џимеј
џимилино
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 10.468
- Поени од реакции
- 25.436
Глупаво кај Магор ми е тоа што ич не обрнуваат внимание на дизајн, а преводите им се топло-ладно. Едно издание како Надја на Бретон има добиено награда за најдобар превод, а Франкенштајн во издание на истата куќа, Магор, е ужас невиден...Магор преку цела година имаат добри попусти. Во јануари имаа многу јак попуст (мислам дека постирав тогаш на темава). А добри книги на саемов ќе имаат Слово (Антологија на светскиот краток роман) и ПНВ публикации (Рашомон и други раскази, Овалниот портрет и други раскази, Фантомот од Операта...). Бегемот би било супер ако ја спушат Мраз од Ј.Дукај за 50%. Од Табернакул би бил пресреќен ако Космос има ист попуст како и лани (да бидам докрај искрен, лани Космос на Табернакул им беше супер понуда).![]()
Од Слово не сум видел изданија, баш ќе разгледам. Од ПНВ публикации само Рашомон и други приказни сум ја прочитал

Бегемот мислам лани ја издаде Мраз, па затоа не ја имаа многу спуштено? Двата тома Дон Кихот лани на саемот им беа по 400 денари... тоа беше добра зделка.
Сега јес да пуштаат малку боја книгите, ама тоа да се пофалиш дека си читал