Формула 1 - сезона 2015

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2015 според Вас...

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
нека почива во мир

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Нека почива во мир. :( Штета што беше во толку слаб тим.
Ке ја паметам Монако кога ја исцеди Марусијата и дојде до 9та позиција ... што би правел со појак болид :D

БРОЈОТ 17 ПОВЛЕЧЕН ОД Ф1 ВО ЧЕСТ НА ЖИЛ БЈАНКИ

Жан Тод, Претседателот на ФИА соопшти дека во чест на Жил Бјанки бројот 17 ќе се повлече од Формула 1 Шампионатот. Од федерацијата сметаат дека тоа e соодветен гест, бидејќи сега во Ф1 секој возач лично го избира бројот под кој ќе настапува во текот на целата своја кариера. Како резултат на тоа, овој број не може повеќе да се користи во Формула 1.

Ама ми е криво за човекот,ептен млад,амбициозен,и пред се добар возач..Штета што заврши така.

2015 УНГАРСКО ГП: МЕРЦЕДЕС ДОМИНИРА, РЕД БУЛ ГО ЗЕДЕ МЕСТОТО НА ФЕРАРИ?!?

Luis%2BHamilton%252C%2BMercedes%2BAMG%253B.jpg

Најголемото возбудување на првиот тренинг го приреди Серџо Перез кој успеа да го преврти својот болид на Форс Индија. Тој беше неповреден, но тимот на Форс Индија реши да не учествува на вториот тренинг поради безбедносни причини, т.е. додека не се испитаат причините за откажување на амортизацијата на болидот од Мексиканецот.

Кратко по овој прекин, ново црвеното знаме предизвика Кими Раиконен, кој заработи дупната предна лева гума и остана без предно крило, кое се разлета по асфалтот на Хунгаророинг. Инаку, кога сме кај брзината, Луис Хамилтон го забележа најбрзото време, надополнет со својот тимски колега на второто место, далеку пред сите останати болиди.

Да го одбележиме и деби настапот на Фабио Лајмер во болидот на Манор, додека Џолион Палмер неговиот колега од ГП2 серијата поради инцидентите на крајот од сесијата успеа да излезе четири пати на патеката, но без да постави мерено време.

Daniil%2BKvyat%252C%2BRed%2BBull%253B.jpg

Мерцедес АМГ со Луис Хамилтон остана на врвот и на втората тренинг сесија на Хунгароринг. Неговиот тимски колега, не беше на ниво на задачата, па го имаше дури четвртото најбрзо време. Помеѓу болидите на сребрените стрели се најдоа тие на Ред Бул, кои беа нивните најблиски предизвикувачи. Место што до сега беше резервирано за Ферари. Данил Квјат и Даниел Рикардо завршија во половина секунда од најдоброто време на Хамилтон, победувајќи го Нико Розберг.

Сепак сесијата не се одвиваше целосно како што имаа испланирано инженерите на Ред Бул, бидејќи нивната слаба точка моторот на Рено, експлодираше на болидот од Австралијанецот на помалку од половина час до крај на сесијата. Температурата на патеката надмина 50 степени целзиусови, што можеби и беше причина Мерцедес АМГ да не форсира премногу.

Истото го најавија од Ферари дека нема да форсираат премногу на овие петочни тренинг сесии, но колку и да не форсирале, разликата е премногу голема за нешто повеќе во саботните квалификации или неделната трка. Себастијан Ветел не можеше да го контролира својот Ферари, и по кој знае кој пат се виде дека не ја сака оваа патека, каде нема забележано Победа ни во 4-те сезони на доминација со Ред Бул. Дури и Фернандо Алонсо со Мекларен беше само за десетинка поспор на осмото место на табелата.

РЕЗУЛТАТИ

Како што се приближува крајот на сезоната, така Мерцедес е се подоминантен.. :( Ќе биде интересна борбата за 3. место. Ферари, РБ, и Вилијамс се многу блиску...

ПС: Минатата година кога Рикијардо победи стартуваше од 4. позиција, да видиме годинава дали ќе може да го повтори тоа, но изгледа невозможно. :(

Како што се приближува крајот на сезоната, така Мерцедес е се подоминантен.. :( Ќе биде интересна борбата за 3. место. Ферари, РБ, и Вилијамс се многу блиску...

ПС: Минатата година кога Рикијардо победи стартуваше од 4. позиција, да видиме годинава дали ќе може да го повтори тоа, но изгледа невозможно. :(
Ferrari sepak ne uspea da napravi nisto ovaa sezona, se cekase upgrade ama istiot ne dade nikakvi rezultati i toa e toa 2 mesto kaj konstruktori e premija :D

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Ferrari sepak ne uspea da napravi nisto ovaa sezona, se cekase upgrade ama istiot ne dade nikakvi rezultati i toa e toa 2 mesto kaj konstruktori e premija :D

Уште на Монца очекувам победа и толку. До крајот на сезоната останува уште прашањето кој ќе ја освои титулата, Хамилтон или Розберг, но и тука овој Хамилтон го решава тоа прашање. :D

Уште на Монца очекувам победа и толку. До крајот на сезоната останува уште прашањето кој ќе ја освои титулата, Хамилтон или Розберг, но и тука овој Хамилтон го решава тоа прашање. :D
Kaza Arrivabene 2 pobedi ama vo toj moment ne go bas sfativ ozbilno ocekuvav 3-4 da zemat, ne znam kolku ke uspeat i na Monca znaeme sto znaci Monca za Ferrari ama znaeme i sto znaci motorot na Mercedes godinava :D

аа каков старт ајде ферари

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Sto li bese sega ova kakva bomba auuuuu

SC..... Предноста иде у курац....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom