UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема шанси ултрасите на Јувентус да беа на стадион..сигурно нешто не се договориле со клубот за картите иначе нема теорија обични фанови да ги надвикаат ,па Италјанците се тешки ултрас фанатици ..ги немаш гледано на обичен меч во Италија на гостински терен кога играат Јувентус..разликата во навивање со ова денес е небо и земја а замисли за финале во ЛШ прајме муабет
Беа,беа ги покажаја сигурно. Иначе знам, ја пратам тифо-сценава колку толку, опасни се ама не толку во навивање колку во тепање, колење и убивање. За бељи си ебале мајката ги бива. Но, на спротивна страна денес можно е да беа Boixos Nois, нив им е забранет пристапот на домашни натпревари повеќе години наназад, но одат на гостувања. Тие се сепаратисти и исто се многу забегани ко италјаниве.

абе ги уби рано примениот гол, газеа првите минути со дерење...

И на почетокот не добив таков впечаток..ете споредиго финалето на купот на Италија против Лацио со ова денес..абе урлаа во Рим буквално двете навивачки групи,и кога примивте гол за 1-0 пак се слушаа навивачите на Јувентус..ова денес беше мизерија,сите до едно позери,шминкери и богати луѓе дојдени со дресој од Јувентус колку да гледаат фудбал

И на почетокот не добив таков впечаток..ете споредиго финалето на купот на Италија против Лацио со ова денес..абе урлаа во Рим буквално двете навивачки групи,и кога примивте гол за 1-0 пак се слушаа навивачите на Јувентус..ова денес беше мизерија,сите до едно позери,шминкери и богати луѓе дојдени со дресој од Јувентус колку да гледаат фудбал

Фала Богу ќе се такви, да не очекуваш да фрлаат по 1000 евра за карта вистински навивачи?
Колку сакаш биди фан на клубот, па и навивач, ама одредени суми се претарани. Леб да не јадеш за да отидеш?
Овие си имаат кешот, ќе си отидат.

абе мафија е тоа си ибале мајката, уефа фифа мифа сфе тоа мафија е, еве почнаа блатер млатер кај и да е ќе дојдат на ред и овие.. не може толку да ти биде една карта...[DOUBLEPOST=1433630745][/DOUBLEPOST]
Да ти кажам само нешто искрено, сеа се тешиш вака, ама кога ќе ти текне за година-две ќе ти биде уште повеќе мака. Јас таман се излечив од поразот од 2009та, не акнаа и во 2011...сеа страв ќе ми биде Манчестер да се пласира во ново финале. Ќе цркнам во случај да изгубат и трет пат по ред. :D
зашто бе да не се тешиш, ако играш пак и пак изгубиш, јбг таков е фудбалот и животот, пружаш рака подобри се им честиташ и продолжуваш даље.. Ја пак би сакал наредна година финале со Барса и пак да изгубиме нема ништо страшно да биде...[DOUBLEPOST=1433630930][/DOUBLEPOST]
Вермален тројна круна :icon_mrgr:
ја приметувам дека секој што ќе си замине од Арсенал освојува титула..

Последно уредено:
http://www.goal.com/en/news/1717/ed...can-kiss-goodbye-to-la-liga-and-the-champions
1st, 2nd, 3rd GOALS, ALL MESSI CREATED. .
MESSI SAVED BARCA... Man of the Match.
MESSI CREATING CHANCES SAVED BARCA MISSED CHANCES by Neymar, Sueraz.

1st GOAL, MESSI MAGICAL DIAGNOL PASST FROM 100 YARD DEMOLISHED JUVI BUSS PARKING THAT WAS ABOUT TO TAKE PLACE. Ricktic EASY GOAL.

2nd GOAL, MESSI MISMERIZING, MAGICAL RUN BEATING 3 JUVI DEFENDERS DEFLECTED OFF OF JUVI KEEPER FOR SUERAZ TAP IN.

3rd GOAL, MESSI GAVE THE COUNTER ATTACKING BREAKAWAY PASS TOO.

MISSED CHANCES BY Neymar, Sueraz been SELFISH in this game and endangered Barca win...

BUT MESSI WAS THERE TO KEEP CREATING CHANCES ALL GAME LONG.

Последно уредено:
Одлична утакмица, Јуве пријатно ме изненади, реално беше и очекувано Барса да победи и тоа е тоа.
Сериозни сте со муабетиве дека Јуве имале тим за иднина и ова им е добра увертира за следната година, поискусни ќе биле за финале? Пола тим им е за во пензија, а знаејќи ги жабарите тешко дека ќе биде јака пара дадена за да се донесат класа играчи, така да мислам дека е многу тешко да повторат ваков успех во Европа.
Највеќе ми е мило за Луис. Од мртвилакон наш Ливерпул, успеа да стигне до триплете и да даде гол и вечерва.[DOUBLEPOST=1433631650][/DOUBLEPOST]Одлична утакмица, Јуве пријатно ме изненади, реално беше и очекувано Барса да победи и тоа е тоа.
Сериозни сте со муабетиве дека Јуве имале тим за иднина и ова им е добра увертира за следната година, поискусни ќе биле за финале? Пола тим им е за во пензија, а знаејќи ги жабарите тешко дека ќе биде јака пара дадена за да се донесат класа играчи, така да мислам дека е многу тешко да повторат ваков успех во Европа.
Највеќе ми е мило за Луис. Од мртвилакон наш Ливерпул, успеа да стигне до триплете и да даде гол и вечерва.

Не е до стандардите. Едноставно не направи ништо, и единствено топки примаше кога се враќаше на средината на теренот. Никаков удел у головите такоџе, првиот гол е заслуга на Нејмар кој покрај Иниеста растурија.

Ќе си добие топка на крај на годината што сте се засекирале, заслужено. Али да идеме со глава у ѕид дека бил феномен нешто денес, не, бидете реални.
Морав со ултра зум затоа шо не ми се верува што читам!!!! Ти бе ја глеаше утакмицата? Вториот гол по чив шут падна? За третиот кој ја префрли топката од половината на Барса кон онаа спротивната? Не викам дека не изигра лоша утакмица, пред се беше удвојуван при секој контакт со топката и притоа многу добро чуван од Евра, али немој да ме јебеш дека не учествувал при головите. Боже Петра.

Бре бре,ама му се фрливте на Џони,ко демек не беше у право,ок знае некад малку да увеличува:D,ама за Меси беше у право.Значи според вас,мора да даде гол за да биде најдобар?а тоа што учествуваше и скоро секоја акција,што ја влечеше секоја контра,тоа не се важи.Па уште некој фан на Реал го имаше споредено со бледата партија на Роналдо,иди бегај бе:pos:

Прашање на време е кога ќе почнат со муабетите дека Иниеста заслужил златна топка пред Меси оти и он има триплете. :pos:

Честитки за Барселона и капа доле за сезонава, нема што друго да се каже. Нема простор за претпоставки и анализи, фудбалот што го играа беше неверојатен. Оваа втора полусезона на Барса за мене лично е најдобриот фудбал во екипна конкуренција, ма веројатно и во конкуренција на национални тимови, што јас сум го гледал во мојот животен век. Право уживање. Не памтам клуб што вака контролирал натпревари, на вакво ниво, толку лесно во последниве 15 години. Перфекција од игра, перфектен играчки кадар и нормално перфектна сезона.
Убедливо најдобар тим во светот сезонава, можат да спремат едно двд од натпреварите вторава полусезона и да им го пуштат на сите тренери низ светот како енциклопедија по фудбал.

За мене ова беше за ниво подобар фудбал и од првата сезона на Пеп. Веројатно многумина нема да се сложат за тоа., ама оваа игра на Барса има се. Го контролираат натпрварот во секакви ситуации. Играат и длабока позициона одбрана, играат контранапади, имаат транзиција, подиректни се во напад. Е ова е веќе стварно друга димензија во фудбалот, не она што медиумски го пакуваа пред некоја година (мада секоја чест и за таа кампања, нема кој не ги знае во светот од тогаш). Напаѓачката тројка не треба да се коментира, броките и шансите кои ги прават секој натпревар зборат се. Меси е најдобриот играч на сите времиња, за мене веќе нема дилема. Погба и Видал изгледаа како schoolgirls на терен кога пробуваа да напаѓаат топка додека е кај него. Физички феномен е типот.

Барселона заслужува само аплауз. 4 ЛШ титули за десет години, во вакви услови во кој е спортот, со толку ресурси фрлени на него, во толкава конкуренција. Неверојатна организација се. Гледано на тоа ниво, мислам дека секој клуб треба да учи од нив и од работата во последните години. Според резултатите се можеби најуспешниот спортски колектив во светот изминатите 15 години.
Мислам дека вистинската еволуција во фудбалот, во последните години е баш таму, на организационо ниво. Тука се најголемите иновации во индустријата. Барса го почна трендот и го однесе на највисоко ниво. Посебно во играчкиот дел, прав фудбалси инжинеринг. Дефинирани позиции, дефинирани улоги, дефинирани карактеристики што ги бараат во играчите, дури и тренерите се дел од машината, наместо да ја прават. Тоа се предностите кога се работи систематски, еве и адаптирањето на противниците им оди многу побрзо од кај други тимови. Со ваков метод на работа, не очекувам дека ќе застанат во брзо време. Единствено Баерн е на тоа ниво и нормално Реал кои се масовна организација.

Јуве проба да парира и одиграа меч во рамките на можностите. Сезонава во Европа им е успех, со оглед на квалитетот со кој што располагаат, мислам дека треба да бидат задоволни. Во Италија немаат никаква конкуренција, така да имаат време да се приближат на овие неколку тима на врвот. Можат и другите италијански тимови да научат нешто од нив.

Баш зборев со татко ми и еден другар за Меси. Акцијата за третиот гол, Пике мислам ја изби со глава и потоа ја повлече Меси, а од позадина мислам дека Погба го стигаше и му влезе со клизачи али ликов остана на нозе, ја продолжи акцијата и ете падна третиот гол кој ја зацементира победата на Барселона. Глава ставам дека 99.9% од фудбалерите во светот ќе паднеа да беа на местото на Меси и ќе лежеа две минути, ќе доаѓаа болничарските колички... Затоа многу го поштувам Меси, никогаш не паѓа за безвезе, цврст во дуелите и едноставно најдобар. Богами ќе се сложам со Лупхол, сиве овие сезони што се зад нас имав дилеми дали Роналдо дали Меси, али после сезонава дефинитивно може да се каже дека Меси е најдобриот фудбалер на сите времиња. Јас Роналдо го почитувам премногу, и искрено он ми е поим за тоа како треба да изгледа прав спортиста, погледнете му висина, градба на тело, начин на трчање, водење топка и слично, али ова Меси што го прави е ненормално, вон човечките можности. Какво човече е да му ебам тоа Ким Јунг Јонг Пјонг фризурата, метар и 60 висок, ниско тежиште, ситни чекори, али шлепер не може да го сруши.

Иначе пасот на Нејмар до Иниеста за акцијата на првиот гол. (y)

Баш зборев со татко ми и еден другар за Меси. Акцијата за третиот гол, Пике мислам ја изби со глава и потоа ја повлече Меси, а од позадина мислам дека Погба го стигаше и му влезе со клизачи али ликов остана на нозе, ја продолжи акцијата и ете падна третиот гол кој ја зацементира победата на Барселона. Глава ставам дека 99.9% од фудбалерите во светот ќе паднеа да беа на местото на Меси и ќе лежеа две минути, ќе доаѓаа болничарските колички... Затоа многу го поштувам Меси, никогаш не паѓа за безвезе, цврст во дуелите и едноставно најдобар. Богами ќе се сложам со Лупхол, сиве овие сезони што се зад нас имав дилеми дали Роналдо дали Меси, али после сезонава дефинитивно може да се каже дека Меси е најдобриот фудбалер на сите времиња. Јас Роналдо го почитувам премногу, и искрено он ми е поим за тоа како треба да изгледа прав спортиста, погледнете му висина, градба на тело, начин на трчање, водење топка и слично, али ова Меси што го прави е ненормално, вон човечките можности. Какво човече е да му ебам тоа Ким Јунг Јонг Пјонг фризурата, метар и 60 висок, ниско тежиште, ситни чекори, али шлепер не може да го сруши.

Иначе пасот на Нејмар до Иниеста за акцијата на првиот гол. (y)
Брат се Ок, ама не не еби за болдираново. Кое водење, ја лупа напред и трча ко луд. Меси е пример за водење топка. Ја допира на секој чекор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom