Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ве нервира Денерис, и мене ме нервира глупача една бланширана.

Се заглави у тоа Меринот, го глупите робови и сега ни сама не знае шо да прави. Прво не знам шо и требаше воопшто баш таму да ја прави базата, мислам реално таму никогаш нема да може да се владее нормално, ако е многу на страната на робовите ќе се бунат бившите робовладетели, ако малце им попушти на вториве, пак робовите ќе ја замразат и ќе прават бели (како што веќе гледаме), ќе се запукаат во граѓанска војна, а она непотребно ќе си ја троши војската и ресурсите.

Не знам дели некогаш во серијата било спомнато, но има ли претстава Денерис дека има луѓе, и тоа бааѓи моќни во Вестерос што подржуваат нејзино враќање на железниот трон? Знае ли таа дека Варис и Тирион идат на кај неа. Ако овие двајца стигнат уопште до кај неа, најдобро би и било да си ја собере цела војска, змејовите и се на брод и правенц King's Landing, оти сега е право време за освојување на Вестерос, таме распад-систем, кралот е мало дете, нема hand of the king, Серси ниту може да владее, и она како Денерис, не може ни Советот да го состави како што треба, се конфронтира со чичко и, што може да значи расцепкување во самата фамилија, се влошуваат односите со Мартелови, кои според мене во евентуален напад на Денерис би и биле први и главни сојузници. Ама не, ќе исправала она криви дрини некаде у некоја пустелија.

Не знам дели некогаш во серијата било спомнато, но има ли претстава Денерис дека има луѓе, и тоа бааѓи моќни во Вестерос што подржуваат нејзино враќање на железниот трон? Знае ли таа дека Варис и Тирион идат на кај неа. Ако овие двајца стигнат уопште до кај неа, најдобро би и било да си ја собере цела војска, змејовите и се на брод и правенц King's Landing, оти сега е право време за освојување на Вестерос, таме распад-систем, кралот е мало дете, нема hand of the king, Серси ниту може да владее, и она како Денерис, не може ни Советот да го состави како што треба, се конфронтира со чичко и, што може да значи расцепкување во самата фамилија, се влошуваат односите со Мартелови, кои според мене во евентуален напад на Денерис би и биле први и главни сојузници. Ама не, ќе исправала она криви дрини некаде у некоја пустелија.
Единствено што треба да направи е да го освои Кингс Лендинг и да ги победи Тирел. Ланистер се потрошени, Северот е растурен, Стормлендс исто, Бејлиш е прагматичен. Во коалиција со Мартел и Бејлиш може без проблем да ги победи Тирел, па после регион по регион да ги реинтегрира во кралството. Ама и се ослободуваат робови...

tumblr_nn36knOQXT1qd5lk3o4_250.gif

tumblr_nn36knOQXT1qd5lk3o5_250.gif

tumblr_nn36knOQXT1qd5lk3o6_250.gif

i cried. :place:

Епизодава многу појака од првата. Повеќе приказни, повеќе ликови, повеќе возбуда и повеќе OMG, FTW, LOL и слични идиотски кратенки моменти.

До лани имав уште некакви симпатии кон Денерис. Не Тим Калиси тип на симпатии, туку онака гревче ми беше уште на почетокот и по сите искуства мислев дека ќе има потенцијал за владеење. Ама сега со секоја епизода ја замразувам повеќе. Тоа со Џора и е башка. Можеби Баристон со повеќе часови по семејна историја ќе ја подзамисли малку.
А и како ќе собира искуство во владеење кога целиот систем во Робовладетелскиот залив е сосема различен од оној во Вестерос. Вестерос е класичен феудализам додека ова во градовиве е некое транзициско пост-робавледетелско општество. Би го имала искуството на Лазар Колишевски на Даунинг Стрит бр. 10. Сосема бескорисни квалификации. Мериин го направи како Македонија во ’90-те. Нека си оди побрзо пред да се запусти и тој крај.

Бејлиш планира да се жени пак! Ако ми се оствари теоријата што ја пишав пред некоја страница тоа ќе биде брак од бајките. :D
3wkZpr3.gif

tumblr_m2kehkosmo1qm69o8o1_500.gif
...иако малку потешко, Бриена ги виде како заминуваат на исток, претходно тргнаа на запад. Бејлиш сигурно му бега цик-цак на некој.

Го видовме Дорн и неговиот фамозен принц. Ми остави впечаток на ем чесен, ем разумен човек. Џејми и Брон ќе бидат интересен тандем. Тирион ептен депресивен. Серси очигледно ја има дарбата на татко и`, но не и неговиот авторитет. Убаво и` го залепи чичко и`. И ова не требаше да има инцестоидна сексуална конотација, ама така излезе. Арија стигна здрава и жива во Бравос. Не знам колку ја приметивте паралелата на сцената со гулабот со онаа од прва сезона на улиците на King's Landing пред погубувањето на Нед Старк. Џакен беше моментот на кој гарантирам сите бевте вакви:vozbud:.

Џон Сноу си тепа на избори како претседателот, збор не кажа цела кампања. :D А Џон Старк и така не ми звучеше убаво.

Туку имам прашање. Нели во слободните градови се зборуваат дијалекти на стариот валириски? Како се разбира Арија со сите?

...иако малку потешко, Бриена ги виде како заминуваат на исток, претходно тргнаа на запад. Бејлиш сигурно му бега цик-цак на некој.

?

Минатата епизода кога рече we're going west, бев прилично сигурен дека цепаат за Харенол. Пошто нели, по дешавките од Red Wedding, тој беше награден со замокот од Тајвин/Џофри. Таму би биле релативно безбедни, јер е Харенхол. Сеа кога испадна дека можеби одат на east мислам дека и Драгонстоун е една од можните опции. Би требало да е напуштен, јер нели беше резиденција на Станис а овој сега е далеку на северот.

Capture.PNG

Други логични опции не гледам. :D

Најемотивната сцена во епизодата. Можда ќе се предомисли, ама Џон е премногу Старк за да прифати да стане Старк на таков начин.

И ова исто, впрочем дел од истата сцена:

tumblr_nn39jmDYNV1qbivzbo5_500.gif

tumblr_nn39jmDYNV1qbivzbo4_500.gif

:love:

Иначе, кој језив тип со страшна фаца одбрале за „црниот“ Faceless Man, да ти ебам, се извадив од памет кога искочи.

tumblr_nn35btI9ng1s95j2so2_500.gif

:shook:

п.с.

tumblr_nn3674mD3R1s95j2so1_500.gif

tumblr_nn3674mD3R1s95j2so3_500.gif

fooooooking :icon_mrgr:

Најемотивната сцена во епизодата. Можда ќе се предомисли, ама Џон е премногу Старк за да прифати да стане Старк на таков начин.
Знаев дека ќе одбие,и не верувам ни дека ќе се предомисли. А баш би било добар крај на серијата овој да седне на тронот:icon_lol:,ама у серијава изглеа чесниве најбрутално го јадат.

Jaime Fucking Lannister. :pos:

А предлогот на Тирион за наградата што Серси треба да ја даде за неговата глава

" She ought to offer her cunt. Best part of her for the best part of me"

Минатата епизода кога рече we're going west, бев прилично сигурен дека цепаат за Харенол. Пошто нели, по дешавките од Red Wedding, тој беше награден со замокот од Тајвин/Џофри. Таму би биле релативно безбедни, јер е Харенхол. Сеа кога испадна дека можеби одат на east мислам дека и Драгонстоун е една од можните опции. Би требало да е напуштен, јер нели беше резиденција на Станис а овој сега е далеку на северот.

Прегледај го приврзокот 119662

Други логични опции не гледам. :D

Јас мислам дека се вратија назад. Ако ова беше анот на крстосницата, и тие фатија по east road, како што кажа Бриен, единствен пат за исток е оној што оди кон The Eyrie, а од таму дојдоа... Кој знае што мати Бејлиш, ќе дознаеме сигурно негде кај 6-та епизода. :D

Како го преведоа ова на HBO ме интересира... Џејми Ланистер, да му е*ам... :D

Се фативте од сабајле за Денерис, а колку побитни ствари имаше во епизодава :D
Го видовме Дорн, брат му на Оберин и жена му имаат различни мислења околу тоа како да се реагира на неговата смрт. Ќе биде интересно тука да се види што ќе се случи. Џејми тргна во нивни правец, а со него го понесе Брон кој се израдував кога го видов затоа што мислев дека нема да се појави. Он е секогаш добар со својот хумор.
Џон доби понуда да стане Старк, а во исто време беше изгласан за Лорд Командер. Сега ќе има тешка одлука. Џакен се врати!!! Фалеше ликот и сега ваљда ќе ја научи Арја на сите негови трикови.
Го видовме Дрогон! :D

Ве нервира Денерис, и мене ме нервира глупача една бланширана.

Се заглави у тоа Меринот, го глупите робови и сега ни сама не знае шо да прави. Прво не знам шо и требаше воопшто баш таму да ја прави базата, мислам реално таму никогаш нема да може да се владее нормално, ако е многу на страната на робовите ќе се бунат бившите робовладетели, ако малце им попушти на вториве, пак робовите ќе ја замразат и ќе прават бели (како што веќе гледаме), ќе се запукаат во граѓанска војна, а она непотребно ќе си ја троши војската и ресурсите.

kaj da najdi zmejovi neli drogo na krajov dojde na vrvot na piramidata i si odleta znaci ne ja smirgla

Тој Маестрото што ја учеше Ајра да мечува, го убија или?
Последно што се сеќавам е дека со стап ги задржуваше тие што сакаа да ја убијат Арја, после натаму заборавив. :duel:

Ustvari serijava e eden golem trol na Aria i toa opasen trolling i praat...devojkata kako so pocinja da stanuva sve poopasna i da trenira taka site so saka da gi ubie umiraat na kraj koa ke se spremi da im ja skrsi kicmata ke nema na kogo i valjda ke se samoubie...beda

Тој Маестрото што ја учеше Ајра да мечува, го убија или?
Последно што се сеќавам е дека со стап ги задржуваше тие што сакаа да ја убијат Арја, после натаму заборавив. :duel:
Нема понатаму, ќе успее да совладе неколку од нив али на крајот ќе му се скрши дрвениот меч од арморот на Сер Мерин Трант што е дел од кралската гарда. Откако ќе му се скрши мечот, Мерин Трант ќе тргне накај него и тука има кат. Чим Мерин Трант нема спомнато ништо за него значи дека Сирио Форел е мртов.
За жал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom