Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.430
Поени од реакции
25.335
ПЛАГИЈАТ НА ЈУВЕ ОД ШПАНСКИ ЧЕТВРТОЛИГАШ
Шпанскиот четвртолигаш Бадахоз открил дека клубот од Торино во целост им ја украл идејата за кампањата за продажба на сезонски влезници. Ќе им простат само ако одиграат пријателска средба.

"На добар пат си ако вицешампионот на Европа ги следи твоите чекори". Тоа му се случува на Депортиво Бадахоз, клуб од четвртата шпанска лига, кој со симпатии го прифати плагијатот на Јувентус. Кампањата за влезници за новата сезона, Јувентус ја направи со фотографија на која се гледа жена како урла, со лицето обоено во црно-бели бои. Истиот ефект шпанскиот клуб го промовирал на 24. мај кога играа плејоф за промоција во повисок ранг.

Единствената разлика е во слоганот, затоа што оној на Јувентус гласи '"Puro godimento" (Чисто задоволство) а на шпанскиот клуб е "Glorioso ritorno" (Славно враќање). Депортиво Бадахоз, како што пренесува Газета дело Спорт имал целосно право да го тужи Јувентус за плагијат, меѓутоа се решиле со друг Твит да му предложат на Јуве пријателска средба.
„Здраво Јувентус, не грижете се, сè ќе биде во ред ако одиграме една средба меѓу Бјанконерите во Бадахоз. Поздрав“.
Бадахоз немаше среќа по плакатот, затоа што загуби 0-3 на домашен терен во плејофот за пласман во трета лига. Досега изостана реакцијата од Јувентус, кој не се огласи по повод плагијатот.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Галијани наводно му се јавил на Фасоне и му рекол дека ако ние се откажеме од Кондогбија они ќе се откажеле од Миранда и Имбула. :facepalm:
Божем фестеров е некој кур фактор па ако сака одма ќе ги земе и Миранда и Имбула и Кондогбија па ај да се договориме со овие од Интер.:tapp:
Па нека ги земе ако може.

Иначе Кондогбија најверојатно во Интер, Аусилио контактирал и со Марсеј за Имбула, ќе видиме за кој ќе се одлучи за овие двајца.
Миранда е скоро готова ствар.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Галијани наводно му се јавил на Фасоне и му рекол дека ако ние се откажеме од Кондогбија они ќе се откажеле од Миранда и Имбула. :facepalm:
Божем фестеров е некој кур фактор па ако сака одма ќе ги земе и Миранда и Имбула и Кондогбија па ај да се договориме со овие од Интер.:tapp:
Па нека ги земе ако може
Галијани кога има пари е опасен, не е од вчера човекот па да викаме кој кур фактор е он, знаеме што трансфери има правено последниве 30 години.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Нема врска, ќелавиот му се јавил за да му каже дека Милан не се интересира за Имбула и Миранда. А тоа што си ја продолжувате приказната е друго.

http://gianlucadimarzio.com/en/calciomercato/galliani-contacts-inters-fassone-to-inform-they-wont-have-a-bidding-war-for-miranda-imbula/

http://www.milannews.it/primo-piano/mn-telefonata-galliani-fassone-niente-guerra-di-mercato-per-imbula-e-miranda-179353?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Галијани кога има пари е опасен, не е од вчера човекот па да викаме кој кур фактор е он, знаеме што трансфери има правено последниве 30 години.
Па што не ги купи одма ако е опасен. Нели 150 милиони имаат за трансфери?

Нема врска, ќелавиот му се јавил за да му каже дека Милан не се интересира за Имбула и Миранда. А тоа што си ја продолжувате приказната е друго.

http://gianlucadimarzio.com/en/calciomercato/galliani-contacts-inters-fassone-to-inform-they-wont-have-a-bidding-war-for-miranda-imbula/

http://www.milannews.it/primo-piano/mn-telefonata-galliani-fassone-niente-guerra-di-mercato-per-imbula-e-miranda-179353?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Да де, не се интересира за Имбула и Миранда и бара од Интер да се повлече од Кондогбија. Како може он да кажува ние кој играч да го купиме кој не.
Трансфер пазар е ова, бори се ако имаш пари што кур, па и да го зееме ние Кондогбија како и да е за 2-3 сезони ќе го трампаме за Монтоливо.:D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Да де, не се интересира за Имбула и Миранда и бара од Интер да се повлече од Кондогбија. Како може он да кажува ние кој играч да го купиме кој не.
Трансфер пазар е ова, бори се ако имаш пари што кур, па и да го зееме ние Кондогбија како и да е за 2-3 сезони ќе го трампаме за Монтоливо.:D
Галијани ако има да даде 30 мил, нема што да се јавува по телефони и да уценува.
А плус има поддршка и од оние Doyen.
Медиумите си ја користат ситуацијата, за да ја извртат приказната.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Галијани ако има да даде 30 мил, нема што да се јавува по телефони и да уценува.
А плус има поддршка и од оние Doyen.
Медиумите си ја користат ситуацијата, за да ја извртат приказната.
Не дека уценувал или слично, тоа ја го кажав.
Он се јавил на Фасоне и му рекол ние се повлекуваме од Имбула и Миранда, или со други зборови ние се тргаме од овие двајца вие бегајте од Кондогбија.. Може и двајцата ги сакаме.
Галијани ако стварно има 150 мил за трошење, тогаш 30 за Кондогбија и 15 за Миранда ќе ги искешира одма.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Он се јавил на Фасоне и му рекол ние се повлекуваме од Имбула и Миранда, или со други зборови ние се тргаме од овие двајца вие бегајте од Кондогбија.. Може и двајцата ги сакаме.
Галијани ако стварно има 150 мил за трошење, тогаш 30 за Кондогбија и 15 за Миранда ќе ги искешира одма.
Ако одиме по твое, ќелавиот ќе треба да им се јавува и на Арсенал. :D

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.275
Поени од реакции
13.238
Си ебало мајката се ако дојде ред Галијани да се плаши од Интер во борба за потпис на квалитетен играч!Интер леб нема да јаде,ке лупнел 30 милиони за некој си циган од франција :pos:!?Мене ни ова со миранда не ми е нималку верно,а не па толку пари да се лупнат за тип на играч кој и не е кузнае каков приоритет во мртвиот ни клуб.Толкави суми само богот Морати знаеше да плесне,ова мулево азиско не мафта со ова ффп,мислиш од вардар вода пиеме!Ебемти немтурот,кај не најде кај си еба мајката...

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Тевез си оди дома а, почна да го бара млекото.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Многу поштено, шо потреба вие да ја кревате цената на Кондогбиа или ние на Миранда па на крај трет да кјари... За се постој договор, макар да јас не верувам дека нешто од ова е вистина, и да се јавил тое е преовеличено и во најмала рака исшпекулирано за да испаднит интересно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom