- Член од
- 24 април 2010
- Мислења
- 1.251
- Поени од реакции
- 1.756
Толку знаете бе деца, коа можат баби по 60-70 год да бараат средби со командири и началници, зш не можете вие, или па ве мрзи да го мрдате гзот од столчето, не се секирај има лек и за тоа, имаш "црвено копче" на страната на мвр.[DOUBLEPOST=1428102236][/DOUBLEPOST]Сериозен си? Кај да се жалиме дај посоветувај не човече. Баш ме интересира сакам да се жалам, а колку си сигурен дека ќе ми се уважи жалбата и дека ќе биде превземена некаква мерка? Повеќе веројатно е дека мене ќе ме средат отколку некој ''шериф'' што направил некакво кривично дело.
И јас знам да набројувам проблеми, се додека постојат психопати ќе има проблеми, да не беа тие ќе немавме потреба од полицијаАј пошо не играш курот ќе ти напишам детално што се дешава во моја населба.
Прв проблем - од семафорот кај Очната кога одиш накај Влае, во тој правец, стока што оди во правец Тетово - Скопје се улетува со минимум 120 на саат и така проаѓа на добри 3-4 пешачки без да прикочи ниту да намали. Да застане на семафор не правиме муабет. Пријавено од граѓаните во општината и во полицијата, имаше и протест, беше блокирана крстосницата кај Дома Мебел, ништо не е преземено. Знаеш со што се занимава полицијата наместо тоа? Со некој човек на пазарчето, што на тротоарот му текнало да чисти кондури, да поправа точаци, фатиле ги бркаат....
Втор проблем - хобитите што доаѓаат од мостот кај Очната, крадат од куќите кај насипот и притоа како летово брцаат со нож (случај Ангел). Упатени се жалби 10 години уназад да се сружи мостот, ништо не се случува.
Трет проблем - браќата од Сарај што се тркаат по Обиколница и продужуваат низ Ѓорче додека полицајциве дремат на хамбургер кај Лоли или бурек кај Цујо. Пријавено исто така 392013921321 пати, ништо не е преземено.
Не сум само јас од населбава, прашај ги и другите што се од тука, ќе ти потврдат. Истото е и по другиве населби, нарочито Аеродром и Ново Лисиче поради булеварите.
И викаш, да пријавиме? Каде? На Обама, на Меркел, на Колинда?
Ај наброј ми кај си се жалел, или имаш пријавено/