваат само при минусни Т, а не на +17С)!

Доста со тоа подло вреѓање по најдобрата бест бај клима под 1000е што се продава во Македонија. Со плукање нема да си ја подобрите продажбата, туку бидете конструктивни на темава, ако е тоа воопшто можно. Стрелец за разлика од вас не трупа со билион информации, сервисна документација за сите фирми и секој што има малку акал може многу да научи за климатизација. А што правите вие освен што плукате по Gree и со лаги и дезинформации се обидувате да ги свртите потенцијалните купци кај вас? Ништо конструктивно.

И да, и "јапанците" користат греачи, али само во врвните модели кои не се ни продаваат кај нас, или пак се енормно скапи (Нордик варијанти +

Полека.
Zosto voopsto gi secel pa gi varel. Ako se dolgi moze da gi zamota vo krug pozadi nadvoresnata edinica da dobie 3m

На листата со Коенови, Сорентино, Ален, Ное и Митевска го допишувам Адам Меккеј. Тоа се тие!

Полека.
Kako prvo ne sum ti nikakov drugar. Epten e prizemno, nikogas ne sum bil komunist.
Kako vtoro bakarot moze da se lemi i meko i tvrdo i so disugas (autogeno) https://www.youtube.com/watch?v=9t-RGROC0zo i so propan butan......
Bakarot moze da se lemi, moze i da se zavaruva, ako se zavaruva (znaci topenje na osnovniot materijal ) ne ce moze so propan butan tuku isklucivo so disugas.....
Argonot go koristat pri ova vistinskite monteri za da ne se stvori oksidacija od vnatre kade sto ne dopira pastata za lemenje. Ne daj boze nekoj da ti menuva cetirikrak ventil kako ovoj ovde https://www.youtube.com/watch?v=AKQsdBpbz3w (uste go narekuva trokrak), eden kup crnila odi direktno vo kompresorot.......
Argonot pokraj TIG zavaruvanjeto (i tuka se koristi ne se sekiraj, ako se koristi aluminium, nema kako poinaku da se zavari), se koristi i pri servisiranje i montaza vo klimatizacijata, za procistuvanje na cevkite i nizmenuvacite. Obicno kaj kvalitetnite klimi vn. izmenuvac e napolnet so ovoj gas i zatvoren so cepovi.
Inace za tvoja informacija po struka sum dipl.mas.ing. zavaruvanje i zavareni konstrukcii zvrseno 80-setite godini od prosliot vek vo Skopje na Masinskiot fakultet, koga navistina imase kriteriumi, mnogu mnogu povisoki od segasnive. Me interesira sto ckolija imas zavrseno, koga i KADE?
Inace bi bilo ubavo da znaes deka bakar ne se vari so TIG..........ti ako cues argon ti asocira na TIG, ubavo e toa, se gleda deka si slusnal ili si rabotel so TIG zavaruvanje. Kade ti vide deka cevkite se vareni so TIG ili sakas da se napraes pameten pred clenovove, kaj mene ne uspea, ne znam pred drugite dali uspevas.

Za ovoj pogore so klimava i cevkive. Ako se zaclenis tuka bi bilo red da procitas od pocetok do kraj sto e se pisuvano za klimive, togas bi znael deka freon dali fali ili ne se otkriva samo so digitalna vaga, ne so nekakvi manometri, bi znael deka e potrebno vakumiranje na sistemot so dvostepena pumpa i merenje isklucivo so digitelen manometar i bi znael deka na takvi monteri i serviseri treba da im ja pokazes vratata.

Темата за Оскарите е пополнета со сите предвидувања за номинација. Моите лични предвидувања малку се разликуваат, а моите желби се сосема нешто друго. Некако слабо активни, па ајде, бујрум, пишете ги вашите превидувања таму, па да видиме за некој ден кој типува најдобро.

https://forum.kajgana.com/threads/91ви-американски-филмски-награди-Оскари-2018.99376/

На 22-ри јануари ќе излезе на Аmazon и Itunes Digital HD па од тој ден сигурно ќе го има торент.
https://www.dvdsreleasedates.com/movies/8742/bohemian-rhapsody

Ова сега што е достапно торент е безвезе снимка, не дека е лошо но најдобро е да се причека до вторник - среда.
Баш снимката не е без везе. Да речеше тонот, ајде де.

BTW, во таа тема е забрането да се коментира.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Баш снимката не е без везе. Да речеше тонот, ајде де.

BTW, во таа тема е забрането да се коментира.
Не зафркавај снимката е размачкана ако го гледаш од лаптоп малку поблиску, или ако гледаш на телевизор ќе осетиш разлика.
Секако најдобро е да отидеш во кино или да си платиш кога ќе излезе DVD, HD снимка оргинал но не секогаш секој има пари и можност за такво нешто. Затоа ќе си почекам подобра снимка торент или на Коdi Exodus.

Секогаш кога гледам било каква видео содржина гледам да биде барем HD чиста слика, некако се навикнав на HD и чудно ми е кога ќе видам ваков квалитет лош.

Последно уредено:
Секако најдобро е да отидеш во кино или да си платиш кога ќе излезе DVD, HD снимка оргинал но не секогаш секој има пари и можност за такво нешто. Затоа ќе си почекам подобра снимка торент или на Коdi Exodus.
Јас го гледав прво на кино, па на 42" телевизор (скринерот), и не осетив дека снимката беше замачкана вториот пат. Не велам дека беше рамно на BluRay, ама дефинитивно ова беше еден од најдобрите скринери годинава, и ако му се бараат замерки, тоа дефинитивно би било кај звукот, а не кај сликата. Ете, и на Vice го гледав скринерот и беше небо-земја разлика со овој - до фаза на непрепознатливост на ликовите.[DOUBLEPOST=1547748865][/DOUBLEPOST]
или да си платиш кога ќе излезе DVD
Кога ќе излезе DVD, ако биде подобра сликата на DVD-то од скринеров, јас ќе ти го платам. ;)

Ај за @murto и сите останати,Дали ја знаете прикаската за слепите луѓе и слонот?! Отишлите слепите да видат т.е. почуствуваат како изгледа слон...Едниот го фатил за опашката и рекол дека слонот е како јаже,другиот го фатил за увото и рекол дека изгледа како лепеза,третиот го фатил за ногата и рекол дека изгледа како дрво..:Е сега кој е во право а кој лажи...Испаѓа сите лажат а и сите се во право... Ако не читаш ќе бидеш како слеп,и ќе бидеш во право и ќе лажиш...Ако читаш дека сум задоволен корисник на Грее ќе бидам лобист,ако си читал од почеток ќе знаеш дека сум дошол за помош на темата па потоа сум купил Грее откако се сум испрочитал(не сум останал слеп) и пренесувам само искуство...Ако си го читал тој што сега го навредуваш ќе видиш колку позитивни работи напишал и колку клими препорачал...Ако не си читал ќе занеш само за навредите и нема да знаеш дека @Scorpio83 има Фуцицу и тоа по препорака на Стрлец..Не ми треба search се да пребарувам знам кој што рекол и напишал сум прочитал од почеток..,За другите зборувам да прочитаат да не останат слепи..
Кој од тука знае што е испарувач што е изменувач што е кондензатор а што саќе немаат поим дека е исто,со обратна улога.,Се знае само дека Грее нема еуровент стрелец е и нивни продавач(озогласен) и толку...И се влегува во воен филм...
Не сте слепи не Ви требаат наочари да прогледате,доволно е да прочитате,во спротивно останувате слепи!!
Додека прогледате отидов јас!
Постои conflict avoidance,conflict prevention i conflict resolution..Овде останува само conflict avoidance...Среќен Ви пат во останатото..

Ај за @murto и сите останати,Дали ја знаете прикаската за слепите луѓе и слонот?! Отишлите слепите да видат т.е. почуствуваат како изгледа слон...Едниот го фатил за опашката и рекол дека слонот е како јаже,другиот го фатил за увото и рекол дека изгледа како лепеза,третиот го фатил за ногата и рекол дека изгледа како дрво..:Е сега кој е во право а кој лажи...Испаѓа сите лажат а и сите се во право... Ако не читаш ќе бидеш како слеп,и ќе бидеш во право и ќе лажиш...Ако читаш дека сум задоволен корисник на Грее ќе бидам лобист,ако си читал од почеток ќе знаеш дека сум дошол за помош на темата па потоа сум купил Грее откако се сум испрочитал(не сум останал слеп) и пренесувам само искуство...Ако си го читал тој што сега го навредуваш ќе видиш колку позитивни работи напишал и колку клими препорачал...Ако не си читал ќе занеш само за навредите и нема да знаеш дека @Scorpio83 има Фуцицу и тоа по препорака на Стрлец..Не ми треба search се да пребарувам знам кој што рекол и напишал сум прочитал од почеток..,За другите зборувам да прочитаат да не останат слепи..
Кој од тука знае што е испарувач што е изменувач што е кондензатор а што саќе немаат поим дека е исто,со обратна улога.,Се знае само дека Грее нема еуровент стрелец е и нивни продавач(озогласен) и толку...И се влегува во воен филм...
Не сте слепи не Ви требаат наочари да прогледате,доволно е да прочитате,во спротивно останувате слепи!!
Додека прогледате отидов јас!
Постои conflict avoidance,conflict prevention i conflict resolution..Овде останува само conflict avoidance...Среќен Ви пат во останатото..
Eden vic i za tebe
Vozel mujo nakaj germanija,i mu se javuva haso, i mu vika pazi mujo javija na tv deka nekoj ludak vozi u obratna nasoka.
Mujo:Ne e eden ludak haso,100 se!

Imaj ubava vecer

Au kolku e los bohemian rhapsody... Ali kolku te diga muzikata koa ja ima i mislis deka ustvari uzivas u filmot - abe cudo!

Edna 5ka imam dadeno u 2018, i taa nekako e klizava.

Stanav anon.
Тоа и ја се мислев, дали филмов е тотално без врска или ја ги ијам изгубено нервите па не можам еден филм да изгледам до крај. Буквално го исскролав филмов и ги изгледав само сцените кај што свират. Да беше документарец ќе имаше вредност, вака тешко срање е.

Тие што не го гледавте Бохемиан во кино, друг филм гледате дома.

Da, no sekoj film sto ne se gleda na kino i se gleda doma e drug film. Filmovite se nameneti za kino, ill give you that.
No, kazi mi so sto zasluzi filmot da mora da se gleda samo vo kino? Osven muzikata koja neli, ne e originalna i ja sakame od porano, koja mozes glasno da si ja slusas i doma onaka, bez filmot. Imase li nekoe spektakularno vizuelno ostvaruvanje koe eve ja go ispustiv? Slobodno pusti go live aid od queen nastapot na jutub 10 pati poveke ke se naezis. Pobogu scenskite nastapi na Star Is Born se 10 pati podobri i realni (poso ustvari navistina se, ama drug muabet e toa).

Тоа и ја се мислев, дали филмов е тотално без врска или ја ги ијам изгубено нервите па не можам еден филм да изгледам до крај. Буквално го исскролав филмов и ги изгледав само сцените кај што свират. Да беше документарец ќе имаше вредност, вака тешко срање е.

Toa mu e glavniot i problem na filmot. Ne znae da te hook-ne. Sablonski si tera i celo vreme cekas da cues nekoja pesna, nema nisto vozbudlivo, ne prikazuva nisto novo, nema filmska kreativnost, mozebi decata sto ne gi znaat queen bi im bil interesen, ali filmot izgleda kako site akteri kolektivno da go vodele proektot, "taka se desi toa neli, site se sekavame? da, da, da, da" i snimale po textbook script for movie dummies. Procitav imalo golemo nedorazbiranje so Malik i Singer, na pola film mislam i deka napustil reziserot a i se primeka. I jas mislam kako dokumentarec poveke ke bese uspesen. Poslednive dva sto gi gledav, montage of heck i amy se sovrseni.

3ipol od 5, poklon radi malik.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom