НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тајрон Лу ми беше многу јак играч, памтам како го чуваше Ајверсон :cuc::cuc::cuc: Кога ќе клекнеше во став буквално со газот допираше до паркетот, многу беше еластичен маме му ебам. :D

Да ама и фрзиот му го украде на Ајверсон:D

Епа поради тоа се МЈ и Леброн пред Коби, поради нив цел тим игра добро. Грев е да пишуваш против Леброн моментално, има 40 12 8 просек а тоа се Меџик бројки. Буквално истата негова кошарка ја игра моментално.

За соиграчите секако дека мора да бидат јаки за да се стигни до финале и да се освои. Самиот факт дека Шек и Вејд ќе бидат хал оф фејм кажува доволно колку се добри. Двата заедно освоија титула што значи и тоа како не беа се зависни од Леброн и Коби.

Уште за Родман, тоа што го изигра во одбрана 97 и 98 против МВПто Мелоун е истото што го изигра лани Каваи против Џејмс. Голем фактор беше во тие титули иако имаше 30тина години.

Ја пример не разбирам зошто мора да постои хејт помеѓу фанови на Коби и Леброн. И обратно.
Ја сум пораснал со НБА и сум успеал да фатам дел од Џордан, Ајверсон и ред други познати играчи. Фан сум на Лејкерс и Коби и со нив и Шек ја гледав најдобрата кошарка во светот. Ама факт е дека Леброн заслужува место после Џордан, затоа што има една карактеристика што ние овде ја негираме, посебно фанови на Лејкерси и Коби. Тоа е дека Леброн е лидер на терен, гине и одбрана и у напад и знае да направи разлика у најклучни моменти. Доказ за неговата величина е и годинешниве финалиња каде со просечни соиграчи и еден повампирен Делаведова им се држи на ГСВ. Леброн има фантастична статистика, и покрај целиот хејт што го добива, играчиште е и лидер. И заслужува секој респект.

Чекај малце, Леброн тие бројки ги постигнува со 40 испуцани топки по меч, а кога Коби пуцаше по толку тогаш он беше себичњак, а сега тоа е ок така?

Ламар Одом стана најдобар 6ти играч во Лејкерс, кога играше покрај Коби. После тоа видовме што се случи со неговата кариера. Исто и Саша Вујачич, Шенон Браун и пар други. Џејмс Џонс, Делаведова, Мајк Милер и да не набројувам даље, се одлични бидејќи играат покрај Леброн.

Немојте пак со глупите муабети ве молам, нека ги завршат кариерите па ќе зборуваме кој е подобар. Сега за сега Коби е подобар затоа што е и постар и има многу повеќе одиграно од Брон. Ако успее да го надмине тогаш топ, ништо страшно, нема да престане да постои светот. Како и да е и двајцата се топ 5 играчи кои некогаш заиграле во НБА.

Чекај малце, Леброн тие бројки ги постигнува со 40 испуцани топки по меч, а кога Коби пуцаше по толку тогаш он беше себичњак, а сега тоа е ок така?

Ламар Одом стана најдобар 6ти играч во Лејкерс, кога играше покрај Коби. После тоа видовме што се случи со неговата кариера. Исто и Саша Вујачич, Шенон Браун и пар други. Џејмс Џонс, Делаведова, Мајк Милер и да не набројувам даље, се одлични бидејќи играат покрај Леброн.

Немојте пак со глупите муабети ве молам, нека ги завршат кариерите па ќе зборуваме кој е подобар. Сега за сега Коби е подобар затоа што е и постар и има многу повеќе одиграно од Брон. Ако успее да го надмине тогаш топ, ништо страшно, нема да престане да постои светот. Како и да е и двајцата се топ 5 играчи кои некогаш заиграле во НБА.

Истите муабети за Леброн дека освои 2 титули заради Вејд и Бош се правеа за Коби и Шек. Потоа Коби со другите титули ги затна критичарите и си обезбеди место во најдобрите. Е сега е време Леброн да ги затни критичарите и со титула сезонава уште одсега ќе си го обезбеди второто место на вечната листа. Е сега ако не освои следната сезона пак ќе си ги слушаме истите муабети за Леброн кои и држат вода до некаде.

Наше е само да уживаме во серијава и да гледаме како еден од најдобрите на сите времиња дава 130% против еден од најдобрите тимови последните 15 години.

Знаете како? Ние што навиваме за ГСВ финалево, испаѓа дека сме хејтери на Леброн. Не е точно. Јас на пример му се дивам на играта на Џејмс. Мене единствена работа која ме нервира, а е поврзана со Леброн е тоа што, некои негови фанови го ставаат пред Џордан (или би го престигнал), што во нити еден параметар од кошарката нема да се случи. А за тоа дека ќе биде втор играч во историјата на НБА, од сезона во сезона е се поблизу и поблизу. Особено ако со оваа екипа на Кливленд успее да стане шампион.

Абе види сеа од Шек 2000-2003 до Вејд 2011-2014 има светлосни години разлика.. Бош никогаш не изигра онака како што се очекуваше од него.. Реј Реј беше само 'role' играч и ништо повеќе.. Беше ѕвезда на времето за Суперсоникс, потоа трета опција во триото на Селтикси.. Ако прајме така сеа, Коби играше со Карл Мелоун и Гери Пејтон!

Стилот нема врска тука, мене на пример Пистол Пит ми е најкул играч шо сум го видел но со тие финти негови не постигнал многу во кариерата.. А Данкан со најдосадна игра без никакви атракции има 5 титули

Секој си наоѓа свој начин како најлесно да дојди до поени.. кога ја имаш градбата на Шек или Леброн нормално нема да застаниш тројки да шутираш.. Ако си прачка ко Дурант нормално ќе гледаш шутот да ти е вонсериски

Сите ќе се согласиме дека Леброн игра на сила.. Но не игра САМО на сила.. играч шо има во просек 41/12/9 има многу повеќе оружја од физичката доминација.. Со исклучок на плејмејкери веројатно само Лери Брд ја читал играта како него

http://uproxx.com/dimemag/2015/06/watch-lebron-james-give-champion-interview-16-years-old/[DOUBLEPOST=1434037132][/DOUBLEPOST]
Знаете како? Ние што навиваме за ГСВ финалево, испаѓа дека сме хејтери на Леброн. Не е точно. Јас на пример му се дивам на играта на Џејмс. Мене единствена работа која ме нервира, а е поврзана со Леброн е тоа што, некои негови фанови го ставаат пред Џордан (или би го престигнал), што во нити еден параметар од кошарката нема да се случи. А за тоа дека ќе биде втор играч во историјата на НБА, од сезона во сезона е се поблизу и поблизу. Особено ако со оваа екипа на Кливленд успее да стане шампион.
Никој не го ставил Леброн пред Џордан.. Ретко кој го става и втор пред Карим.. Јас само реков дека дебата ќе се отвори по медиумите АКО освои годинава во вакво темпо

Во спортот легендарни играчи од типот на Али, Џордан, Рут, Пеле, Федерер толку се возвишват шо демек никој никогаш нема да ги стигни.. Колку од вас всушност сте го гледале Џордан константно како шо сега го гледаме Леброн? Поголемиот број од вас се родени околу првата пензија на Џордан.. Треба да си минимум 40 години за да си го гледал редовно.. Аааа си гледал тие утакмиците против Јута.. Ваууу.. Па да таму најјак е.. А да пуштеше тие утакмици против Пистонси кај шо го челичат не ќе беше лошо.. Или ги нема на Јутуб нив?

Факт е дека Џордан од 91-93 и 96-98 е најдобриот играч шо некогаш сме го виделе.. Но луѓето изглеа заборават дека и тој имаше тежок период како и Леброн во кој никогаш неможеше да излези од истокот.. Лери Брд и Ајзеа му го сомлеа мозокот.. Дали воопшто знаете дека Џордан без Пипен во плејофот е 1-9 ( да, еден-девет).. Дали воопшто знаете колку фанови на Булси и воопшто на НБА беа во шок и во депресија при првата неочекувана пензија на Џордан.. Многу повеќе од ебената 'decision' на Леброн

Последно уредено:
Има разлика меѓу 'decision'-от на Леброн, и одлуката на Џордан да оди во пензија. Леброн отиде во Мајами за да освои трофеј, бидејќи беше свесен (или пак тогаш така сметаше) дека со тој Кливленд во скоро време нема да намириса прстен. Додека пак, одлуката на Ем Џеј да оди во пензија беше заради смртта на неговиот татко која тешко ја прими. Аналогно на тоа, и 'шокот' на навивачите на НБА во двата случаи беше различен. Првиот случај, беше прифатен со негирање, заради пичкарскиот потег на Леброн, а вториот, можеби беше најтажниот ден за кошарката.

Абе види сеа од Шек 2000-2003 до Вејд 2011-2014 има светлосни години разлика.. Бош никогаш не изигра онака како што се очекуваше од него.. Реј Реј беше само 'role' играч и ништо повеќе.. Беше ѕвезда на времето за Суперсоникс, потоа трета опција во триото на Селтикси.. Ако прајме така сеа, Коби играше со Карл Мелоун и Гери Пејтон!

Стилот нема врска тука, мене на пример Пистол Пит ми е најкул играч шо сум го видел но со тие финти негови не постигнал многу во кариерата.. А Данкан со најдосадна игра без никакви атракции има 5 титули

Секој си наоѓа свој начин како најлесно да дојди до поени.. кога ја имаш градбата на Шек или Леброн нормално нема да застаниш тројки да шутираш.. Ако си прачка ко Дурант нормално ќе гледаш шутот да ти е вонсериски

Сите ќе се согласиме дека Леброн игра на сила.. Но не игра САМО на сила.. играч шо има во просек 41/12/9 има многу повеќе оружја од физичката доминација.. Со исклучок на плејмејкери веројатно само Лери Брд ја читал играта како него

http://uproxx.com/dimemag/2015/06/watch-lebron-james-give-champion-interview-16-years-old/[DOUBLEPOST=1434037132][/DOUBLEPOST]
Никој не го ставил Леброн пред Џордан.. Ретко кој го става и втор пред Карим.. Јас само реков дека дебата ќе се отвори по медиумите АКО освои годинава во вакво темпо

Во спортот легендарни играчи од типот на Али, Џордан, Рут, Пеле, Федерер толку се возвишват шо демек никој никогаш нема да ги стигни.. Колку од вас всушност сте го гледале Џордан константно како шо сега го гледаме Леброн? Поголемиот број од вас се родени околу првата пензија на Џордан.. Треба да си минимум 40 години за да си го гледал редовно.. Аааа си гледал тие утакмиците против Јута.. Ваууу.. Па да таму најјак е.. А да пуштеше тие утакмици против Пистонси кај шо го челичат не ќе беше лошо.. Или ги нема на Јутуб нив?

Факт е дека Џордан од 91-93 и 96-98 е најдобриот играч шо некогаш сме го виделе.. Но луѓето изглеа заборават дека и тој имаше тежок период како и Леброн во кој никогаш неможеше да излези од истокот.. Лери Брд и Ајзеа му го сомлеа мозокот.. Дали воопшто знаете дека Џордан без Пипен во плејофот е 1-9 ( да, еден-девет).. Дали воопшто знаете колку фанови на Булси и воопшто на НБА беа во шок и во депресија при првата неочекувана пензија на Џордан.. Многу повеќе од ебената 'decision' на Леброн
Kaко бе да не те цитирам после...Decision на леброн го спореди со пензионирањето на џордан...СОСЕМА 2 различни работи кој воопшто не се поврзани..: Леброн си отиде од кливленд за да има можност да освои титула и при тоа си ги регрутираше вејд и бош... Џордан се пензионираше ради трагедија во семејството и му требаше време психички да одмори малку...Сосема различни работи..

И да точно е дека има разлика од Шек 00-03 и вејд 11-14 ама не го прави вејд ко да е скалабрини...Вејд беше после коби најдобар на својата позиција...Вејд во првата титула на Мајами кога леброн се пичкаше да земе одлучвачки шутеви земаше одговорност и он беше лидер на тимот..
Бош вадеше монсторуозни партии во финалето на исток со булс и беше главна причина што мајами играа финале...Џејмс тек за 3тот финале кое го играа покажа дека е тоа што сите очекуваат од него ѕвер и лидер....Така да не вади факти од ракав жити се...

Некои логични работи има, некои глупости истрескани, али за болдовиве стварно немам коментар

Мене па играта на Леброн многу повеќе ме потсеќа на Меџик отколку на Џордан, поготово последниве сезони.

Мене па играта на Леброн многу повеќе ме потсеќа на Меџик отколку на Џордан, поготово последниве сезони.

Не знам дали го цитираш Шек, кој истово го рече пред неколку дена, и овде ни се правиш паметен, или вистина така размислуваш. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom