Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Знајт некој колку нафта иам во резерварон од ко ќе ми светнит сијаличето за гориво на пежо 307?

Дали ви се наоѓа некое туторијалче за Renault Scenic 2000 год, 1.9dci како да сменам плочки на кочнициве и напред и назад, само во Недела сум дома, а тогаш не работи ниту мајсторот :)

mi nudat pezo 206 -2006 godina . pa me interesire dali pezoto se dobri koli i kak stojat za odrzuvane i potrosuvacka.

Дали ви се наоѓа некое туторијалче за Renault Scenic 2000 год, 1.9dci како да сменам плочки на кочнициве и напред и назад, само во Недела сум дома, а тогаш не работи ниту мајсторот :)

Не си играј,поарно дај му на некој мајстор 300-400 денара ќе ти ги смени отколку сам да експериментираш..Чим прашуваш,значи појма немаш..Треба да се извади тркалото,па со клешта да се олабави осигурачето,па да излезат плочките,ако се запечени ти треба и чекич,па треба да видиш дали и дисковите се за мењавање и во каква состојба се,дали се гребени Е незнам дали се испушта воздух кога се менуваат,за да не ти блокира тркалото...Значи не е баш така едноставно.

Peugeot 206 до 2001 година се многу подобри. После 08.2001 се со посебна електроника com2000 и се да не речам лепрозни. Тоа се мултиплекс модели.
BSI модулите им се рак рана. Имаш ebay види колку е BSI за 206 без мултиплекс систем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom