Game of Thrones

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Вие шо сте ги изгледале сите за да бидете „имуни“ на спојлери, колку сол ставате пред да го пробате јадењето?
Ја сигурно стаам поише од сите.[DOUBLEPOST=1429273846][/DOUBLEPOST]1.
Зошто братот на Денерис (Регар) ја киднапирал сестрата на Нед (Лиана)?
2.
Зошто Лудиот Крал, му рекол на Џејми да го убие татко му (Тајвин)? А одговорот да не биде оти бил луд :D
Одговорите на овие прашања површински можат лесно да се дадат, но суштински се во сфера на шпекулации и теории, а секој од нив може да опфати повеќе текст. Но, на кратко:

1.Ја сакал. Најверојатно и она го сакала. Нивниот пород требало да биде Обеќаниот Принц, пошто они двајцата се еталони за лед и оган.

2.Одговорот на ова е комплексен.
Односот помеѓу Ерис и Тајвин е долга приказна, со многу елементи (другарство, љубомора, можда силување, верност и др.). Тука игра улога и она што го спомена, т.е. менталната состојба на овој Таргариен (он е од оние Таргариени, при чие раѓање, паричката паднала на лошата страна), а има нешто и во други финеси - на пример, во сеопштата увереност за нескршливоста на заветот за верност кој го дава Кралската Гарда (пошто традиционално нели они се морално-етички највисоко од сите витези, кои и така се морално-етички повисоко од останатите луѓе, барем на хартија).

Последно уредено:

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Ја сигурно стаам поише од сите.
Се најде кулинар. Тоа ми требаше. После шо правеш за да не ти биде толку ногу солено јадењето? Ја вчера се заебав и сеа утрово пак. :cautious:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Се најде кулинар. Тоа ми требаше. После шо правеш за да не ти биде толку ногу солено јадењето? Ја вчера се заебав и сеа утрово пак. :cautious:
Ништо. Јас сакам многу да биде солено. Затоа и ставам толку многу. Може само да додадам уште.
.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Јас почнав одново да гледам првите епизоди, имам некои прашања

Зошто братот на Денерис (Регар) ја киднапирал сестрата на Нед (Лиана)?
Зошто Лудиот Крал, му рекол на Џејми да го убие татко му (Тајвин)? А одговорот да не биде оти бил луд :D
За првото прашање ќе има одговор на некој начин во новиве епизоди. Многу прашања се одговараат делумно или во завиена форма. Но да неправам спојлери затоа што ги гледав новите...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Само три епизоди досега се излезени?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Каде е четвртата жив ви све, за смрт и живот се работи, за еден мој другар..

Едит: Ја најдов, фала

Kajgana Shop

На врв Bottom