Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова ме копка,
Дали некој ке ја ослободи Серсеи/Марџери? И кој би било тоа?
а) Томен - па пичка му матер треба да излезе од зандана и да нареди напад на свештенициве , мамицаму и вагината му се таму.
б) Планината - ова е моја лична желба да го видиме во долгонајавуваната трансформација.
в) Тајрел - Некој од тајреливе, старата ми е како Тирион у старска верзија па може да смисли нешто
г) Никој - Нека седи таму додека Груевски не си поднесе оставка.
Мислам дека и двете ке бидат ослободени милум или силум , а кој? што? како? Ке видиме...
Дајте некое мислење.![]()
tacno ali pred da zamine dzon pozadi zidot mu rece na alister deka sega toj e odgovorenАм, Џон Сноу е Лорд Командер, така да Сер Алистер може да га пуши.![]()
![]()
Додека не се врати. Откако ќе се врати, он пак си е главен.tacno ali pred da zamine dzon pozadi zidot mu rece na alister deka sega toj e odgovoren

викаш си шетал денес у книжарница, па прашав каде....
Патем, Вајтвокерс најверојатно не се посебна раса - можам да образложам
и апсолутно не биле присутни пред доаѓањето на луѓето - можам да докажам.
Да, прочитај ја таа изјава убаво. Не кажува дека се посебна раса. Туку посебна врста живот. А и серијава напраи убер споилер за WW, и за тоа како се претвара некој во WW.'The Others are not dead. They are strange, beautiful… think, oh… the Sidhe made of ice, something like that… a different sort of life… inhuman, elegant, dangerous." - GRRM

Да, прочитај ја таа изјава убаво. Не кажува дека се посебна раса. Туку посебна врста живот. А и серијава напраи убер споилер за WW, и за тоа како се претвара некој во WW.
Има и други индиции за тоа дека не се посебна раса.
За ова немам сигурен показател туку само силни индиции, затоа и реков - најверојатно. Додека за другото (дека никаде ги нема со векови пред доаѓањето на луѓето) сум апсолутно сигурен и е лесно докажливо.
Изјавава на Мартин и не е некој споилер за гледачиве.
Некој што ја читал книгата не може никакви споилери да му напраи, за WW, на некој што ја гледал серијата. Може само обратно.