Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Како да проверувам што абдејти се инсталираат, и ако не ве мрзи да ми кажите кој од нив се "штетни" како овој силент абдејт.

Како да проверувам што абдејти се инсталираат, и ако не ве мрзи да ми кажите кој од нив се "штетни" како овој силент абдејт.
мислам дека немаш избор. update-ите ќе се симнат и инсталираат, сакал ти или не.
има инструкции по интернет за како целосно да го исклучиш windows update.

Си ги штитат своите наслови само, не ако имаш пиратска игра од друг дистрибутер.

"This means the changes made to the license agreement were intended to protect against illicitly obtained Xbox Live and Windows Store content, not all pirated content on a PC."

Nemase preeska [UPDATE] [UPDATE ENDS] :D

Epten shitty politika zafuraa MS. Uopste ne mi se sviga.

Nego, dve stvari ne mi se jasni. Device was unplugged/plugged mi iskacase stalno, se dodeka ne gi izbrisav od control panel realtec driverot I nemav problem so zvukot. Sve avtomatski se updatira taka, na sleden restart pak ke mi go instalira? I vtoro primetiv ne mi se gasi pc-to od shut down od start. Se gasi slikata deka nema signal, ama sijalickata uste mi sveti I perkite vrtat. Moram od dugme da go gasam. A ne odi nitu na sleep, poso ne se razbuduva so mrdenje maus ili tastatura.

Mu se desaa na nekoj slicno?

Edit: eve vakvo.. hmm... izgleda se povrzani dvete nejasnotii :D
http://answers.microsoft.com/en-us/...n/0b1c8893-8b43-4ebc-875b-8ae187e002d0?auth=1

Nego, dve stvari ne mi se jasni. Device was unplugged/plugged mi iskacase stalno, se dodeka ne gi izbrisav od control panel realtec driverot I nemav problem so zvukot. Sve avtomatski se updatira taka, na sleden restart pak ke mi go instalira? I vtoro primetiv ne mi se gasi pc-to od shut down od start. Se gasi slikata deka nema signal, ama sijalickata uste mi sveti I perkite vrtat. Moram od dugme da go gasam. A ne odi nitu na sleep, poso ne se razbuduva so mrdenje maus ili tastatura.

http://answers.microsoft.com/en-us/...n/0b1c8893-8b43-4ebc-875b-8ae187e002d0?auth=1

Изгаси ги апдејтите за драјвери да не ги инсталира он како блиц инсталација,се другото ти е проблеми со драјверите
6eeq2b.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Види да не прави драјверот за графичката проблем со гасењето на компјутерот. Го имав истиот проблем јас на осмицата со драјверот за графичката.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Види да не прави драјверот за графичката проблем со гасењето на компјутерот. Го имав истиот проблем јас на осмицата со драјверот за графичката.

Jok, reinstalirah tava prvo. A I redovno updatiram radi igrite.

vIl7aMz.png

I vtoro primetiv ne mi se gasi pc-to od shut down od start. Se gasi slikata deka nema signal, ama sijalickata uste mi sveti I perkite vrtat. Moram od dugme da go gasam. A ne odi nitu na sleep, poso ne se razbuduva so mrdenje maus ili tastatura.

И јас приметив нешто слично со лаптопов. Го пуштам сабајле гледам uptime 17 саати wtf. и сфатив дека не се исклучува целосно. Ама лаптопот ми е само на кабел, а го вадам, и стварно не знам како не се гаси целосно тогаш.
Шопрајме за фикс?

И јас приметив нешто слично со лаптопов. Го пуштам сабајле гледам uptime 17 саати wtf. и сфатив дека не се исклучува целосно. Ама лаптопот ми е само на кабел, а го вадам, и стварно не знам како не се гаси целосно тогаш.
Шопрајме за фикс?
Се гаси целосно само тоа што ти е uptime е брзиот бут уклучен

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Последно уредено:
изгасите hibernation. command prompt како administrator и следнава команда powercfg -h off

А, има тоа штета? Јас само што го уклучив и проверив и ми излезе ова:
capture.jpg

Извинете вака не сум во тек со темава али да си прашам:D сакам да направам апгрејд од виндовс ултимејт 7 на десеткава (дали сите податоци ќе ми останат во лап топот)? :/

Извинете вака не сум во тек со темава али да си прашам:D сакам да направам апгрејд од виндовс ултимејт 7 на десеткава (дали сите податоци ќе ми останат во лап топот)? :/
не бери гајле. покрај тоа што ќе ти останат податоците на лаптопот, мајкрософт ќе ги ископираат и на нивните сервери. за секој случај да ги има. ;)

На компјутер со следнава конфигурација:
Intel Pentium 2.8 Ghz
Nvidia Ge Force 6200 (256mb)
1gb DDR 1 Ram
160gb hard
Дали е логично да се стави 10ката, досега имав xp и знаеше да си кочи, сум инсталирал на 2 наврати и Fedora и Убунту, али не гледав некоја огромна разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom