Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Дај пуштете ми некое линкче од 8.1 да му пратам на едно другарче. Јас седмица користам и појма немам шо како да го оправам со активација на 8ца и слично така да ако имате некој активиран да исталира топ е, за 64 бит.

Имам едно големо и битно прашање ако знајте да ми одговорите. Имам лаптоп со лиценциран Windows 8.1, купен од америка. Немам никаков оригинално CD со Windows. Дали можите да ми кажите како да го преинсталриам или да ми посочите некој туторијал пошто јас ништо не успејв да најдам?

Спушти го истиот windows што го користиш и искористи го кодот што е запишан на лап топот.

Спушти windows 8.1 msdn гледај да биде и инсталирај го windows 8.1 автоматски ке се активира без да внесуваш никакви кодови сите оем производувачи лиценцата е интегрирана на самиот биос така е на windows 8.1 и новите лаптопи немаат стикер со код освен стикерче со windows 8 логото :)

Здраво дечки,незнам каде да прашам па ке прашам овде,ме интересира како и дали може на touchpadot да се направи со swipe со 3 прсти да се оди back and forth на mozilla кога сурфам по страниците? Значи тој swipe gesture работи секаде и во фолдерите кога сакаш да одиш напред назад и на интернет експлорер пребарувачот само на мозила не може? Барав на google ама не најдов решение.Дали некој знае како? Пошто е многу добра и корисна функција

Зошто несака да стартува на лап топ .. Ми кажува windows repair нешто и неможе никако да се пушти:(

Дечки некој да ми прати по пп добар торент од осмицава. :)

Значи вака.. На новиот лаптоп на кој имам Windows 8-ца заприметив дека немам Microsoft office, Word и Excel ќе ми бидат прекупотребни оваа година. Постои начин да се симни Microsoft office, па макар не била најновата, туку некоја постара верзија( 2007,2010 пример)бесплатно?

Значи вака.. На новиот лаптоп на кој имам Windows 8-ца заприметив дека немам Microsoft office, Word и Excel ќе ми бидат прекупотребни оваа година. Постои начин да се симни Microsoft office, па макар не била најновата, туку некоја постара верзија( 2007,2010 пример)бесплатно?

Да барај на торенти microsfot office и која бројка сакаш таа спушти ја

дечки ќе може ли некој да ми даде торент / линк за windows 8 пукнав барајки по нет.

Не знам дали моето прашање е за тука но еве вака, јас имам таблет Windows 8.1 и дали може некој да ми каже што точно пишува овде, што поточно означува? Screenshot.png

@Stefania првото ти е да го реинсталираш само Windows-от без да ти се избришат фајловите.
Второто ти е комплет реинстал, све можно да ти се избрише и таблетот да ти биде како кога е купен.
Третото е напредни сетинзи да местиш во биос и слично.

@Stefania првото ти е да го реинсталираш само Windows-от без да ти се избришат фајловите.
Второто ти е комплет реинстал, све можно да ти се избрише и таблетот да ти биде како кога е купен.
Третото е напредни сетинзи да местиш во биос и слично.

Во ред, Благодарам. Ако одам на второто освен што ќе ми избрише се, дали е можно нешто да настане со windows-от? Јас имам ваков проблем, моментално на таблетот немам ни слики ни документи, ниту пак некои плус инсталирани апликации освен Microsoft Ofice. И покрај тоа во меморијата ми пишува дека имам слободна меморија од околу 1-2 GB од вкупно 23GB. Мислам дека е така поради давањето upgrate на windows-от и на други апликации. И затоа сакам да му дадам комплетен реинстал. Дали е во ред мојата одлука?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom