Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
п.с. Кој рече слаба била шминката?

B9YOMTg.jpg

Поздрав од бајото! :D
Ова е White Walker, они топ се направени, ја за зомбињата зборев :P

Може чувте вест за убиена Американка од лавови у Јоханесбург, од пред некој ден, у зоолошката таму. Епа таа да ти била уредникот за визуелни ефекти у GoT.

Незамисливо ми е Станис да ја изгуби битката ако всушност дојде до битка. Единствено може нешто да се случи пред или за време на опсадата, сепак е зима и се бори на непознат терен. Инаку, ако не се лажам, Станис има многу повеќе луге од Рус. А и да нема, тој е еден од најдобрите команданти во цел Вестерос, а Рус нема такви луѓе.

Е сега ме плаши само тој планот на Ремзи со тие 20 good men. Ако планира да влези во армијата на Станис, супер. Тој ќе си умри за џабе, а до Станис нема шанси да дојде. Ама работата е шо тоа е очигледно самоубиство, ни Ремзи ни Рус не би пробале такво нешто, значи по логика нешто друго спремаат. Тоа така ме копка малку.

Инаку, за жртвувањето на ќерка му - ноуп. Убеден сум дека нема шанса такво нешто да се случи. Ни Мелисандре нема такво влијание врз него.
Ако го нападне градот, а овие се бранат, нема врска што Болтон има помалце. Малку луѓе лесно бранат град од многу луѓе, ако е добро поставена одбраната. Дури и пропорционално да се 1 спрема 4 во корист на Станис, пак Болтони имаат предност. Да не збориме за зимскиот терен, што ќе патат од attrition војниците на Станис. Затоа и е многу неизвесно, каков напад ќе спроведе, и дали воопшто ќе дојде до напад ако Ремзи не заебе нешто пред тоа.

викаш си шетал денес у книжарница, па прашав каде....

Патем, Вајтвокерс најверојатно не се посебна раса - можам да образложам
и апсолутно не биле присутни пред доаѓањето на луѓето - можам да докажам.

Последно уредено:
Брат ја досега имам чуено/прочитано минум 15 спојлера за ГоТ и ниеден не памтам! Слободно пиши што се тиче мене :D

Нед мислам додека беше жив на некој од неговите синови му рече дека 1 човек зад портите на Винтерфел вреди колку за 10 надвор.. Така да има логика то шо го зборвеше Руз али тоа и онака веќе го знаевме, тука нешто се крие зад зборовите и планот на Ремзи и тоа ќе е клучното за битката само во чија полза ќе видиме.

Нед мислам додека беше жив на некој од неговите синови му рече дека 1 човек зад портите на Винтерфел вреди колку за 10 надвор.. Така да има логика то шо го зборвеше Руз али тоа и онака веќе го знаевме, тука нешто се крие зад зборовите и планот на Ремзи и тоа ќе е клучното за битката само во чија полза ќе видиме.
Ако е таа логика ултимативна, како тогаш Теон го освои Винтерфел?
Со колку луѓе?

Со колку луѓе?
Епа нели беше скоро празно Винтерфел тогаш? Не ми текнува баш се, ама мислам сер Родрик тогаш ги имаше испратено скоро сите луѓе од Винтерфел да тепаат со Ironborn шо ги напаѓаа крајбрежните села.

Со колку луѓе?
Мислев 1 војник мојт да му парират на 10 војници надвор од тврдините.. Тогаш во Винтерфел немаше војници, имаше беспомошни старци, жени и деца и тук таму по некој маж..

Си размислував пред некој ден што може да направи Ремзи со 20 луѓе, единствено што ми текна е да се обиде со лавина од снег да ги затрупа војниците на Станис.

Си размислував пред некој ден што може да направи Ремзи со 20 луѓе, единствено што ми текна е да се обиде со лавина од снег да ги затрупа војниците на Станис.
Психопат е. Мене ме плаши самата помисла што иде сам со 20 луѓе, гарант има некој evil mastermind план. Или да склопи пакт со Станис и заедно да го нападнат Винтерфел, го рокне татко му и остане крал на Северот со веќе мажена Санса Старк :D

Сигурно оди со цел директно да му влезе на Станис и да го убие. Со тоа го решава проблемот и готово.

И на крај Ремзи ќе тргни со 20 будали, ќе налета на цела војска од Станис и ќе го пеплосаат. :D

Ова ме копка,

Дали некој ке ја ослободи Серсеи/Марџери? И кој би било тоа?

а) Томен - па пичка му матер треба да излезе од зандана и да нареди напад на свештенициве , мамицаму и вагината му се таму.
б) Планината - ова е моја лична желба да го видиме во долгонајавуваната трансформација.
в) Тајрел - Некој од тајреливе, старата ми е како Тирион у старска верзија па може да смисли нешто
г) Никој - Нека седи таму додека Груевски не си поднесе оставка.

Мислам дека и двете ке бидат ослободени милум или силум , а кој? што? како? Ке видиме...

Дајте некое мислење. :vrtioci:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom