Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
1. Mad Max 2 подобро ми легна од кецот.
2. Не очекував Twelve monkeys, да е толку феноменален. Браво за Гилијам и цела актерска и техничка екипа.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
има изгледа некој leak од трејлер на Warcraft, does not look promising
Ќе бев тотално задоволен ако се одлучеа да го направат целосно анимиран како Final Fantasy Advent Children, нормално со CGI од 2015.

Или веќе ако користат вистински актери мораше да се иде на варијанта со повеќе специјални ефекти и простетика, костими, шминки, чуда. Оркиве ќе бидат со motion capture изгледа за битните ликови а останатото CGI.

Приказната не верувам да разочара, повеќе сум загрижен од техничкиот аспект.

G

grande-juve

Гостин
од кај ги нарачуваш? :)
zavvi.com

“Колнати сме, Ирина“ викаш одличен, а? Одма ми се искачи на вочлиста кај нашиве филмови :)

Ми цркна пред некое време хард дискот од 3 тера полн со филмови, и ми го убрза планот за блуреј колекција... до тогаш чував се од 7ца моја нагоре, сеа само 9ките, а 10ките планирам на долг рок да ги соберам на оргинални цедеа.. тоа ми е целта на филмски план :)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
zavvi.com

“Колнати сме, Ирина“ викаш одличен, а? Одма ми се искачи на вочлиста кај нашиве филмови :)

Ми цркна пред некое време хард дискот од 3 тера полн со филмови, и ми го убрза планот за блуреј колекција... до тогаш чував се од 7ца моја нагоре, сеа само 9ките, а 10ките планирам на долг рок да ги соберам на оргинални цедеа.. тоа ми е целта на филмски план :)
Колнати сме, Ирина мене многу ми се допадна. Напредна приказна за тоа време од пред 40-тина години, и смел потег на Коле Ангеловски да го сними. Не ме ни чуди што во едно интервју Ангеловски викаше дека од тогашната МРТ не му го прифатиле филмот, па морал да го праќа во Белград. Одлична глума со одлични глумци, Бата Живоиновиќ, Неда Арнериќ, Мето Јовановски. Ѕирни го па очекувам и твое мислење. :)

Последно уредено:
H

HoT IcE

Гостин
Eternal Sunshine of the Spotless Mind е еден од моите омилени филмови си го репризирав вчера кога го видов дека си го земал блу реј. А дефинитивно и уште некои филмови ќе репризирам и онака некако од новиве што излегоа не ми се свиѓаат некако.

Kajgana Shop

На врв Bottom