Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Добар ден пријатели, имам едно прашање.

Дали некој има информација дали може да се покачи или елиминира овој ******НЕОГРАНИЧЕН****** лимит од 300 гигабајти? Ако треба и ќе си доплатам. Мене воопшто не ми стасуваат и секој месец ги минам, па брзината паѓа на 80 кб/сек. Јас сум гејмер, игрите ми се по 30-40 гига, сакам да гледам филмови на 1080, стримови, 3Д филмови, плус што со семејството го делиме истиот лимит. 300 гига е веќе смешно. Нема услови за оптички интернет каде што живеам, така да изгледа немам решение. Ако некој знае спас нека сподели.

Благодарам.
Ако можеш, префрли се на Blizoo. И ако веќе се префрлаш, кажи им дека ради лимитот си одиш од кај нив, ќе ти понудат нешто :)

Член од
16 март 2009
Мислења
187
Поени од реакции
76
Ако можеш, префрли се на Blizoo. И ако веќе се префрлаш, кажи им дека ради лимитот си одиш од кај нив, ќе ти понудат нешто :)
Прво што направив е право кај Blizoo. Ми рекоа дека моето маало немало технички услови за оптички интернет и да им оставам број, ќе ми јавеле коа ќе има :) Многу се разочарав бидејќи Blizoo ме остави, и сега сум помеѓу Телекабел и овие. Телекабел се познати по нестабилност, али барем немаат лимит. Којзнае упм

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Прво што направив е право кај Blizoo. Ми рекоа дека моето маало немало технички услови за оптички интернет и да им оставам број, ќе ми јавеле коа ќе има :) Многу се разочарав бидејќи Blizoo ме остави, и сега сум помеѓу Телекабел и овие. Телекабел се познати по нестабилност, али барем немаат лимит. Којзнае упм
Не мoрaш oптички. Јaс имaм 30 Mbps oд Blizoo без лимит, тaмaн си е :)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Добар ден пријатели, имам едно прашање.

Дали некој има информација дали може да се покачи или елиминира овој ******НЕОГРАНИЧЕН****** лимит од 300 гигабајти? Ако треба и ќе си доплатам. Мене воопшто не ми стасуваат и секој месец ги минам, па брзината паѓа на 80 кб/сек. Јас сум гејмер, игрите ми се по 30-40 гига, сакам да гледам филмови на 1080, стримови, 3Д филмови, плус што со семејството го делиме истиот лимит. 300 гига е веќе смешно. Нема услови за оптички интернет каде што живеам, така да изгледа немам решение. Ако некој знае спас нека сподели.

Благодарам.
И јас го барав истото барем 500GB да имам пред година дена и ми рекоа дека договорот кој го имам потпишано е потпишан со 300GB на месец и нема никаков основ за менување на истиот со или без доплата. Политиката што ја имаат они е таа и не можела да се менува. Ми препорачаа оптик но и јас како тебе кај што живеам нема оптик така да ништо.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
Телекабел....лош избор само тоа ќе ти кажам....којзнае дали брзината и така ќе ја вадиш ако можеш оди на Близу

Член од
16 март 2009
Мислења
187
Поени од реакции
76
Телекабел....лош избор само тоа ќе ти кажам....којзнае дали брзината и така ќе ја вадиш ако можеш оди на Близу
Сум слушал и јас за Телекабел дека брзината е варијабилна, нестабилен е итн. Близоо бев, ми кажаа немале услови за никаков интернет во моето маало (а блиску живеам, катастрофа). За жал останувам на овие ботовите со НЕОГРАНИЧЕНИОТ******** лимит. Тиеам све

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Телеком од денес има нова понуда на "пакети се во едно" наречени Magenta 1,многу слично со Vip Combo пакетите на Вип.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Телеком од денес има нова понуда на "пакети се во едно" наречени Magenta 1,многу слично со Vip Combo пакетите на Вип.
100 MB 4G интернет во 2015..... Го отклучуваш телефонот и толку од нетот :)

Член од
9 април 2011
Мислења
813
Поени од реакции
1.055
Ме интересира овие цени што се 2x 499, 2x799, 799 итн. што значат? Дека толку е цената на секоја опција поединечно и со комбинирање се добива целосната цена?
дали може да се избере само поединечно нешто од овие, поради тоа што пакетиве се ТИЊА

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Ме интересира овие цени што се 2x 499, 2x799, 799 итн. што значат? Дека толку е цената на секоја опција поединечно и со комбинирање се добива целосната цена?
дали може да се избере само поединечно нешто од овие, поради тоа што пакетиве се ТИЊА
Toa 2x499 претпоставувам дека е за два постпејд броја со вклучен мобилен интернет. Веројатно може да се комбинира таков е концептот и на германскиот телеком.
Комбинираш постпејд броеви , фиксен и интернет , и МахTV. Значи не е нужно сите туку е можна разна комбинација .
Ако ова е дефинитивна цена тогаш вреди .
Во пакетот Магента М добиваш два постпејд броја со мобилен интернет од 3GB, интернет со брзина до 12 mbps , МахTV со вклучен Спорт+ пакет ( Арените 1-4 и SportClub 1-6 ) и Балкан пакет.

Може да се додаде плус постпејд број .
  • Можност за додавање до 3 дополнителни постпејд броеви. Дополнителните постпејд броеви се бираат од опциите S, M или L.
  • Можност за додавање до 2 дополнителни припејд броja.
  • Можност за купување мобилен уред по повластена цена во Доверба 24.

Во постпејд добиваш неограничени разговори кон сите мрежи , тоа е најголема измена . Исто и во фиксен .
Само во Магента S има ограничување на 100 мин кон други мрежи .

Последно уредено:
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Се на се џабе, пак треба да се чекат роденден, нова година или нешто слично па да излезит некоја промотивна понуда да си земиш поефтина предплата без телефон или некој за 0 денари како би можел да му истајш 4-5к и да си купиш саглам телефон од мобилара.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Според мене ова е минимумот кој можат да си го дозволат . Само да не е само промотивно тие пречкртаните цени и да важат по одреден период.

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Нешто позитивно е тоа што не видов никаде дека треба да се обврзеш на договор од 24 месеци?
Или пак за “промотивните“ цени ќе треба да се направи договор од само 24 месеци ?!

Има ли некој инфо околу ова...

Kajgana Shop

На врв Bottom