Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
Па мечов и не заслужува друг коментар, нема што да викаат. Сега искрено кариерата на Надал е под знак прашалник, значи тука не мислам на тоа дека е стар или нешто слично, него од психолошки аспект, ова е тежок удар за него.

Па мечов и не заслужува друг коментар, нема што да викаат. Сега искрено кариерата на Надал е под знак прашалник, значи тука не мислам на тоа дека е стар или нешто слично, него од психолошки аспект, ова е тежок удар за него.
кариерата на Надал е на исто ниво како и пред РГ.
никој не очекуваше тој да го освои РГ
па не може до пензија да го освојува РГ постојано, така да за него ситуацијата е иста, ќе продолжи да игра тенис и да си чека шанса.

Не го гледав цел меч. Што се случи со Надал? Дали играше со некаква повреда или нешто му се случи? Ѓоковиќ земјата ја бришеше со него, ептен убедлива победа ова.

Не го гледав цел меч. Што се случи со Надал? Дали играше со некаква повреда или нешто му се случи? Ѓоковиќ земјата ја бришеше со него, ептен убедлива победа ова.
Не бе, се е "oкеј". Бaш си е кoнстaнтен Нaдaл сo игрaвa целa сезoнa :pos:

Реално, сите очекувавме победа на Новак денеска, ама резултатов мора да признаам дека ме изненади. Сепак, одличен меч за самодоверба, титулата му веќе е во едната рака, буквално се зависи од него во овој момент. Се надевам нема да се изглупира против Мареј, кој во секој случај очекувам да пружи повеќе отпор од Рафа.

Ноле изгледа толку доминантен во моментов, што навистина почнав да верувам дека може да дојде до сите 4 ГС титули годинава. Причина плус што конкуренцијата му е мизерна во најмала рака. Сепак, спорт е, се може да се случи...а сигурен сум дека и на него му се јасни овие работи.

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::eek::eek::vozbud::vozbud:
алтернативна реалност еј, што е ова бе :confused:

first things first, не сакав А да кажам за мечов пред да се деси, од оправдани причини, тоа што си го имав увртено у глава дека е клучно пред меч се испостави ко точно, а тоа е првиот сет, 99.9% Ноле победуваше ако го освоеше истиот.
Надал го пратам сезонава и сеуште не можев да извлечам со сигурност впечаток дека како тече мечот он тоне и има ( голема ) дигресија во играта, денес едноставно мораше да го добие првиот сет и да се надева на психолошки пад на Ноле, многупати виден низ неговата кариера, поготово на РГ.
Сеа колку и да звучи глупо ( поради оние 4-0 ), првиот сет беше идеален за Ноле, зашто го доби после повеќе од саат игра, преидеално за ваков Надал, од друга страна Надал па како да го режирал сетот, ако го добиеше после дефицит од 4 гејма, Ноле ќе потонеше у некоја црна дупка после губење на таков сет и прашање ќе беше дали психички ќе се вратеше у истиот, т.е. ќе се вратеше ама ќе ризикуваше тоа да го направи со дефицит од 2 сета.

Вака идеална прилика за него, не и за Надал, Ноле и 5 сета е кадарен да ги игра идентично, на високо ниво, Надал прашање е дали повеќе од сет ипол, два ( и ова е многу против Ноле ), може да издржи на некое високо ниво ...
Физички омекнува, нема силина у ударите, форхендот му е лесен залак моментално, и не само за Ноле, сервисите исто, за вториот нема што муабет да се прави веќе, Ноле те силува, кој и да си, кога е у прашање истиот а денес тоа он максимално го искористи во своја полза.

Штета што во оваа фаза се играше мечов, уште 2 противника за Ноле до титула, сеуште ништо не е решено иако успеа да го совлада Надал, ова значи и тргање на бариерата која сите остали ја имаат против Рафа на РГ, па ко што Ноле гледа најидеална пенал прилика за него и РГ, истото важи и за останатите кои ќе одат all in на турниров иако секако шансите им се далеку помали од оние на Новак.
Факт е дека од друга страна па и Ноле у пм им одговара али тоа е друг муабет, сепак Рафа е Рафа за РГ.

Иначе за Надал, ова ко што рече Стеф, е огромен удар за него, па пишав и ја пред некој ден бе, Рафа ризикува, ако не го освои РГ, сезонава да остане без слем, е сеа рачунајте дека поминаа и три мастерси каде он не триумфираше а губеше од Мареј, Вавринка и Ноле, да, ќе звучам лудо ама човеков сезонава може да ја изгура и без титули на слем и без мастерс. Да не рипате одма, станува збор за можно сценарио, фактите се такви и тие велат дека шансите за вакво нешто да се деси се изгледни, постојат, какви и да се, а тоа само по себе е лошо за Надал зашто за тенисер од таков калибар овој муабет не смее да се начнува.

А најинтересно е тоа што Џоле не игра којзнае каков спектакуларен тенис туку си игра едноставно по параметри односно ништо посебно и пак е доминантен..во првиот сет забележав дека Џокович упатуваше длабочински и високи топки за Надал каде овој неможеше да ги исконтролира,а кога Новак ќе кикснеше со некоја пониска топка тогаш Надал пукаше со форхендот и тоа беше лесен поен за него....што во секој случај објаснува дека Џокович го диктираше темпото и играта како сака и се зависеше од него..

После брејкот на Џокович во вториот сет се играше онака рекреативно,ни длабочински топки ни ништо туку Надал немаше концентрација и си ги перкаше топките во аут

Па у принцип и Се зависи од Ноле, таков тип на тенис негува, самиот Надал има признаено дека кога Ноле успева на терен да го пренесе она што го има во глава во текот на мечот, едноставно нема човек во тенисот што би можел да го победи. Класична универзала е, ја имам кажано у 1000 наврати дека Ноле за свој најголем противник го има одразот во огледалото, па после сите останати, сега за сега одлично се носи со другиот у него, му ебава матер.

Па у принцип и Се зависи од Ноле, таков тип на тенис негува, самиот Надал има признаено дека кога Ноле успева на терен да го пренесе она што го има во глава во текот на мечот, едноставно нема човек во тенисот што би можел да го победи. Класична универзала е, ја имам кажано у 1000 наврати дека Ноле за свој најголем противник го има одразот во огледалото, па после сите останати, сега за сега одлично се носи со другиот у него, му ебава матер.

Типичен пример е финалето на УС Опен во 2013 година каде Џокович буквално самиот се победи..таква доминација до средината на вториот сет и на крајот да му ја препушти победата на Надал кој е вистинско куче каде не се предава до крај..тоа финале Џокович не смееше да го изгуби ама ајде можеби ќе надохнади оваа година

Не знам стварно, колку треба да си слеп за да кажеш онакво нешто, освен ако немаше намера да трола па ние да не го разбравме, ама нешто во мене не ми кажува дека сакаше да трола.
Надал моментално јаде таков ќотек како никогаш до сега во кариерата, ова е дури и депресивно.
vekje ima komentari po teniskite sajtovi,prosharajte, a mene ich da ne me sfakjate seriozno.Ama ako jas trolam,togash I mnogu seriozni poznavachi trolat.Nadal vakov kako shto e poslednite godina dve ova mu e maksimumot protiv Novak, e sega shto izgleda ochajno protiv Novak mislam deka kriv e Novak ne Nadal.Tvrdam,bilo koj drug da beshe na mestoto na Novak ,Nadal pobeduvashe so 3:0.Ushte odamna rekov deka Nadal se povekje ke tone I treba da e srekjen ako osvoi nekoj masters, skoro se da predvidov I vo pogled na odredeni mechevi,shto drugo treba da pogodam za Nadalovci da mislat deka ne trolam.Eve,ne bi bil iznenaden Nadal da ja zavrshi karierata pred Fed,pishav neodamna za dve godini I seushte sum so toj stav.

Рафа од понеделник 10ти а ако Цонга го добие Стан утре 11ти , ждребовите на турнирите ке бидат многу тешки за Рафа од сега па натаму, на Вимблдон може со ноле у 1/8 финале да играат.

Браво за Ноле ја диктираше играта од почетокот до крајот и на крај заслужено и убедливо тепаше,Рафа се држеше колку можеше во овој момент али сепак не изигра на високо ниво денес.Мислам дека ќе имаше шанса за победа само ако го добиеше првиот сет, чим го изгуби после тоа Ноле го доби рутински.

Рафа од понеделник 10ти а ако Цонга го добие Стан утре 11ти , ждребовите на турнирите ке бидат многу тешки за Рафа од сега па натаму, на Вимблдон може со ноле у 1/8 финале да играат.
Не може, затоа што првите 4 носители во 1/8 финале ги добиваат рангираните од 13-16 место.

Не може, затоа што првите 4 носители во 1/8 финале ги добиваат рангираните од 13-16 место.
Добро де, така му доаѓа згрешив, али сакам да кажам кога ке го заредат тешки натпревари од 1/8 финале ке биде многу, многу тешко за Рафа.

Единствен од преостанатите противници на Новак кој ме плаши е Вавринка ако успее да го победи Цонга во полуфиналето(се надевам дека нема да успее) ќе биде многу тежок противник за Ноле плус ако изигра како против Федерер ќе биде многу интересен меч далеку понеизвесен од денешниот против Рафа.Мислам дека со Мареј ќе помине полесно и во финале со Цонга доколку би играл иако ќе ја има публиката против себе,сепак еднаш се извади против Цонга и сигурно би можел и во финалето да го добие.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom