RickyLFC9
Модератор
Ова е White Walker, они топ се направени, ја за зомбињата зборевп.с. Кој рече слаба била шминката?
![]()
Поздрав од бајото!![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова е White Walker, они топ се направени, ја за зомбињата зборевп.с. Кој рече слаба била шминката?
![]()
Поздрав од бајото!![]()
Ако го нападне градот, а овие се бранат, нема врска што Болтон има помалце. Малку луѓе лесно бранат град од многу луѓе, ако е добро поставена одбраната. Дури и пропорционално да се 1 спрема 4 во корист на Станис, пак Болтони имаат предност. Да не збориме за зимскиот терен, што ќе патат од attrition војниците на Станис. Затоа и е многу неизвесно, каков напад ќе спроведе, и дали воопшто ќе дојде до напад ако Ремзи не заебе нешто пред тоа.Незамисливо ми е Станис да ја изгуби битката ако всушност дојде до битка. Единствено може нешто да се случи пред или за време на опсадата, сепак е зима и се бори на непознат терен. Инаку, ако не се лажам, Станис има многу повеќе луге од Рус. А и да нема, тој е еден од најдобрите команданти во цел Вестерос, а Рус нема такви луѓе.
Е сега ме плаши само тој планот на Ремзи со тие 20 good men. Ако планира да влези во армијата на Станис, супер. Тој ќе си умри за џабе, а до Станис нема шанси да дојде. Ама работата е шо тоа е очигледно самоубиство, ни Ремзи ни Рус не би пробале такво нешто, значи по логика нешто друго спремаат. Тоа така ме копка малку.
Инаку, за жртвувањето на ќерка му - ноуп. Убеден сум дека нема шанса такво нешто да се случи. Ни Мелисандре нема такво влијание врз него.
викаш си шетал денес у книжарница, па прашав каде....Barnes & Noble.
Ако е таа логика ултимативна, како тогаш Теон го освои Винтерфел?Нед мислам додека беше жив на некој од неговите синови му рече дека 1 човек зад портите на Винтерфел вреди колку за 10 надвор.. Така да има логика то шо го зборвеше Руз али тоа и онака веќе го знаевме, тука нешто се крие зад зборовите и планот на Ремзи и тоа ќе е клучното за битката само во чија полза ќе видиме.
Епа нели беше скоро празно Винтерфел тогаш? Не ми текнува баш се, ама мислам сер Родрик тогаш ги имаше испратено скоро сите луѓе од Винтерфел да тепаат со Ironborn шо ги напаѓаа крајбрежните села.Ако е таа логика ултимативна, како тогаш Теон го освои Винтерфел?
Со колку луѓе?
Мислев 1 војник мојт да му парират на 10 војници надвор од тврдините.. Тогаш во Винтерфел немаше војници, имаше беспомошни старци, жени и деца и тук таму по некој маж..Ако е таа логика ултимативна, како тогаш Теон го освои Винтерфел?
Со колку луѓе?
Психопат е. Мене ме плаши самата помисла што иде сам со 20 луѓе, гарант има некој evil mastermind план. Или да склопи пакт со Станис и заедно да го нападнат Винтерфел, го рокне татко му и остане крал на Северот со веќе мажена Санса СтаркСи размислував пред некој ден што може да направи Ремзи со 20 луѓе, единствено што ми текна е да се обиде со лавина од снег да ги затрупа војниците на Станис.