Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.598
Не знам. Еве за мене ќе пишам. Јас вчера протестирав зошто кикириките дојдоа да бидат 200 денари кило, нешто што стварно ме разбесни.

Протестирав баш вчера зошто одејќи накај дома од работа, свратив да си купам кикирики, јер вечерта ЛШ и кога ми ја соопштија цената, се нафурав и отидов пред влада. Кога оно, пред влада веќе 3-4 илјади луѓе, протестираат за некој дечко, го убиле ебате. Па кој кур, нели?
Било поминало, шо е битно. Битно е што кикирикиве се поскапени, па треба со сончоглед да глеам фудбал, што е апсурд.

Тебе што ти е побитно?
мене ми е побитно да се затвори цел ланец на команда што допринесе до тоа убиство, да не се случуваат вакви работи никогаш повеќе, а и луѓе со лош хумор и сарказам да не пробуваат да прават работи за кои не ги бива...
ти шо викаш?

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Тебе ти изгледа логично изнервиран човек да реди пари, да ги става пред монитор, да се мачи да ги слика и да ги објавува на форум? Мене воопшто не ми изгледа.

Изнервиран е затоа што го напаѓаат и избувнува, во момент кога пишува реплика за реплика. Тоа се нарекува ескалација и избувнување. Овде немаше ништо такво.
Еве од мене некој денар да не филозофираш.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Kucinjata laat, karavanot ide dalje. Iskreno na pocetokot mislev deka stvarno narodov se razbudil i progledal, ama ocigledno se raboti za uste edno klasicno politicko scenario. Move along.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Se sobrale skopskite boemi mrzi i lezacista bez nieden den raboten staz da protestiraat potpomognati od huliganite na SDS. Toa se fakticki denesnite protesti. na zalost.
Еве одличен кандидат за министер за Труд и социјална политика.

....и по којзнае кој пат македонките покажаа дека имаат МУДА

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
многу голема фрекфенција на постови и доста лични препукувања... пак ќе го пратам постот, белким некој ќе го прочита па нека и критикува :

Една до друга, си наредил глупости.
Мене ли најде да покушаваш за хашките да ми пишуваш партиски глупости?
За твоја несреќа, многу добро го знам случајот и хронологијата на настаните, низ годините.
Имаш еден куп лаги во твојот пост, кои ги приметуваат дури и оние кои не го знаат случајот.

Дали можеби е потребно со линкови и подолг текст, една по една, да ги дисецираме глупостите/безочните лаги кои си ги пишал?
Дали всушност воопшто е потребно со предавници на сопствениот народ, каков што си ти, некој рационално да се објаснува?
Кликни за повеќе...
Ај не се глупирај... и сега дпмне е крива за хашките случаи а сдсм прв коалицираше со дуи и нормално не ги чачкаше тие работи туку ги прати во Хаг на ладење

Ете конечно го спомна некој Диме Поштарот на темава, долго ви требаше.
не е битен Диме Поштарот, тоа беше обострана глупост и на СДСМ и на ВМРО, но БИТЕН е полицискиот инспектор Чедомир, тој што ја извади бомбата од згрчената рака на Диме Поштарот. Наместо по акција со многу пукање да добие ОДМОР ( а по правило и не смее да работат еден ден по тоа, а се прави и интерна истрага) Чедомир го праќаат утредента рано сабајле на службен пат и наводно загинува во сообраќајка, БЕЗ никаква истрага, не е проверено ни возилото, само во 2-3 весника кратка информација и се ЗАТАШКА.
Но кога сме кај Мартин, Нешковски, за него имаше постапка и осуден и затворен, но не и за Трајан Беќирев, ликвидиран 2006 од алфите, има папирологија лично од НАЈЧЕВСКА !! И уште нешто, неодамна е откриен во Франција одбегнатиот убиец на девојка во Аеродром ( со тешка пепељара по глава), тој тогаш со врски си го зема пасошот од полиција и избега ( а еден министар потоа си даде оставка и отиде во Канада). Е сега зошто нема МИРНИ протести пред Француска амбасада да го испорачат убиецот ??
И уште нешто, почна да се политизира сообраќајната во која загина Фросина, а МОЛК за сообраќајната во која загина мислам Кристијан беше ( кај католичка црква, џип туарег го згази на пешачки) ... а да не кажувам уште колку десетини тешки сообраќајки има а никој не ги ни спомнува
Чисто колку да не се изгуби постот дека исти гомна од секогаш биле и едните и другите и дека со народот одсекогаш се манипулирало и ќе се манипулира

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.356
Поени од реакции
21.771
Логиката вели дека ако има повеќе дневни протести ќе мора да потклекне под притисокот како што беше случај со студентите. Вака со контрапротести неговите членови ќе го штитат од таа одлука. Не знам што да кажам освен милошевич и белорусија.

п.с. Инаку не има на ББС

Power struggle in Macedonia
By Guy De Launey BBC News, Belgrade
  • 4 hours ago

http://www.bbc.com/news/world-europe-32612508
ZOTE, чисто процедурално, логиката вели дека законите на логиката не важат во Македонија. И времето поспоро тече кај нас.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ете така бре жени бре(иако овие со тетоваживе се помажествени од повеќето мажи на форумов), само јако не дозволувајте некој да ви го уништи протестот и да ве прогласи за хулигани.

Следен потег е гушкање и бацување на полицијата(ко што правеа жените од протестот на Стојанче пред МРТ).

Е коа ќе дојде 17ти тогаш ако сакаат и нека се испотепаат, барем ќе се знае кој е организатор и кој се целите. Ама за овие протести не дозволувајте да ве обојат за ситни политички поени.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Еве -

Груевски: Во ВМРО-ДПМНЕ почнуваат да се саморганизираат за жесток одговор на сценариото - тоа не е добро

http://www.press24.mk/gruevski-vo-vmro-dpmne-pochnuvaat-da-se-samorganiziraat-za-zhestok-odgovor-na-scenarioto-toa-ne-e

Ова само потврдува кој сака конфликт и кој не сака правна држава. Јас не знам со кој памет утре тие ќе излезат на контрапротест. Од каде толкава омраза кон другата група?
Тоа е само уште една потврда за тоа каков лицемер е нашиот преродбеник и сите тие околу него..

Сега се сетив и дека имаше група на фејсбук за поддршка на џандарот шо го уби Нешковски.Најверојатно на Грујо му текнало,Гордето ја отворила,а човечињата си ќутеле и си пишувале.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Сити Бојс фрлале бакљи накај собрание. Џабе се повикуваше на мирни протести.
Не фрлија бакља али дојдоа, заедно со Дивижн Ханриево и пробаа да направад неред. Познав два тројца од Ѓорче и еден од ЦПБ.

Se sobrale skopskite boemi mrzi i lezacista bez nieden den raboten staz da protestiraat potpomognati od huliganite na SDS. Toa se fakticki denesnite protesti. na zalost.
:pusigo:
мене ми е побитно да се затвори цел ланец на команда што допринесе до тоа убиство, да не се случуваат вакви работи никогаш повеќе, а и луѓе со лош хумор и сарказам да не пробуваат да прават работи за кои не ги бива...
ти шо викаш?
Глупаво прашање заслужува глуп одговор. Прашуваш дали на некој му е жал за тоа што згаснал млад живот а тоа е примарната цел за овие протести. Нит се студенти, нит средношколци, нит хонорарци или рудари.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Ивона Талевска нападната по протетите пред Собранието

http://plusinfo.mk/vest/24837/ivona-talevska-napadnata-po-protetite-pred-sobranieto

На толку камери не го снимиле насилството????
Инаку не знам за другите али јас тука не гледам отворена рана, туку мачки-мачки од крв или што и да е :D

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Kucinjata laat, karavanot ide dalje. Iskreno na pocetokot mislev deka stvarno narodov se razbudil i progledal, ama ocigledno se raboti za uste edno klasicno politicko scenario. Move along.
Aј пали патиките и назад Њемачка, ако не ти е арно овде!

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
што им згрешил автобусов ? и сега кога ќе им се пуштат ЕБР,пак ќе биде полициска бруталност ? во автобусот можеби има народ,сигурно не се осеќаат среќни и насмеани ?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Ја изгребале Ивонче за речето, инцидент од невидени размери, ама нема мака има она доволно пари да си ги залечи сите рани, шо и требало да излева од тоа пештерата.
Moнтирана е сликата.Останало вишок кечап од митинзи.

цело време се форсира Мартин а се забораваат многу други подрастични... зошто не се побара командна одговорност за случајот Трајан Беќиров, убиен во 2006, има документација од Хелсиншки, лично од Најчевска !!!
Зошто 9 години не е решен случајот?Зошто истите фаци го сопнаа Нешкоски и добар дел од нив се уште тука само за други работодавци.И поради такви мислењето за полицијата е генерално негативно.Мака ми е само за одредени исклучоци (Сашо Гилевски - еден од екипата за ивлекување на загинатите од Вејце, сега кај ќе го пуштат подалеку на работа?!:tapp:), a од друга страна дел од бранителите веќе се со испран мозок партија = држава.

што им згрешил автобусов ? и сега кога ќе им се пуштат ЕБР,пак ќе биде полициска бруталност ? во автобусот можеби има народ,сигурно не се осеќаат среќни и насмеани ?
Ако ова е опишано како напад, шо беше запалениот автобус на Бит Пазар на едни други протести :rolleyes: Згрешил возачот на автобусот зошто не им изразил поддршка, како други колеги заедно со патниците :)

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom