Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто работам во индустријата за роботски системи, софтверот кој го користиме за автоматизација и програмирање има забрана да се инталира на вин 10.Денес пробував, неуспешно. Од Германија ни кажаа дека е баш заради овие проблеми со приватноста. Оперативниот систем сам си праќал некои податоци кон мајкрософт серверите, тие не сакале да ризикуваат засега.

За обичните корисници до некаде ќе биде во ред, и се на се поголемиот дел ќе го прифатат ова. Но прашање е што ќе прават поголемите фирми и корпорации. Токму таму MS сакаше да влезе, и тие да ја користат 10-ката, е сега кога се актуелизира ова со шпионирањево тешко дека ќе биде така.

Е сега ако сакате приватност: Избришете мејл акаунти, избришете Facebook, Twitter, Instagram, избришете го оперативниот систем од ПЦ-то, фрлете го ПЦ-то в канта, исклучете интернет. Али пак преку телефонски разговори ќе ве шпионираат. ;)

Ми е гајле на фб и на гугал ако ме шпионираат нека не ми гледаат во хардот може имам видео со швалерката што има некој да знае дали ја имам швалерка :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ми е гајле на фб и на гугал ако ме шпионираат нека не ми гледаат во хардот може имам видео со швалерката што има некој да знае дали ја имам швалерка :D

Абе може швалерката и преку ФБ да ти пише, па и видео да ти прати преку мејл. Остај тоа, опасна работа е, затоа се бриши. :D

So praeme so windows hello
otisok ostavaat lugevo
:D
pa I 3d kamera, da ne e blur koa ke ve prepisuvaat

Сите што се everyday joe нема што да му ја мислат за шпиунажа. :D

Леле стварно у 2015та за приватност зборите? мислев друго ќе има на темава..
Оу и ти си прифати дека у 2015 не треба да се прифати да се збори за приватност?

Ај може 2016 ќе биде година на масовни тепања па и за тоа ќе биде глупо да се збори пошто ќе биде 2016 година.....

:eek:

Како сте задоволни од десеткава? Пред формат е машината па ако има пиратерија и ако даде некој добри критики може и да ја пробам.
За мене е одличен. Сега и на лаптопот му ставив и е доста брз. Ако сакаш да го пробаш надогради го па после ако не ти се допаѓа ќе се вратиш на 7-ца или 8-ца што имаш. :)

Луѓе.. смешни сте за некои работи. Правите галама како тоа Мајкрософт ве шпиунирал а на фб ВИЕ сами оставате full информации за себе. Се чекирате кај стигнете, како се чувствувате, што правите. Уште матичен фали.
А тука за Мајкрософт галама кревате..
Од друга страна баш вас од 27милиони пц Мајкрософт ќе ве оговара кој порнич сте го гледале или кој торент сте го симнале.

Aktivni na 20 forumi, nad 100 akaunti po razni sajtovi, vnesena kartica na paypal i slicni servisi, objavuvanje na sliki po facebook i instagram, cekiranje na sekoe mozno mesto i najbitno nikogas vo zivot ne se procitani terms and conditions i se zbori za privatnost. Zini zemjo goltni me.

Леле стварно у 2015та за приватност зборите? мислев друго ќе има на темава..
ama gugal ne me spiuniraat kako MS shitov sto se najgolemi gratci vo istorijata na kompjuterite eej vo EULA ti pisuva deka ti rovaat po hard ja mislev civilizirana diskusija ke praime tuka ama nisto glupi ste
anim_face_wall.gif

Aktivni na 20 forumi, nad 100 akaunti po razni sajtovi, vnesena kartica na paypal i slicni servisi, objavuvanje na sliki po facebook i instagram, cekiranje na sekoe mozno mesto i najbitno nikogas vo zivot ne se procitani terms and conditions i se zbori za privatnost. Zini zemjo goltni me.
Од ова што кажа ништо не ти држи вода, мајкрософт со windows 10 ти гледа се во хардискот што имаш и јасно пишува дека приватните фолдери можат да ти ги земат и да ги пријават ако имаш некој незаконски ствари во компјутерот, со windows 10 те ѓпионираат што зборуваш, те гледаат на камерата а ти појма немаш за тоа

Ама арно рекле. ќути си, дупи си :)
Јас гарантирам дека и во претходните верзии Мајкрософт шпиунираше, па никој ни А не рече, зошто тоа го немало во терм анд ..... е сега во 10кава го има, па затоа сите во Privacy прават off на све сто ќе стигнат. Мајкрософт и во оваа верзија да не го внесеше тоа дека не шпиунира, никој за ништо немаше да се замара. Од друга страна како ќе дознаеш и како ќе ги тужиш дека ти чепкале по хдд? Како ќе докажиш?
Затоа за овај народ.. ќути си, дупи си.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom