kelaviot
Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Dobra bese sezonata,ne drapajte,Stanis mislam deka ne e ubien,ke kazea sigurno kako mu letna glavata,ama i ziv da e nema vise so da bara,samo imam edna zamerka,zasto sekogas Starkovi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dobra bese sezonata,ne drapajte,Stanis mislam deka ne e ubien,ke kazea sigurno kako mu letna glavata,ama i ziv da e nema vise so da bara,samo imam edna zamerka,zasto sekogas Starkovi.
)))
Станис знаеше дека ќе умре уште откако му дезертираа војниците и Мелисандре. Не се замараше со тактики и глупости кога тргна кон Винтерфел, човекот едноставно изгуби се и беше dead man walking. Нема врска неговата експертиза во ситуацијата, сигурен сум дека можеше да извади повеќе.
Тоа го викам и јас, не знам каков бил Станис во книгите, но знам дека таму битката за Винтерфел ја дочекува во многи подобри услови, со жива ќерка и жена, а не деморализиран и истрауматизиран човек, тактики и стратегии веќе не му помагаа. А колку што знам и во книгите исходотна битката за винтерфел не е познат. Изборот на авторите на серијата беше да ни прикажат ваков Станис, Станис кој само оваа сезона многу го засакавеме, за ептен да го замразиме, па да дојдеме до ситуација ептен да го сожалуваме.
Tion i Sansaa u debel sneg ripnaa taka da valjda ke bidat ok. Ustvari ne vidovme za nikoj deka e mrtov osven Merin Kant i John. Mada ocekuvam on da bide ozivean, a za Stanis i Mirsela ne sum siguren, iako ovaa spored mene e 95% mrtva.
I da, ne e kul da gledash GoT na telefon![]()
Или нека го оживее Мелисандре Џон Сноу или пак нека стане WW. Само нека не умре. Им еам тоа папаците сите 5 сезони на иста фора се вадат со тоа неочекувано убиство, епа преку куров од тоа.
Навивам да стане WW и да им ебе матер на сите, освен на Бејлиш![]()

Оваа приказна е стара имаше дури и слика, само јас заборавив дека се фалев со тој спојлер пред неколу месеци, јер биобил.Некаде пишува дека беше двојник... но веста е стара веќе една година и очекував дека тоа е во последнава епизода.
http://republika.mk/?p=295149

Дај некој шо ги чита книгите нека ми одговори во спојлер прашањата , искрено не ми се чека до следната сезона.
Дали Џон и Станис се мртви?
Дали Серсеи ќе им се изнаеба на тие секташите?
Шо ќе се деси со таа шо го обожава господарот на светлината или како и да е?
Конечно го отепаја копилето.
Пред да тргне на Винтерфел ја изгуби и Мелисандре и платениците. Default пораз, што не ти е јасно?Човекот кои ја жртвуваше својата ќерка за да не му гладува војската, ја поведе истаа во луд јуриш без припреми ???
![]()
Или па новата сезона GoT, што е more likely, бидејќи Мартин си игра куротСе чека сега на новата книга на Мартин - Winds of Winter, за да се дознае што ќе се случи понатаму со сите.