Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го Харди и овде. Не ми се допаѓа темата но трејлерот изгледа прекрасно и делува на кандидат за оскар во категоријата монтажа

Еве го Харди и овде. Не ми се допаѓа темата но трејлерот изгледа прекрасно и делува на кандидат за оскар во категоријата монтажа
Мислам дека ќе биде главен конкурент уште сега затоа што многу актуелни имиња стојат покрај него.
Кинематографијата е од Емануел Лубецки кој 2 години со ред зема оскар за најдобра кинематографија, мислам дека и овој пат не му бега тоа. Човекот е број 1. моментално во светов. Ињариту исто така го достигна врвот во кариерата и пак ќе лапа оскари.
Секако зависи од конкуренцијата...

Мислам дека ќе биде главен конкурент уште сега затоа што многу актуелни имиња стојат покрај него.
Кинематографијата е од Емануел Лубецки кој 2 години со ред зема оскар за најдобра кинематографија, мислам дека и овој пат не му бега тоа. Човекот е број 1. моментално во светов. Ињариту исто така го достигна врвот во кариерата и пак ќе лапа оскари.
Секако зависи од конкуренцијата...
Неможам да замислам колку е јака кинематографијата кога е ваков трејлерот, а да и режисерот е супер. Не сум сигурен дали ќе ми се допадне приказната, јас не сум фан на филмови од американската историја ако е тоа приказната.

Дајте некој предлог филмови со евреи, холокауст. :cenzura:
The Boy in the Striped Pyjamas
Фала богу дека не може да биде на рамниште со Life is Beautiful, Schindler's List но многу, многу ми се допадна.

On a totally unrelated note,
xPDSk5t.gif

Многу убав филм е Inherent Vice.
Ама не најдов ниту еден пост на форумов за него, не знам дали search-от ме зеза, ама нека пише некој што мисли за филмов. Ме извози јако мене. П.Т. Андерсон е генијалец.
хехе :icon_mrgr:
и Хоакин Феникс не знае шо се дешава у филмот..
дури и по второ гледање мислам дека заслужено е 6.8, најверојатно и ќе падне до некои 6.5

хипи + сериозна драма на моменти
ептен искомпликуван

дури и по второ гледање мислам дека заслужено е 6.8, најверојатно и ќе падне до некои 6.5

ептен искомпликуван
Хипи е за хипи, од средина натака не ни пробував да ја следам приказната ама целиот сетинг во филмот беше перфекција + Катерин Вотерстон :love:

The Boy in the Striped Pyjamas
Фала богу дека не може да биде на рамниште со Life is Beautiful, Schindler's List но многу, многу ми се допадна.

On a totally unrelated note,
xPDSk5t.gif

Ne mozam da si go najdam mislenjeto za boy in the striped, ama ne, precenet, ocajno igranje na shok karta
Celo vreme mi se dopagase potencijalot, ama me napnaa na kraj, i ne, ne poradi krajot. Duri se iznervirav oti go gledav.

A za betmen bas irl go praev muabetot, kolku i da zvuci iconinc batmanov, uvek negativcite go vozat.
C Bale ja nikad nema da kazam ej betmen... Ali Aflekov ubavo go sredile, mislam deka ke mi e fejv betmen.

ептен искомпликуван
Хипи е за хипи, од средина натака не ни пробував да ја следам приказната ама целиот сетинг во филмот беше перфекција + Катерин Вотерстон :love:

3ipol od 5 mu imav dadeno oti me ostavi so cuvstvo na nesredenost... samo vizuelno go nagradiv.
Prikaznata sama po sebe ne zadrzuva vnimanie. Ne go zasluzuvase hejtot na forumot. :D

Ne mozam da si go najdam mislenjeto za boy in the striped, ama ne, precenet, ocajno igranje na shok karta
Celo vreme mi se dopagase potencijalot, ama me napnaa na kraj, i ne, ne poradi krajot. Duri se iznervirav oti go gledav.
Се сложувам дека е преценет, а не ми беше нешто посебно ни шокантен. Ама во секој случај ми се допадна филмот повеќе поради приказната иако другите елементи како глумата и режијата се доста слаби.

п.с што е финтата со латиница @wot wanna be Сузана Турунџиева

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom