Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.489
Поени од реакции
10.241
Управо тоа е проблемот со Вилшир. Човекот може да изигра мечеви на така високо ниво. Али, не е здрав цела сезона, за да видиме дали може константно тоа да го одигра.
Покажа и константно квалитетно играње во сезона 2010/11 чинам.Сезона пред да паузира 17 месеци,па потоа константно уште 3-4 повреди од по 3 месаца и повеќе.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.826
Поени од реакции
67.200
Можеби.
Слабо пратев ПЛ тој период, немаше телевизија во местото во кое живеев. Таква ми е генералната слика за Вилшир, исто теле ко Џоунс наш, иде ко мува без глава у дуели, па после не може да фати ритам и константност.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.489
Поени од реакции
10.241
Можеби.
Слабо пратев ПЛ тој период, немаше телевизија во местото во кое живеев. Таква ми е генералната слика за Вилшир, исто теле ко Џоунс наш, иде ко мува без глава у дуели, па после не може да фати ритам и константност.
35 у ПЛ,вкуппно 49 утакмици сезона 2010/11. Јас пратев,затоа и ти викам. :) Види мислам и во тимот на сезоната беше истата година.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Хендерсон е бољи у секој случај, џабе е муабетов.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Само Клеверли заедно со Андерсон, таа сезона 8-2 кога ги избушија, тие двајца беа неверојатни го држеа цел тим, сите акции преку нив одеа, цел тим го водеа, ама кратко траеше, пет-шест натпревари, потоа повреди и толку беше...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.726
Хендерсон е најдобар сега. Вилшер може е поголем талент, ама џабе му е кога е константно провреден наместо константно во игра.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај што е повреден туку ако продолжи со забавите што ги прави за кои има сведоштва на ИГ, на кои сигурна сум дека не се дебатира како да се стане подобар фудбалер, тешко дека ќе ја допре класата на Џерард, Сколс, Лампард како што се очекуваше...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.774
Поени од реакции
115.686
Mene ne mi e jasno ova: Podobar e ama steta ne e konstanten. Aha, znaci ne e konstanten, dojdovme do nekoja poenta. Pa konstantnosta e edna od najbitnite raboti vo sovremeniot fudbal.
Ne znam, cudni mi se odredeni fanovi na Arsenal, bez nikakva navreda. Kos bil najdobar defanzivec - ok, Vilsir bolje od Henderson I kompanija - ok, Belerin najdobar mlad desen bek vo istorijata na covestvoto, itn itn. Mislam ok e, nekad ne shkodi I malce objektivnost. Inace primerive onaka gi spomnav, poso na primer mene Belerin epten mi se dopaga kako igrac, da ne recete hejtam so sila ili slicno.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Mene ne mi e jasno ova: Podobar e ama steta ne e konstanten. Aha, znaci ne e konstanten, dojdovme do nekoja poenta. Pa konstantnosta e edna od najbitnite raboti vo sovremeniot fudbal.
Ne znam, cudni mi se odredeni fanovi na Arsenal, bez nikakva navreda. Kos bil najdobar defanzivec - ok, Vilsir bolje od Henderson I kompanija - ok, Belerin najdobar mlad desen bek vo istorijata na covestvoto, itn itn. Mislam ok e, nekad ne shkodi I malce objektivnost. Inace primerive onaka gi spomnav, poso na primer mene Belerin epten mi se dopaga kako igrac, da ne recete hejtam so sila ili slicno.
Koнстантност на играње утакмици, Џек не може да сврзе 15 утакмици по ред да изигра поради повреди а не поради лоша/добра форма.

Иначе и мене Вилшер ми е далеку боље играч од Хендерсон, овој вториот на страна тоа што е постар и покасно се вклучи `во фудбалот` ми е некако лимитиран што се однесува у офанзива, они може да го праат Џерард колку сакаат ама кога не иде не иде. Од друга страна Џек е одличен плејмејкер а и покрај тоа покрива уште 1-2 улоги у екипата.
Хендерсон ти е класичен англиски тип на везен играч, јак како коњ со ограничени офанзивни карактеристики.
Вилшер е многу боље од Хендо у тој поглед и да не го заебуваат повреди а и самиот да не изиграва Гаскоњ можеби и може да ја надмине класата на Лампард и Џерард и да биде нешто као Пол Сколс.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.774
Поени од реакции
115.686
Pa za taa konstantnost zboram de. Baloteli e vo top 5 napagjaci vo svet po talent I fudbalsko znaenje ama koj kur koga e retard?

I drugoto se ok, ama zasto Hendo limitiran u ofanziva? Po mene eden od najdobrite paseri vo PL, so odlicna vizija za igrata. Sea ne e mozda dribler I nekoj sto se istaknuva ali nema veze.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
сфе ќе „проголтам“ ама да кажеш дека Хендерсон е ограничен во офанзива, до-бар.

Али ќе сфатам, така делува, дека офанзивата му е занемарена, исто како и дефанзивата зошто како најјака карактеристика му се гледа тоа што „трча ко коњ“.

Единствено на што треба да обрне малку повеќе внимание според мене е финишот, не дека е слаб али ако некаде треба значително да се надоградува, тоа е тоа.

Трча ко коњ :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.774
Поени од реакции
43.978
.
можеби и може да ја надмине класата на Лампард и Џерард и да биде нешто као Пол Сколс.
Нека трепка. :D

Иначе во врска со темава, Хендерсон е подобар од Вилшер моментално. Вилшер во секој случај е поголем талент и има уште време искрено според мене да достигне барем малку до тоа што се очекуваше да биде. 23 години има само. :) Од друга страна Џордан е пред огромен предизвик моментално, треба да биде тоа што беше Џерард, капитен и лидер на Ливерпул. По игрите од минатите 2 сезони мислам дека може достојно да ја заврши таа улога, но нема потенцијал да стане еден од овие легендарни ПЛ играчи. :) Сепак, како што е се подобар и подобар од сезона во сезона можеби и ќе ме демантира, ќе видиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom