Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
На крајот се ќе се сведе на битка за преживување а не битка за тронот (како во Македонија)

Да не заборавиме кога Калиси беше во кулата на магиите го виде Кингс Лендинг разурнат а мислам дека истото пророштво го виде и Бран

На крајот верувам дека некој или некоја, ќе го ,,уништи велосипедот". И така треба да биде.

Ова ме копка,

Дали некој ке ја ослободи Серсеи/Марџери? И кој би било тоа?

а) Томен - па пичка му матер треба да излезе од зандана и да нареди напад на свештенициве , мамицаму и вагината му се таму.
б) Планината - ова е моја лична желба да го видиме во долгонајавуваната трансформација.
в) Тајрел - Некој од тајреливе, старата ми е како Тирион у старска верзија па може да смисли нешто
г) Никој - Нека седи таму додека Груевски не си поднесе оставка.

Мислам дека и двете ке бидат ослободени милум или силум , а кој? што? како? Ке видиме...

Дајте некое мислење. :vrtioci:

Јас мислам дека паралелно Кеван Ланистер и Олена Тајрел ќе притискаат секој за својот да биде ослободен, но ако тоа не успее можно е и непринципиелна соработка меѓу нив да се уништат што побрзо верските фанатици и да се воспостави стариот ред, оти голема власт на овие поповите на никој не му одговара, Серси сама го осети тоа најдобро. Томен не очекувам ама баш ништо да направи.

11037076_965690360131379_2439754929388113327_n.jpg

:ROFLMAO:

tacno ali pred da zamine dzon pozadi zidot mu rece na alister deka sega toj e odgovoren
Додека не се врати. Откако ќе се врати, он пак си е главен. :)

Него, Оли е стварно сомнителен. Нема да ме зачуди да убие некој вајлдлинг, па после да мора Џон да се расправа со него...

викаш си шетал денес у книжарница, па прашав каде....

Патем, Вајтвокерс најверојатно не се посебна раса - можам да образложам
и апсолутно не биле присутни пред доаѓањето на луѓето - можам да докажам.

'The Others are not dead. They are strange, beautiful… think, oh… the Sidhe made of ice, something like that… a different sort of life… inhuman, elegant, dangerous." - GRRM

Моментот кога мислев дека Џон ќе го заколат Вајтвокерсиве (пошто сите умираат), а тој го спречи ударот со мечот беше у п.м.

ќе ја скршев столицата.

Јас очекував дека Џон ќе направи нешто херојски со што ќе ја зголеми уште повеќе својата репутација. И мислев дека кога отидоа со тој чељајцата дека сепак ќе се спаси чељајцата и ќе го смени ставот и ќе му се приклучи на Џон, не дека останатите сега нема да се приклучат.

'The Others are not dead. They are strange, beautiful… think, oh… the Sidhe made of ice, something like that… a different sort of life… inhuman, elegant, dangerous." - GRRM
Да, прочитај ја таа изјава убаво. Не кажува дека се посебна раса. Туку посебна врста живот. А и серијава напраи убер споилер за WW, и за тоа како се претвара некој во WW.
Има и други индиции за тоа дека не се посебна раса.
За ова немам сигурен показател туку само силни индиции, затоа и реков - најверојатно. Додека за другото (дека никаде ги нема со векови пред доаѓањето на луѓето) сум апсолутно сигурен и е лесно докажливо.

Изјавава на Мартин и не е некој споилер за гледачиве.

Некој што ја читал книгата не може никакви споилери да му напраи, за WW, на некој што ја гледал серијата. Може само обратно.

Последно уредено:
Четврток и уште 4 ф... дена...

Најдобар е последниот дел, барем по мене. :):)

Да, прочитај ја таа изјава убаво. Не кажува дека се посебна раса. Туку посебна врста живот. А и серијава напраи убер споилер за WW, и за тоа како се претвара некој во WW.
Има и други индиции за тоа дека не се посебна раса.
За ова немам сигурен показател туку само силни индиции, затоа и реков - најверојатно. Додека за другото (дека никаде ги нема со векови пред доаѓањето на луѓето) сум апсолутно сигурен и е лесно докажливо.

Изјавава на Мартин и не е некој споилер за гледачиве.

Некој што ја читал книгата не може никакви споилери да му напраи, за WW, на некој што ја гледал серијата. Може само обратно.

Точно, посебна врста на живот. Ние да речеме се храниме, и преку хемиска реакција храната ја претвораме во енергија, а од неа се ослободуваме преку согорување на истата и ослободување како топлинска енергија.
Некоја моја теорија е дека другите (или белите шетачи) ја користат директно топлинската енергија од нивната околина, при што предизвикуваат пад на околната температура (да речеме некое поголемо ледено доба).
Моја претпоставка е дека таму кај што живееле до сега повеќе нема доволно топлинска енергија, па мораат да се селат појужно.

Инаку што се однесува до второто прашање, ние немаме пишана историја на шумските деца, па така да не знаеме дали тие претходно војувале со другите. Со оглед на тоа дека помеѓу двете последни појавувања поминале 8.000 години (а луѓето во Вестерос се присутни околу 12.000 години, постои голема веројатност дека и пред доаѓањето на луѓето шумските деца и џиновите војувале со белите шетачи.

Од друга страна првите луѓе што се населиле во Вестерос биле опремени со бронзано вооружување и имале оклопи од бронза. Сознанието дека обсидијанот е ефикасно оружје против белите шетачи го имаат добиено баш од шумските деца, што би значело дека истите имаат некое претходно сознание за нив.

За мене не е релевантно она што гоприкажуваат во серијата, бидејќи серијалот е веќе одвоен од канонските книги. Белите шетачи од книгите воопшто не личат на она што се прикажува во серијалов, нити по изглед, нити по особини (истото важи и за шумските деца и за џиновите).

П.С.
Берик, не ќе е лошо оваа дискусија да ја префрлиме на книжевниот дел од форумот. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom