Od kaj pa toa deka shaq bil nekolku klasi nad ?

I shakiri tocno e deka flopna, ama vo dosta razlicni okolnosti od onie vo koi Perisic ke igra, bajagi razlicni, sprotivni.
Sega da dojde Laveci na konj sme, isto i ako uspee trampata Juan - Ljaic, dobro e sto inter taka postapuvaat, ako e tocno toa, deka na baranjeto za juan odgovaraat vaka.
Ок во секој случај Шакири > факинг Перишич по мое, затоа и реков така. Без разлика на тоа што Шакори кај нас падна не знам колку нивоа.
Друга работа, приметувам еден вид на размислување кое преовладува кај поголем дел од фановиве тука во фан клубов и кое стварно многу ме нервира, морам да признаам!
Се работи за следното... Кога ќе се добие информација дека Интер тргнува по рандом играч, одма е етикетиран како добар/класа, што мене искрено ми делува како едно принудно форсирање на игачот, само поради тоа што ете се поврзува со Интер, и клубот на некој начин покажува интерес за играчот (од лубов кон тимот). Во стилот... "А да и јас ги сакам Партизан, оти тато ги сака (кај малите деца)
А тие фудбалери кои на некој начин заминуваат поради новите (или не), одма се "непотребни", "флоп", "тињи" и не знам што уште не. А уствари тоа се истите тие играчи кои биле класишта пред да дојдат и одеднаш остареле, станале непотребни, не се вклопувале во "новата формација", флопнале итн (Снајдер). И повторно само поради тоа што клубот не ги сака
- без негирање!
Некое си размислување слично на она од "рационализација" во психологијата, од типот на "кисело грозје" и "сладок лимон". Кој ме сфаќа знае за што точно им токинг абаут. Чудна појава.
Не знам, смешно ама мене вака ми делува најсериозно!
Како да се бараат на некој начин оправдувања за постапките на управата. "Мора да почитуваме се што клубот одлучува" бич плис! -.-