Vikings

• Креатор на темата wot
  • Време на започнување
Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Кој кур му е на Локи бе пиќката мајчина кретенска... Леле последнана сцена со Рагнар кога го закопуваше Ателстан.. :(

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Floki stupid bastard. Омилениот лик ми го отепа. Рано го отепаа, се надевав да продолжи приказната со него, да дознае дека има ќерка, јебига. Еј ама ќе се радувам Флоки ко ќе го отепаат

Гледачот рече "The dead will conquer Paris". Значи Рагнар ќе го земе идентитетот на Ателстан (зимајќи предвид крстот and everything) и ќе го освои Париз.

И мислам дека може сега Лагерта да го убие Калф, you go girl :vrtioci:

RIP Judith's ear?!

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Floki stupid bastard. Омилениот лик ми го отепа. Рано го отепаа, се надевав да продолжи приказната со него, да дознае дека има ќерка, јебига. Еј ама ќе се радувам Флоки ко ќе го отепаат

Гледачот рече "The dead will conquer Paris". Значи Рагнар ќе го земе идентитетот на Ателстан (зимајќи предвид крстот and everything) и ќе го освои Париз.

И мислам дека може сега Лагерта да го убие Калф, you go girl :vrtioci:

RIP Judith's ear?!
Син му се роди, не ќерка, Алфред, кој ќе стане еден од најмоќните и најпознати кралеви во историјата на Англија.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
После Порун и Џудит ја нагрдија.:( Оти бе? Уште Лагерта нека ја чепна и да запалам некој.:duel:
Од друга страна Флоки ептен го замразив пошто претерува со мочаните богови во секоја ситуација, оток!

Cymbaline

Wallflower
Член од
14 август 2014
Мислења
323
Поени од реакции
1.281
По логиката на нештата, Порун оди бремена во Весекс, Џудит останува бремена непосредно пред заминувањето на викинзиве од Весекс, па со прикажувањево на сцениве редоследно излегува дека двете се пораѓаат во ист момент..
Инаку, до некаде го оправдувам Флоки, иако Ателстан ми беше еден од омилените ликови, го изгуби умот на крај, оној што не е присебен не е човек за доверба..
Расположена сум нешто за мрчење :sramezliv:

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
i se se vrajka na pocetokot koa Ragnar mu objasnuvase na Bjorn za kako mokta korumpira....mu ja dae na Floki poso znae deka on go ima sredeno atelstan...i poleka go posmatra kako se gubi u egoto i kako nemoze da ja kontrolira pozicijata so mu e daena i odi kon samounistuvanje....kakvo IGRACISTE e Ragnar bravol....novo nivo e ova 5 cekori e pred site tamu....gleda sve mn dobro se doloveni posebno tie sceni koa na site desavki slavi ova ona on posmatra od strana gi posmatra site sekoe dvizenje sekoj muabet....perfekcija na izvedba mislev deka Ecbart e pogolem igrac ali Ragnar dokaza deka ne e za potcenuvanje bravo!

Последно уредено:

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Песната од сцената со Ателстан ми е толку совршена. Штета што немаат уште студиска верзија, со сите тие марифети, се надевам ќе излезе со саунтракот после крајот на сезонава. Дотогаш, оваа во живо.

Инаку, за серијата да ви биде поинтересна, не читајте историја. Ликовите и настаните се инспирирани од историјата, да, но од преголем временски распон. Земано е од премногу места и тоа само она што би можело да се вклопи во една ваква приказна. За Рагнар нема историски докази ни дека постоел. Рагнар Лотброк е само јунак од скандинавските саги, нешто помеѓу Крали Марко и измислените Момчило Војвода, Болен Дојчин, Темишвар Ѓуро итн.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Инаку, за серијата да ви биде поинтересна, не читајте историја.
Кога сме веќе кај ова, не би било лошо во спојлер да ја ставате историјата за тие што не читаме. :D

Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Епизодиште! Ми го крена адреналинот, жими се :D
Мислев дека умре Бјорн, ама за среќа не. Туку Порун што се глупира? -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom