НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Повлекувам сè што кажав за Дерик Вилијамс атракција за гледање е цела сезона

Спарси и Рокетси играат права плеј оф утакмица:vozbud:[DOUBLEPOST=1428720056][/DOUBLEPOST]Полека полека почнува да се пали старата машина.Ама ова на крај беше грабеш над Харден која црна блокада од Данкан,па ова беше чист фаул,не ме јеби бре:facepalm:

Последно уредено:
Западов е лудница, со два порази по ред Хјустон од 2 на 6 место..

Неможам еј, од стол се превртив :pos::pos::lolzz::lolzz::lolzz:
Си седна дечкото у сред игра :vozbud::vozbud: Уште коментарот на Шек мртов ладен yo man can i get some water :lolzz:

А Орландо Tragic? хахахахахахах

Инаку не познавам човек што активно прати НБА и притоа го разбира спортот кошарка, а да ги хејта Сан Антонио Спарс. Ауууу дефинитивно не треба никогаш да се отпишуваат... Еве им се вратија повредените и газат се пред себе. Каков мајстор е Поп за темпирање форма :cool:

На западов кој ке фати 5 место треба да биде најсреќен.Ке го добие Портланд кој има многу повреди и нема одбрана за во плејоф и додано со предност на домашен терен.

Влегоа во форма САС само Сплитер им се повреди а таман влезе во форма.

Со 37/42 Бруклин моментално се во плејоф. Убаво рече Марк Кјубан треба да се избалансираат конференциите :icon_mrgr:

Вигинс последни 10 утакмици има во просек 25/6/3 со преку 100 слободни

Миротич уште РОЈ треба да земи?

..и Минесота има уште толку порази во тие средби. Во онаква мртва Минесота и јас ќе имам 15 поени во просек. Се се оди преку Вигинс, за разлика од Миротич, кој игра во контендер екипа, во која нема толкава слобода.

Ќе земи Вигинс ROY нема сомнеж, ама во март месец кога Нико играше по 30 минути во просек, видовме всушност колкави квалитети поседува (беше избран за играч на месец март за Истокот).

Ко така требале да му дат РОЈ на Миличич пошто нели он беше на шампионски тим а Леброн првите 2 години неможеше плејоф да види.. Пошто нели победите се најважни а потенцијало шо го покажува нема врска..
Миротич ти е солиден role играч и тоа ќе биди цела кариера. Веќе има 24 години.
Вигинс, Џабари и Ембид ќе бидат ѕвезди од ова драфтов. Хрватот Шарич очекувам да има далеку подобра НБА кариера од Миротич.

Добро бе, само јас ли погодив точно кој ќе земе дефанзивец на годината :свиркам:

Ако си гласал за Draymond Green како мене да :)[DOUBLEPOST=1428770179][/DOUBLEPOST]
Вигинс последни 10 утакмици има во просек 25/6/3 со преку 100 слободни

Миротич уште РОЈ треба да земи?

Тоа е до некаде затоа што Flip Saunders е идиот и сака да го потроши уште додека е млад. Со цел памет по 40 минути го игра...

Ама дека одлично му оди со слободните нема збор...

Последно уредено:
Ако си гласал за Draymond Green како мене да :)[DOUBLEPOST=1428770179][/DOUBLEPOST]

Тоа е до некаде затоа што Flip Saunders е идиот и сака да го потроши уште додека е млад. Со цел памет по 40 минути го игра...

Ама дека одлично му оди со слободните нема збор...
Тим Данкан бе брат, тој е човекот. :D

Ко така требале да му дат РОЈ на Миличич пошто нели он беше на шампионски тим а Леброн првите 2 години неможеше плејоф да види.. Пошто нели победите се најважни а потенцијало шо го покажува нема врска..
Миротич ти е солиден role играч и тоа ќе биди цела кариера. Веќе има 24 години.
Вигинс, Џабари и Ембид ќе бидат ѕвезди од ова драфтов. Хрватот Шарич очекувам да има далеку подобра НБА кариера од Миротич.
И каква врска има што е 24 години? Далеку е поискусен и од вигинс и од џабари и од ембид....МВП на евро лига беше што не е мала работа... Ама добро ти веќе знаеш кој што ќе биде и каков играч ќе е...дај бар кажи повеќе и ние што не знаеме да научиме нешто...кажи кој ќе тепа кој ќе е шампион бар некој денар да зееме...

Една работа е кој ќе биде најдобар играч долгорочно, друга е кој е најдобро руки (тоа е награда само за оваа сезона).[DOUBLEPOST=1428778344][/DOUBLEPOST]

Миротич не е од овој драфт туку од 2011 драфтот од каде најдобри играчи се Irving, Thompson, Leonard, Butler, Vucevic, Parsons...

Јас би сакал да си во право за Шариќ, ама не сум толку сигурен во тоа. Сепак Миротиќ е навистина одличен играч (и во Евролига беше а одличен е и сега во НБА).

Ауу Портланд, што му се случува на дечкиве? Многу слаба форма се, синоќа успеаа да изгубат дома од Јута без Хејворд и Фејворс. Баш ми се симпатична екипа ама како што тргнале последниве 2 недели изгледа ќе јадат метла во прва рунда.

Одличен Дерик вчера 22 points, 6 rebounds, 8 assists, 0 turnovers. И што ми е најбитно, конечно видов вчера еден агресивен Роуз, кој ги користеше своите атлетски способности за да ја буши противничката одбрана, место непотребните удари за 3. Се надевам на вакви партии во плејофот, бидејќи ќе им бидат преку потребни на Булси.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom