Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Zborime za tim u italija decko kade sto se plakja kirija za stadion i bukvalno nikakvi prihodi nemas. Primer recimo nemaat ko Arsenal so ima od Emirati koj raboti 24/7.

Drugo kaj Milan posledniot zbor sekogas go imal Berluskoni a Galijani i sega Barbara imaat sporedni ulogi.

Treto Milan e eden od timovite so najgolemi prihodi u Italija da ali tie prihodi edvaj gi pokrivaat trosocite radi prosecite nakoteni tuka.

A godinava radi LS Milan e vo zaguba od 80 milioni evra i toa e oficijalno.

Za kakov profit zboruvas ti pobogu?
Како си имаш замислено и си го поврзуваш плаќањето на киријата со приходите клубот што посебно ги остварува не ми е јасно. Арсенал 24/7 работење, what? Клубот да плаќа некои 3/4 мил годишна кирија за стадионот, освен тоа не постојат други трошоци, целосниот обрат на пари одземен со трошоците + издатоци, на Милан лани му донесе профит од 5 милиони, лани им беше финансиски успешна година, провери слободно.

Ок знаеме сите дека Берлускони е газда ОК, зборевме за ќеркаму која има висока функција и е член на борд на директори кое е највисоко ниво на управа и учествува во целата политика, а не е маркетинг менаџер како што викаш.
И загубата од 80 мил што ја форсираш не е единствено од ЛШ, него на половина е од неиграњето у ЛШ, а и ваквите загуби ургентно ги покриваат фирмите на Берлускони. Милан ја пренасочува моментално политиката, не вложуваат огромни суми и не верувам дека ќе располагаат со голем буџет како порано. Дури и медиската покриеност и маркетинг не им е значително зголемена од 2011та досеа. дечко

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Epa ako on preku firmi pokriva zagubi togas za kakov profit na familijata od klubot zborime?

Si se fatil za tie 5 miliona plus koi se edinstven plus u poslsdnite 10 godini.

Da dojdam doma podobra diskusija ke izvadime samo ne si mi jasen shto probuvas da dokazes.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Ми се чини дека Талијаниве сериозно си ја сватија работата кога станува збор за лигата... последниве 2-3 недели тимовиве сеериозно загризуваат за добри играчи, а не за Герман Денисовци, Пелисиеровци и Ачербовци.

Јуве стандардно - Кедира, Манџо, Sаsа, Дибала итн

Рома - Бака, ги откупи Раџа и Астори

Интер- Миранда, Монтоја :icon_lol:

Милан - Кондогбиа, Мартинез

Очекувам и другиве во скоро време да прават вакви трансфери. Средина на Јуни сме, а овие веќе го окупираа пазарот, изгледа конечно си ја сватија сериозно работата :)

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Ми се чини дека Талијаниве сериозно си ја сватија работата кога станува збор за лигата... последниве 2-3 недели тимовиве сеериозно загризуваат за добри играчи, а не за Герман Денисовци, Пелисиеровци и Ачербовци.

Јуве стандардно - Кедира, Манџо, Sаsа, Дибала итн

Рома - Бака, ги откупи Раџа и Астори

Интер- Миранда, Монтоја :icon_lol:

Милан - Кондогбиа, Мартинез

Очекувам и другиве во скоро време да прават вакви трансфери. Средина на Јуни сме, а овие веќе го окупираа пазарот, изгледа конечно си ја сватија сериозно работата :)
Чекај коа ќе почнат да продаваат :rolleyes:

се надевам не сум во право...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Нека се засилат сите, само не оние лузерите од Неапол. :angel:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Za cetvrtoto mesto koe nosi kvalifikacii u Lsh eve eden mnogu ubav post. Procitajte pa moze i da prodiskutirame.

Here is the link to the most important website for the UEFA coefficients and it gets updated very quickly. I've been using this for years.

Country coefficients are calculated from the performance of each federations clubs in Europe over the last 5 years.

Coefficients points (for last 5 years) as of the end of this past season (2014/2015):

Spain: 99.999
England: 80.391
Germany: 79.415
Italy: 70.510

Basically this means that the top 3 countries will have 4 spots in the CL next season and 3 in Europa League... So to make it clearer, in the season of 2015/2016, Serie A will tell it's clubs at the start of the season that only the top 3 will qualify to the CL next season (2016/2017) and the next 3 to the EL. Slightly confusing I know, but I'll try to make it even clearer.

Next season UEFA will erase the coefficient points of the season 5 years ago (2010/2011). This is where Italy will be at a HUGE advantage relative to the England and Germany.

Coefficient points of 2010/2011 season that will get erased next seaon:

Spain: 18.214
England: 18.357
Germany: 15.666
Italy: 11.571

So basically we will start the 2015/2016 season with these points for each of the countries:

Spain: 99.999 - 18.214 = 81.785
Germany: 79.415 - 15.666 = 63.749
England: 80.391 - 18.357 = 62.034
Italy: 70.510 - 11.571 = 58.939

Meaning the difference from next season's start between Italy and:
Germany is 4.81
England is 3.095

Which is very, very very possible to do. This season Italy outperformed England by 5.429 (mainly due to English clubs fking up badly but also credit to Italy for doing much better than the last 5 years).

Want more good news?

At the end of next season, the coefficient points of the season of 2011/2012 will get erased... here are what the countries earnt in those years:

Spain: 20.857
England: 15.250
Germany: 15.250
Italy: 11.357

This basically means that if Italy and England perform equally in the season of 2015/2016, Italy will be ahead of England for the start of the 2016/2017 season.... meaning that if we ended the season above them, we will have 4 CL spots in the 2017/2018 season, which means we can only have 4 teams in the CL by the 2018/2019 season.

However, if Italy outperform England by 3.095 points next season or Germany by 4.81 points next season, then the process I said in the previous paragraph will come forward a year earlier.

Each win in the coefficients is worth 2 points, each draw is 1 point. A win in the CL is equal to a win in the EL, they're both the same number of points. In the CL, teams get 4 bonus points for qualifying to the group stages and 5 bonus points for qualifying to the knock-out stages. Country coefficients are averaged out, so since Italy has only 6 teams compared to Eng,Spa,Ger's 7 teams, a win for Italy would be 2 points/6 teams = 0.333 points, but a win for the other 3 countries would be 2 points/7 teams = 0.2857.... meaning that a win for us is worth 16% more than a win for the other countries above us.

Taking into account what's going on in Serie A, there are a few clubs that'll have their own stadiums in 3 years from now besides Juve: Milan, Udinese, Roma, Fiorentina... other clubs that are looking into it are Palermo, Cagliari, Sampdoria. If these clubs start generating higher revenues by the time we earn back our 4th CL spot, Italy could very well be back to it's best.

One thing is for sure though, a big battle between Italy and England is going to take place in the future for the four CL spots. Germany is also hanging on, they could lose it but they are currently in a better position than England

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Еве и табела се гледа каква е сегашната ситуација , каква ќе биде наредната кога ќе се исклучи сезоната 2010/2011 каде Италија има најмалку бодови.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2015.html
1 Spain--- 81.785
2 Germany---63.749
3 England---62.034
4 Italy----58.939

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Не приметив . :D

Треба добро да изиграат и Фирентина , Наполи и Сампдорија.
Napoli ajde moze ke izigraat ali na Fiorentina i Sampdoria ako ne napraat neso poznacitelno na transfer pazarot im predviduvam debakl. Barem neka pominat grupi picka ima mater maloklubska.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Zamenite za Tevez i Llorente ( DYBALA + MANDZUKIC )

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Абе Рома стварно го земале Бака официјално?

Ако е така, тогаш :drk::drk::drk:[DOUBLEPOST=1434663195][/DOUBLEPOST]
Не мислиш дека е малце рано? Цело лето е пред нас :)
самоуверен е дечкото, баба Ванѓа му била нешто на времето :D

Последно уредено:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Не знам што да кажам за потегов на Јуве да се донесе Манџо,кога го имаа Љоренте,скоро ист профил на играч ми е.Али ајде како и да е,супер играч си лапнаа.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.822
Поени од реакции
17.769
Не знам што да кажам за потегов на Јуве да се донесе Манџо,кога го имаа Љоренте,скоро ист профил на играч ми е.Али ајде како и да е,супер играч си лапнаа.
Љоренте веројатно ќе не напушта иако ги одбил сите понуди сакал да остане. Најверојатно Јуве ќе менува форма наредната сезона. Матри си оди исто.

Со оглед дека потрошивме салам пари би го донел Ван Перси, иако бев скроз против трансферов. Напад од Берарди, Дибала, Маџу, Мората, Ван Перси е одличен.
Заза би го дал за некоја од сумите кои се спомнуваа во Јануари.[DOUBLEPOST=1434672106][/DOUBLEPOST]Ad Wojtkowiak ‏@AdamWojtkowiak 3h3 hours ago
Mandzukic to Juventus is done for £10.6m and meanwhile midtable English sides are fighting for £15m Austin's signature. Horrible league.

:D

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom