Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Али глупото копиле не е. :ojeaa:

:kuracc:

Инаку, во разговорот меѓу Даааааааааарио, Тирион и Џорах, мислам дека ова ќе беше подобро сценарио од тоа што беше за Дарио:

Capture.PNG

:misticen:

*sorry for the paint skills.

10929214_10153400719788234_7846842859988645610_n.jpg

:vozbud:

Сезонава башe онака просечна. Најдобра епизода, дефинитивно ми беше кај WW.
Инаку, Kit Harington ( Џон Сноу) потпишал договор за 7ма сезона ;). Голема е веројатноста да биде вратен од црвената, и нормално на крајот да седне на the iron throne :cool:.

Сезонава башe онака просечна. Најдобра епизода, дефинитивно ми беше кај WW.
Инаку, Kit Harington ( Џон Сноу) потпишал договор за 7ма сезона ;). Голема е веројатноста да биде вратен од црвената, и нормално на крајот да седне на the iron throne :cool:.
dokaz?

Џон Сноу не се враќа за жал.

Глејте на позитивната страна, од сега и по грешка да влезете у темата за книгите нема да има panic button :blablab:

Ќе се заклучува темата до следна сезона?

инаку пак ако ликнат епизоди пред премиера на булшит снимка ќе ги најдам и ќе им ликне крв од глава како на Миранда..

Абе сето тоа беше мастер план на главните, за да не кенкате секоја недела дека тие 4 епизоди беа досадни. :D

Ќе се заклучува темата до следна сезона?

инаку пак ако ликнат епизоди пред премиера на булшит снимка ќе ги најдам и ќе им ликне крв од глава како на Миранда..
да ама не сеа, рано е :)

На Арија ми беше многу јака сцената, како го искасапи професионално секоја чест. Ама направи грешка кога рече дека е Арија Старк. Затоа котруљанов и ги зеде очите, ваљда и останатите сетила, и веќе наредна сезона Арија ќе биде натинг и ќе ебе мајки.

Лелееее пред минута ја изгледав, ми се испотија рацеве. Епизодава беше фантастична, Е ОВА е Гејм оф ФАКИНГ ТРОУНС! Можеби бев еден од тие што бајаги критикуваа, али епизодава дефинитивно ја извади сезонава. Фак, да се смирам некоја минута и ќе пишам еден recap за епизодава, не знам ни од кај да почнам, али ај таман да прочитам што сте испишале досега па ќе се адаптирам. УФ!

Или па новата сезона GoT, што е more likely, бидејќи Мартин си игра курот :D

Од некој кој што исто се занимава со пишување приказни, ќе ти кажам дека не е така лесно како што некои кои не пробале да напишат, и никогаш нема да пробаат - си мислат дека е. Една кратка новела ја работам веќе 5 и кусур ебани години. Рачунај и дека Мартин користи извори од стручна литература од историја, народи, митологии со кои ја гради приказната низ цел серијал, да не збориме позадинската прича и богатиот worldbuilding, комплицираните поврзаности на ликовите и нивните приказни итн. се тоа бара ненормално време и посвета за да се изгради до крај како што треба.

Се земено в предвид - Таман е. Некои луѓе можат побрзо од тоа да пишуваат, некои и повеќе време им треба. Квалитетна приказна бара време. А и времето потрошено на истата не мора да значи дека е квалитетна. Премногу фактори има. Така да целиот тој хејт насочен кон Мартин за тоа колку време му требало да напише нов дел од серијалот е неоснован и искрено, глуп. Глуп зошто луѓе коментираат за тоа така лесно без да бидат информирани за процесот на создавање на една книга како draft низ што се проаѓа, и без лично искуство со пишување да знаат самите како е.

Лелееее пред минута ја изгледав, ми се испотија рацеве. Епизодава беше фантастична, Е ОВА е Гејм оф ФАКИНГ ТРОУНС! Можеби бев еден од тие што бајаги критикуваа, али епизодава дефинитивно ја извади сезонава. Фак, да се смирам некоја минута и ќе пишам еден recap за епизодава, не знам ни од кај да почнам, али ај таман да прочитам што сте испишале досега па ќе се адаптирам. УФ!

Ова е далеку од гејм оф факинг троунс. И ако нешто ја изваде сезоната е сцената со вајт вокерите, не срањава од последнава.

Не беше ништо премногу спектакуларно тоа со вајт вокерите.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom