Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
The Pianist од Полански.
Го иам гледано овој, исто и Шиндлерс лист.
Сакам некои вакви слични. Со концентрационите логоти, со ужасот на евреите.

иначе, која е најбоља филмска верзија за Ана Франк.. глеам има милион.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.724
Поени од реакции
12.741
Го иам гледано овој, исто и Шиндлерс лист.
Сакам некои вакви слични. Со концентрационите логоти, со ужасот на евреите.

иначе, која е најбоља филмска верзија за Ана Франк.. глеам има милион.
Defiance глеај го. Џемјс Бонд из а џу

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.124
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Во the drop само кучето беше убаво, другото очај. Како и сите последни филмови на Том Харди. Ако биде лош и Legends каде што има двојна доза од него ќе му пишам крст на глумецот.

Филм за евреите The boy in the stripes pyjamas

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Kako be? Mene licno ic ne mi se dopadna. A generalno loso pomina i tuka od drugive.
Епа не очекував ништо од филмот, додуша не ни знаев за што е само го пуштив со друштво и ми легна убаво :) Ликовите се многу добро изградени, приказна речиси и нема ама не ми беше нешто многу значајна. Том Харди и екипата изглумија одлично. Сепак е мало филмче со колку толку предвидлив расплет, ама одамна немав гледано крими драма.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
W

wicked_1

Гостин
Во the drop само кучето беше убаво, другото очај. Како и сите последни филмови на Том Харди. Ако биде лош и Legend каде што има двојна доза од него ќе му пишам крст на глумецот.
Dobar e on, losi proekti odbira kako Child 44 i Locke. Za Drop i prethodno iam pisano - 7.5, ne e nikako fail kako sho hejtate ti wot i ushte 1 neznam koj bese. U Mad Max e zveronja isto. =)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Во Lawless и во The Drop беше добар. Locke филм ли е тоа бе хаха, им било досадно и го снимале овој како вози и прави муабет на тел.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Еве го Харди и овде. Не ми се допаѓа темата но трејлерот изгледа прекрасно и делува на кандидат за оскар во категоријата монтажа

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Еве го Харди и овде. Не ми се допаѓа темата но трејлерот изгледа прекрасно и делува на кандидат за оскар во категоријата монтажа
Мислам дека ќе биде главен конкурент уште сега затоа што многу актуелни имиња стојат покрај него.
Кинематографијата е од Емануел Лубецки кој 2 години со ред зема оскар за најдобра кинематографија, мислам дека и овој пат не му бега тоа. Човекот е број 1. моментално во светов. Ињариту исто така го достигна врвот во кариерата и пак ќе лапа оскари.
Секако зависи од конкуренцијата...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Мислам дека ќе биде главен конкурент уште сега затоа што многу актуелни имиња стојат покрај него.
Кинематографијата е од Емануел Лубецки кој 2 години со ред зема оскар за најдобра кинематографија, мислам дека и овој пат не му бега тоа. Човекот е број 1. моментално во светов. Ињариту исто така го достигна врвот во кариерата и пак ќе лапа оскари.
Секако зависи од конкуренцијата...
Неможам да замислам колку е јака кинематографијата кога е ваков трејлерот, а да и режисерот е супер. Не сум сигурен дали ќе ми се допадне приказната, јас не сум фан на филмови од американската историја ако е тоа приказната.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Дајте некој предлог филмови со евреи, холокауст. :cenzura:
The Boy in the Striped Pyjamas
Фала богу дека не може да биде на рамниште со Life is Beautiful, Schindler's List но многу, многу ми се допадна.

On a totally unrelated note,

W

wicked_1

Гостин
Многу убав филм е Inherent Vice.
Ама не најдов ниту еден пост на форумов за него, не знам дали search-от ме зеза, ама нека пише некој што мисли за филмов. Ме извози јако мене. П.Т. Андерсон е генијалец.
хехе :icon_mrgr:
и Хоакин Феникс не знае шо се дешава у филмот..
дури и по второ гледање мислам дека заслужено е 6.8, најверојатно и ќе падне до некои 6.5

хипи + сериозна драма на моменти
ептен искомпликуван

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
хехе :icon_mrgr:
и Хоакин Феникс не знае шо се дешава у филмот..
дури и по второ гледање мислам дека заслужено е 6.8, најверојатно и ќе падне до некои 6.5

хипи + сериозна драма на моменти
ептен искомпликуван
Хипи е за хипи, од средина натака не ни пробував да ја следам приказната ама целиот сетинг во филмот беше перфекција + Катерин Вотерстон :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom