Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да земам Форд фокус седан 2008 1.4 бензин, дали имал некој искуство со сервис на вакво возило, колку отприлика кошта мал сервис?

Еее де, добро де ... 143 кс е у C - class 150 е у Е - class ... OK e ... Сеедно по мене е мал и слаб мотор за возило кое добро преминува тон ипол ... Тоа е моето мислење пошто сум возел и С 220 и Е 270 ...

Сакам да земам Форд фокус седан 2008 1.4 бензин, дали имал некој искуство со сервис на вакво возило, колку отприлика кошта мал сервис?

Форд и циган дали знаеш дека зима не работат. Исто така Форд и циган не се разболуваат туку директно умираат. Во секој случај лепрозен мотор кој НЕ трпи плин а троши многу. Под 11 литри градска не сметај. И проблем со корозијата веќе од третата година кај Форд е нормална работа.
Бегај од таа скапана марка

Форд и циган дали знаеш дека зима не работат. Исто така Форд и циган не се разболуваат туку директно умираат. Во секој случај лепрозен мотор кој НЕ трпи плин а троши многу. Под 11 литри градска не сметај. И проблем со корозијата веќе од третата година кај Форд е нормална работа.
Бегај од таа скапана марка
Многу лоши зборови кажа и за фордот и за циганот :), зошто не трпи плин тој мотор?

Многу лоши зборови кажа и за фордот и за циганот :), зошто не трпи плин тој мотор?

Тие мотори не трпат плин зашто имаат вентили изработени од материјал што не може да ја поднесе зголемената температура на согорување на плинот и истите се "втиснуваат" во главата а и се износуваат и седлата на истите. Купи си Форд 1.4 стаи плин па после сподели.
Фордот има милион проблеми со електроника, сензори, корозија на каросеријата му е нормална работа итн.
Има зошто е многу ефтин како половен автомобил.

Тие мотори не трпат плин зашто имаат вентили изработени од материјал што не може да ја поднесе зголемената температура на согорување на плинот и истите се "втиснуваат" во главата а и се износуваат и седлата на истите. Купи си Форд 1.4 стаи плин па после сподели.
Фордот има милион проблеми со електроника, сензори, корозија на каросеријата му е нормална работа итн.
Има зошто е многу ефтин како половен автомобил.
Цената на автомобилите во денешно време не се определува од квалитетот како во минатото, туку од тоа колку потрошувачи се спремни да платат за дадениот автомобил.

Форд е најпродаваната марка во Велика Британија, поради евтините делови и добриот сервис. Волксваген во Германија поради истите причини.

Многу глупости тресеш од рукав, форд има поцинкована шасија и гаранција од 12 години на каросеријата, каква корозија, каков бакрач? Смешно е тоа што твоето искуство се базира на автомобили постари од 20 години.

Вози си го скапаниот гољф 2 на брилијант и не труби.

Моторите на форд се истите со на пежо, цитроен, мазда и волво.
Како тоа форд се расипува а овие другиве не?
А нетов е пун со коментари дека мазда нема смрт. Абе патетики...

Последно уредено:
Некој предлог за добар и прифатлив сервис во Скопје за половни Мерцедеси?

Имам форд фокус тдци 1.8 година дена. Презадоволен сум до сега од него. Него да си прашам радио за него оригинал каде да се најде.Како идат цените и дали се исплати да ставам оригинал или било какво. Прашувам зашто мислам дека само со оригиналот може да се поврзат контролите на волан, дали ако земам оригинал треба нешто да се декодира и слично.

Имам форд фокус тдци 1.8 година дена. Презадоволен сум до сега од него. Него да си прашам радио за него оригинал каде да се најде.Како идат цените и дали се исплати да ставам оригинал или било какво. Прашувам зашто мислам дека само со оригиналот може да се поврзат контролите на волан, дали ако земам оригинал треба нешто да се декодира и слично.
Јас би зел нешто вакво
0.jpg

Ама ти треба после ова
41AQd8lWjhL.jpg

и ова
31KDlzCz5kL._SX425_.jpg

Лаѓа немам зборови БРОД
Од тебе очекував коментар :)
Тој голем сервис бил као пред година и пол, прошли деЦембар ... И као од тогаш имало само 5-7000 км
Гаражирана и последно време слабо возена... Вкупно 178000

Како стојат моторите 2.2Хди со 133кс и општо возилото?
Некои маани чести или дефекти, нешто на што да се пази

Одлично а пиши колку е комплет сет ламела потисна замаец и дизни на тој прекрасен мотор. И проблемот со скапувањето.
Epa sea... mercedes vozis be bace ne vozis nekoja skapanica.. i toa sto zboris skapuvanje nema vrska, neznam od kaj ti e taa informacija[DOUBLEPOST=1431457975][/DOUBLEPOST]
Еее де, добро де ... 143 кс е у C - class 150 е у Е - class ... OK e ... Сеедно по мене е мал и слаб мотор за возило кое добро преминува тон ипол ... Тоа е моето мислење пошто сум возел и С 220 и Е 270 ...
150 k.s. e sosema ok i dobro zabrzavanje ima, i na avtopat spie, sum ja osetil voznjata. P.S. ne baram kola za trki :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom