Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.756
Колку интересна приказна е сезонава на Пирсон. Од менаџер кој и официјално беше отпуштен пред некаде 3-4 месеци, и кога отиде да си ја празни канцеларијата му беше соопштено дека сепак нема да добие отказ, до една неверојатна серија и избегнување на опстанок. One of the greatest escapes е ова од постоењето на Премиер Лигата. Вака нешто слично направи и Вест Хем со Тевез и Карбишли на клупата пред 6-7 сезони, кога имаа некој добри 5-6 победи со ред.

А за финалето во плејофот за во Премиер Лига, мило ми е што повторно Норич ќе го гледам таму. Отсекогаш ми биле интересен тим, стадионот она ептен од тие старските со трибините залепени до гол линијата. :D Уште пред 10 години кога се натпреваруваа во ПЛ ми беа интересни, пред се (верувам на малку ќе ви текни на играчов) Дерен Хакерби. Таа сезона беше едно од подобрите леви крила во лигата.
Ако си гледал повеќе утакмици на Лестер, ке сфатеше дека отпуштање на Пирсон воопшто не доаѓаше во прашање, можеби медиумите ја препумпаа работата со тоа што го фати за гуша играчот на КП, а имаше многу утакмици во кои доминираа, али стварно немаа среќа.
И само прашање на време беше кога ке им се сврти во нивна полза.

За Карбишли и тој Вест Хем. Пред да го земе тренерското место, Карбишли се советувал со Фергусон, дали да ја прифати работата. Ферги му кажал, лапај посо.
Последниот меч од таа низа што ја збориш се играше на Олд Трафорд, и Вест Хем не победи со 0-1. Вест Хем остана во ПЛ, а недели подоцна Тевез стана играч на Јунајтед, a Шефилд го испушија, и не знам дали се вратија после тоа у ПЛ...

Се прават услуги, left and right.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Ако си гледал повеќе утакмици на Лестер, ке сфатеше дека отпуштање на Пирсон воопшто не доаѓаше во прашање, можеби медиумите ја препумпаа работата со тоа што го фати за гуша играчот на КП, а имаше многу утакмици во кои доминираа, али стварно немаа среќа.
И само прашање на време беше кога ке им се сврти во нивна полза.

За Карбишли и тој Вест Хем. Пред да го земе тренерското место, Карбишли се советувал со Фергусон, дали да ја прифати работата. Ферги му кажал, лапај посо.
Последниот меч од таа низа што ја збориш се играше на Олд Трафорд, и Вест Хем не победи со 0-1. Вест Хем остана во ПЛ, а недели подоцна Тевез стана играч на Јунајтед, a Шефилд го испушија, и не знам дали се вратија после тоа у ПЛ...

Се прават услуги, left and right.
Не само што не се вратија, ами заглавија и во трета лига веќе неколку сезони. :)

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.409
Нема што, јако ги пецнал „конкурентите“, иако не го почитувам, но за ова заслужува :aplauz:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ја незнам некој до сега не сум видел да каже дека Челзи не заслужија, напротив сите пишаа дека е заслужена титула. Тоа што имало коментари за некои натпревари како играле слабо и победиле не значи дека не ја заслужиле титулата. Ако е за тоа колку ли само беше извикуван Манчестер за победите од 1-0 во 90 минута или 1-0 од пенал па ниеднаш Фергусон не излезе да исмејува други. Само мислам дека Мурињо а и поголемиот дел од фановите од челзи посебно hot Ice имаат некој проблем со арсенал што не ги вадат од уста. И цело време некако самите си се ставаат како жртви за да си ја зголемат вредноста на титулата, каде никој ни најмалку не им ја оспорува ама баш за ништо па се фатија за тоа што некој си дал критика за нивната игра. Радувајтесе не туку глумите жртви некои за да си добиете поголема вредност на титулата, заслужена си е не се секирајете...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ја незнам некој до сега не сум видел да каже дека Челзи не заслужија, напротив сите пишаа дека е заслужена титула. Тоа што имало коментари за некои натпревари како играле слабо и победиле не значи дека не ја заслужиле титулата. Ако е за тоа колку ли само беше извикуван Манчестер за победите од 1-0 во 90 минута или 1-0 од пенал па ниеднаш Фергусон не излезе да исмејува други. Само мислам дека Мурињо а и поголемиот дел од фановите од челзи посебно hot Ice имаат некој проблем со арсенал што не ги вадат од уста. И цело време некако самите си се ставаат како жртви за да си ја зголемат вредноста на титулата, каде никој ни најмалку не им ја оспорува ама баш за ништо па се фатија за тоа што некој си дал критика за нивната игра. Радувајтесе не туку глумите жртви некои за да си добиете поголема вредност на титулата, заслужена си е не се секирајете...
Ama "avtobusot"... :pos::pos::pos::pos::pos:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Ние од кога постоиме и пратиме фудбал, Арсенал не му е ни до колена на Челзи. А само тие ни се ривали со фанови овде, па интересно ни е :toe:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Ние од кога постоиме и пратиме фудбал, Арсенал не му е ни до колена на Челзи. А само тие ни се ривали со фанови овде, па интересно ни е :toe:
Па тоа е најголемата трагедија и парадокс на постоењето на фановите на Челзи, вие го пратите последни 10 години и точно за тој период имате повеќе успех, ама има една интересна работа, фудбалот не почнал пред 10 год (за среќа се играло многу пред тоа). И како што вика еден ваш фан на видеото претходно "I Was There When We Were Sh#t! " вие тоа не го знаете или пак не сакате да го признаете.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Па тоа е најголемата трагедија и парадокс на постоењето на фановите на Челзи, вие го пратите последни 10 години и точно за тој период имате повеќе успех, ама има една интересна работа, фудбалот не почнал пред 10 год (за среќа се играло многу пред тоа). И како што вика еден ваш фан на видеото претходно "I Was There When We Were Sh#t! " вие тоа не го знаете или пак не сакате да го признаете.
Го знаеме. Ама јас сега сум жив, тогаш не сум бил. А и подобро ми е вака него да беше Челзи најголемиот клуб во Англија, ама последен значаен успех да имаа во 83та, па да треба да се тешам со тоа цело време, а сега кога имам можност да ги следам, да не освојуваат ништо.
Тоа што Арсенал освојувале порано, не ни го одзема правото да се курчиме дека сме поуспешни моментално. Треба доста да го извиткате вратот нагоре за да не видите, од таку кај што стоите :D

W

wicked_1

Гостин
Незнам зашо викаш дека некој ги игнорира тие работи, најчесто ги бутате вие муабетите дека ние го игнорираме периодот пред 2003та, а не е така.
Ти најверојатно и не го изгледа видеото што го постира, он у видеото збореше за период дека истите фанови у Лондон се и сега и моментите коа биле послаби, вака напамет по насловот сакаше да бантерираш :)) , пушти изгледај го. Дури и да се земе у предвид ганерите тука од кога пратат фудбал нека е 98ма (иако според мене 70% се од 2003та), пак до сега изгледат како скроз подреден клуб наспрема Челси.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Го знаеме. Ама јас сега сум жив, тогаш не сум бил. А и подобро ми е вака него да беше Челзи најголемиот клуб во Англија, ама последен значаен успех да имаа во 83та, па да треба да се тешам со тоа цело време, а сега кога имам можност да ги следам, да не освојуваат ништо.
не си бил жив пред 10 год? Ок, не знаев дека правам муабет со 10годишник.Еве бидејќи си малолетен сигурно уште не знаеш фудбалот е големо тркало, денес си на врвот утре веќе не, затоа не треба многу курчење затоа што кога ќе паднеш боли многу повеќе.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
не си бил жив пред 10 год? Ок, не знаев дека правам муабет со 10годишник.Еве бидејќи си малолетен сигурно уште не знаеш фудбалот е големо тркало, денес си на врвот утре веќе не, затоа не треба многу курчење затоа што кога ќе паднеш боли многу повеќе.
Фала за советот :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Не сум бил жив кога биле срање. Пред 10 години ако не се лажам Челзи беше најдобриот шампион што Англија некогаш го имала, 95 бодови :unsure:

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Најјака песна , ние ја грмевме негде на одмор хахахаха

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop