Serie A 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
Дечко вие се *китите* со 30те титули од кои што 25 ви се поклонети од судии - What's your point?

Демек ние Ѓубренташи сме, не сме свесни дека за кур не ни го бива тимот?

Интер и Милан се жртви затоа што газдите нивни по секоја цена сакаа да ги одржат тимовите да бидат компетентни за ЛШ и пошто од нигде пари не добиваа назад, односно делат стадион и плаќаат Кирија на градот а и ТВ правата у Италија смрдат- дојдоа на ова дереџе - меѓу другото нели .... има уште пар срања што ги направија како купување и преплаќање на играчи али главното е немањето на СТАДИОН ....

Ѓубрентус од друга страна си седеше у Серија Б, си седеше 2-3 сезони 8-9 место, не купуваше глупости - и се оправи.

Океј е, јасно ни е.

И објасни ми зашто е неприродно стигањето на Интер до Триплетето :)?

Пошто да ти кажам, ако Јуве стигне до Триплете случајно, исти кур ќе биде.

Или ќе ме убедуваш дека имате појак тим од Интер што имаше во 2010 :)?
А кој ви е крив дека лошо работите? Си имавте ваши 5 минути, не ги искористивте. Милан освои ЛШ во 2007 и место да го подмлади составот уште 5 години тераше со истите играчи. Интер лупна пари на стари играчи и си освои ЛШ па Мурињо прв си замина од бродот, знаеше дека не бидва екипа повеќе. За стадион да не правиме муабет, Јуве проектот го имаше уште пред 10 години, можевте и вие да направите досега.

Секако дека овој Јуве е појак од Интер 2010, Интер беше one season wonder додека Јуве има играчи за уште 3-4 сезони да биди на врвот.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Берлускони 29 години претседател на Милан
Морати од 1994 (не сум сигурен) претседател на Интер

Првиов беше претседател на Италија, додека вториов е еден од најбогатите луѓе во државата... и кој е сега крив што не сте изградиле стадиони?

Рома, Удинезе, Каљари па и Фиорентина побрзо ќе изградат свои стадиони со помал буџет, одколку Миланскиве екипи кои буквално спиеа на пари последниве 20-30 години...
И да не заборавиме, Јуве пред да почне да го гради стадионот, предходно мораше да плати казна на ГИГЦ од 150 милиони заради Калчополи.

Мислам што да правиме ние кога неспособнине од Милано не мислеа за иднината, туку одеа сезона по сезона

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Интер изнакупил стари играчи а единствени ``стари`` играчи кои дојдоа во сезоната на триплетето имаа по 30 години (Лусио и Милито) и беа земени за вкупно 30 милиони евра (тука влага и Тијаго Мота 28)
Добра логика (y)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.453
Дечко вие се *китите* со 30те титули од кои што 25 ви се поклонети од судии - What's your point?

Демек ние Ѓубренташи сме, не сме свесни дека за кур не ни го бива тимот?

Интер и Милан се жртви затоа што газдите нивни по секоја цена сакаа да ги одржат тимовите да бидат компетентни за ЛШ и пошто од нигде пари не добиваа назад, односно делат стадион и плаќаат Кирија на градот а и ТВ правата у Италија смрдат- дојдоа на ова дереџе - меѓу другото нели .... има уште пар срања што ги направија како купување и преплаќање на играчи али главното е немањето на СТАДИОН ....

Ѓубрентус од друга страна си седеше у Серија Б, си седеше 2-3 сезони 8-9 место, не купуваше глупости - и се оправи.

Океј е, јасно ни е.

И објасни ми зашто е неприродно стигањето на Интер до Триплетето :)?

Пошто да ти кажам, ако Јуве стигне до Триплете случајно, исти кур ќе биде.

Или ќе ме убедуваш дека имате појак тим од Интер што имаше во 2010 :)?
Како да имам желба да ти реплицирам кога во твојата глава од 30те титули кој ги има Јуве 25 се поклонети? Човек кој размислува така субјективно колку и да му трупаш некои работи, пак нема да му чини. Јас милион аргументи да ти набројам пак ќе се избациш со: Ѓубренташи, судии, калчополи, триплете, бла бла дрн дрн.

Инаку за останатото не знам што да ти кажам. Самиот си кажа дека неспособноста на управата на Интер (и Милан) ги доведе до тоа што се. И токму таа неспособнa управа на Интер го создаде едносезонскиот шампионски тим накитен со триплете. Мене лично краткорочниот успех не ми прави никаква сатисфакција. Јуве сезонава да освои триплете, а наредните не пет, туку две да биде очаен ќе ги колнам до последно колено тие што дозволиле така да се развиваат настаните. Ни триплете ни мриплете ќе ми значи нешто.

Иначе еве веќе Интер 4та сезона си "седи" на 7-8 место. Зошто тие со магично стапче не се подобрат како што очигледно спроед тебе Јуве направил после лошите сезони, кои патем беа само две по ред. Значи не е до среќата и не е до ништо друго освен способноста. И Јувентус купуваше глупости и може само да се залажувате дека не купувал ништо. Само на време престанаа да купуваат глупости додека Интер уште го прави тоа.

Точно е. Ако Јуве освои годинава ЛШ случајно и неочекувано ќе биде. Ама ако наредните три години Јуве освојува Серија А и се држи во врвот на Европа со полуфиналиња барем во ЛШ, на некој начин ќе ја "оправда" таа случајност. Интер во тоа не успеа.

И за крај времето ќе покаже дали тимот на Јуве е појак од оној на Интер. Оти споредбата меѓу само една сезона на еден тим и друга сезона на друг тим во фудбалот значи едно големо НИШТО. Пак ќе се повторам, ако Јуве наредните години се одржи во врвот на Европа и ако успее барем да се приближи до денешните гиганти на тој начин овозможувајќи си долгорочна успешна основа, тогаш и тоа како ќе биде подобар тим.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јуве ќе се задржи зошто мислам дека и покрај тоа што лигата ви е гледана како дупка од топ4 лиги во Европа, веќе станува сериозен конкурент на гигантите (не дека Јуве не е) од останатите лиги.

Исто, да дополнам, мислам дека и еднаш имам кажано. На другар кој навива за Јуве во 2012та кога му честитав на освојување ми кажа „брат, со ова работење на Јуве и неработење на останатите, шампиони ќе бидеме минимум до 2016та“. Ми делуваше смешно, мора да признаам ама...

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Ај бе не ја тупете со муабетиве ... остајте ги ,мизерии се :D
Честитки за јаката игра и достоинственоста на Лацио.
Честитки и за нас, за 10тиот куп, и у тоа сме први на чизмата :P

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Интер еве веќе 4та сезона си седи на 7-8 место а уствари само 2 пати бил 7-8 место. (y)
Едносезонскиот шампионски тим бил граден за 1 сезона а уствари 80% од играчите газеа 5 сезони по ред до триплетето. (y)

Мондонико продолжи да збориш за објективност! (y)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас искрено се согласувам со Скиера и делумно со Мондоико..мислам кој му е крив на Милан а посебно Интер кој работеа најаматерски шо можи со оглед на нивната финансиска моќ и услови...реално како што стојат вака работите Интер уште 3 години ќе се влечка 5-6-7 место без знаци на напредок

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Меѓу другото и ради ФФП - ама не треба да ти го сварам така ? Ќе разбереш кон што целам не ?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па у право е Скиреа и ја се согласувам со тоа ама да трескаш глупости на памет како Мондонико дека тимот на Интер бил изграден за една сезона се со цел да се постигне некаков успех е смешно и глупаво у најмала рака, да не употребам потежок збор. :toe:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
@Џони Вајсмилер реално ти не си репер педер - Тебе Интер те има заебано 3000 пати и ако треба сестрата ќе ја продаеш контра Интер.

Океј е, знаеме кај грешеле и Интер и Милан - добро што некој нас не прашува

Муабетот ми е дека нема потреба од *Калински* коментари кај што триплетото на Интер било незаслужено а на Јуве ќе било повеќе заслужено ....Yeah Right ...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Почеток на сезона ни се смееја за Алегри ни скудето нема да освоиме,во ЛШ ќе испаднеме по групи а сега се плашат дека ќе освоиме триплете

грацие макс:place:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom