Предлог за серии и кратки рецензии

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Вие барем сте запаметиле нешто од епизодата. Јас една со сила изгледав и баталив и не паметам ништо.
Ако треба да се трпи 3-4 епизоди за Vikings кажујте, да стегнам заби:D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Абе Викинзите е ок. Малку можеби е спор почетокот но има мадафака моменти. Значи добра серија е вака во глобала, Е сега си има пропусти да речам, али ретко која серија нема пропусти нели. Нема некои развлекувања како кај GOT со триста пеесе ликови, туку фокусот е во неколку кои ете наидуваат на заебанции кроз викинството да го еам.
Вреди да се гледа од активните серии, но дека е нешто аууу спектакуларно мадафака ф крај не е. Ни гејм оф тронс не е, али то друга тема :D

Плус не гледате дека децава Рагнар станаа. Таа е косицата и брадата по стилот.

W

wicked_1

Гостин
Pa zato gledavme lost :D

Vikings inace nekna izgledav prva epizoda, ne sfakam hajpot. Soznam..
Hype? Абе не заебавај у тотална сенка е на GOT, TWD порано Breaking Bad, True Detective,Fargo, оваа беше ниско под радар.
Пушти уште некоја епизода, коа јас издржав 1 цела сезона True Blood да изгледам, оваа нема да ти е проблем.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.632
Поени од реакции
34.019
Greska, edna sezona mislev. Moze do temata e.. kujznae.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.120
Поени од реакции
336
Види, во ред е да те приврзува ама пејзжот да ти биде нешто примарно? :)
Не, не ме сфати ваљда ко што треба. :)Не реков дека ми се пејсажите на прво место туку сакав да ми посочите некои серии со такви локации па да одлучам според содржината што да гледам.
Моментално ми текнува само на Midsomer Murders, таму имаш тоа што го бараш.
Дејствието во повеќето епизоди се одвива во селски англиски рурални средини, многу ретко има кадри или епизоди од градски урбани средини.
Едит: еве ти сајт кој е посветен само на локациите каде се снимала серијата: http://www.visitmidsomer.com/
Е, ко барав серија со селски пејсажи, пред мене беше токму Убиствата во Мидсамер.:vozbud:Ја гледав едно лето ко се даваше на Тројка (Сител 3) и уживав и затоа во секоја серија го барам тоа „селското“ што го најдов во Мидсамер. Значи, барав нешто поново со такви локации.

Како и да е, да не замарам повеќе - ни Викинзи ни Фортитјуд почнав, туку почнав нешто сосема трето - Under the dome. Го изгледав пилотот и ќе продолжам. Исто, после планирам да ги почнам The 100.

Дечки, фала за помошта.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Јас ги изгледав првите 2 сезони и почнав третата ама на сила некако до 4та стигнав и ја баталив. Неам појма зошто.

Член од
7 март 2013
Мислења
149
Поени од реакции
41
Ај сега мене да ми помогнете дечки, ја ќе пишам што имам гледано и ве молам според серииве да ми кажете некој предлог, во очајна потрага сум.
Homeland, Scandal, HTGAWM, Tyrant, ТWD, GOT, Spartacus, True Blood, TVD, Teen Wolf, Supernatural, Revolution, Sleepy Hollow, Once Upon a Time, Lost, Heroes, Grey's Anatomy, Arrow, AHS, The 100, New Girl...
Секој предлог е добредојден, фала :D

E

Epsilon

Гостин
Вие барем сте запаметиле нешто од епизодата. Јас една со сила изгледав и баталив и не паметам ништо.
Ако треба да се трпи 3-4 епизоди за Vikings кажујте, да стегнам заби:D
1ва слаба, втора тро појка сезона, трета најјака.

Ми се чини документарна серија е оваа, а Рагнар колку бил вистински лик, а не митски не знам и не сум читал толку длабоко во историјата.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ај сега мене да ми помогнете дечки, ја ќе пишам што имам гледано и ве молам според серииве да ми кажете некој предлог, во очајна потрага сум.
Homeland, Scandal, HTGAWM, Tyrant, ТWD, GOT, Spartacus, True Blood, TVD, Teen Wolf, Supernatural, Revolution, Sleepy Hollow, Once Upon a Time, Lost, Heroes, Grey's Anatomy, Arrow, AHS, The 100, New Girl...
Не го гледам BBC Sherlock во листава.

That should give u an answer

Член од
7 март 2013
Мислења
149
Поени од реакции
41
Не го гледам BBC Sherlock во листава.

That should give u an answer
9 eпизоди и пауза со години...затоа не е на листава.
Ми треба некоја да навлезам скроз во неа, да уживам, маратонски да гледам :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.632
Поени од реакции
34.019
9 eпизоди и пауза со години...затоа не е на листава.
Ми треба некоја да навлезам скроз во неа, да уживам, маратонски да гледам :D
doctor who...

gledam gledas boza serii ko true blood i slicnite, pa ne ja ispustaj kultnava

8 sezoni imas so dinamicni epizodi

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Е, ко барав серија со селски пејсажи, пред мене беше токму Убиствата во Мидсамер.:vozbud:Ја гледав едно лето ко се даваше на Тројка (Сител 3) и уживав и затоа во секоја серија го барам тоа „селското“ што го најдов во Мидсамер. Значи, барав нешто поново со такви локации.

Како и да е, да не замарам повеќе - ни Викинзи ни Фортитјуд почнав, туку почнав нешто сосема трето - Under the dome. Го изгледав пилотот и ќе продолжам.

Дечки, фала за помошта.
Од Мидсамер досега има снимено 17 сезони, штом си ги гледал на ТВ сигурно ги немаш сите изгледано, а верувај има доста интересни епизоди.

Fringe, Farscape, Firefly, Les Revenants (немој да те одвлекува тоа што е француска серија, напротив одлична е) има и некои други ама тие се веќе класици и доволно е засега.

Kajgana Shop

На врв Bottom