Божино
4815162342
Филм што буди олку дискусија и жар е автоматски A-list филм, насред бљувотините од 2010 па наваму...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
crnite dupki ne se gledaat onaka so golo oko ko shto ja vide cooper, pa se chudeshe sho bila topka, i imaat gravitacija shto gi kompresira telata shto gi privlekuva i samite ne mozhejkji da ja izdrzhat sopstvenata kondenzacija se unishtuvaat, primer

))Одисеја и Интерстелар се структурно скроз различни и имаат различен пристап до тематиката. Емпириските поткрепи се главната ствар кај Интерстелар, што не е случај и со Одисеја кај што е потпрен филмот на тврд симболизам а тоа го дефинира како авангарден филм, што Интерстелар не е, барем јас не го сметам како таков.
Затоа и @Corvus лесно побива некои моменти у филмот, дискутабилни се пошо се емпириски објаснети на гледачите, Одисеја не е ништо налик на ова. У контекст на ова, Одисеја го остава перцепирањето на секој гледач индивидуално со тоа што го презентира, Интерстелар е спротивното. У секој случај се два великани кои метафизиката ја обработуваат и пренесуваат кај гледачите на различен начин.

Особините на црните дупки се осознаваат преку други настани во вселената и се донесуваат заклучоци за нив. Тоа е сеуште дел само од теоретската физика. Како и да е мене крајот на филмот ме збуни или пак може бев многу изморен и немав баш концентрација да ги проследнам сите настани во детали на првото гледање во кино.
п.с. само мене ли ми е толку добар филм Gattaca, какво ремек дело![]()

Moon , според мене подобар од ContactНекое филмиште како Интерстелар со слична тематика?
Знам дека си има маани филмот, ама некако ептен позитивен впечаток ми оставаГатака е солиден ама многу далеку од ремек дело.
п.с. само мене ли ми е толку добар филм Gattaca, какво ремек дело![]()
Одличен филм, мене ми е меѓу омилените сци-фи. Последниот кадар.![]()

И jас му се спремам, постерот со DNA хеликсот ме залажа![]()
Ме пресмеа посабаjлечкиГарантирам.
сФака част.
Ако не си го гледал/а ич не го ни пуштај ако очекуваш sci-fi , филмов е правен со 500 денара буџет у една куќа и исто еден хол што им изиграва вселенска институција. Приказна, ликови...ич не ни барај.
Ми се иде ко оној од нискоградба Битола да им речам "море мамицата у газо" на овие погоре што ги прочитав и се излажав си потрошив 2 саата од животот.
Оценка 0.001/10