Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
crnite dupki ne se gledaat onaka so golo oko ko shto ja vide cooper, pa se chudeshe sho bila topka, i imaat gravitacija shto gi kompresira telata shto gi privlekuva i samite ne mozhejkji da ja izdrzhat sopstvenata kondenzacija se unishtuvaat, primer

Si pomesala stvarite. :)
Cooper se cudese zaso e topka wormhole-ot, pravi razlika od toa i crna dupka. Niz ednoto se patuva.
A drugoto, tocno gi kompresira i privlekuva u edna tocka, ama filmot mu dade druga nasoka, izgledaj go pak i ke sfatis.
Em ke poplaces mozebi. :)))

Одисеја и Интерстелар се структурно скроз различни и имаат различен пристап до тематиката. Емпириските поткрепи се главната ствар кај Интерстелар, што не е случај и со Одисеја кај што е потпрен филмот на тврд симболизам а тоа го дефинира како авангарден филм, што Интерстелар не е, барем јас не го сметам како таков.
Затоа и @Corvus лесно побива некои моменти у филмот, дискутабилни се пошо се емпириски објаснети на гледачите, Одисеја не е ништо налик на ова. У контекст на ова, Одисеја го остава перцепирањето на секој гледач индивидуално со тоа што го презентира, Интерстелар е спротивното. У секој случај се два великани кои метафизиката ја обработуваат и пренесуваат кај гледачите на различен начин.

Симболизмот е повеќе нагласен кај Одисејата дам , али друг ми беше муабетот. Во однос на оној дел ,,да се погоди што во иднина". Таман ти е муабетот, но повеќе фокусот ми беше да го турам во визионерското на филмовите. Пошто и двата филмовие (првиов докажа, а за вториов се надевам ќе покаже поцврсто понатаму) дека се пред своето време, иако како што спомна едниот повеќе ја има имагинацијата на Кјубрик, другиов е работен врз скоцкувано сценарио со мешание од веќе докажувани нешта. :)

Не сум фан на ваков жанр да речам ама овај INTERSTELLAR е филмиште и пол, аууууууууууууууууууууууууууууууу!!!!!!!!!!!!:vozbud::bravobe:
Конечно го гледав и шо да кажам , од мене имат 10/10. Јакото е шо сега многу ме заинтересира за тематикава во филмов и морат да се едуцирам шо појќе во врска со то.

Тој шо не го гледал, одма нека го пуштат. Браво уште еднаш!
:cuc:

Особините на црните дупки се осознаваат преку други настани во вселената и се донесуваат заклучоци за нив. Тоа е сеуште дел само од теоретската физика. Како и да е мене крајот на филмот ме збуни или пак може бев многу изморен и немав баш концентрација да ги проследнам сите настани во детали на првото гледање во кино.

п.с. само мене ли ми е толку добар филм Gattaca, какво ремек дело :bravobe:

Особините на црните дупки се осознаваат преку други настани во вселената и се донесуваат заклучоци за нив. Тоа е сеуште дел само од теоретската физика. Како и да е мене крајот на филмот ме збуни или пак може бев многу изморен и немав баш концентрација да ги проследнам сите настани во детали на првото гледање во кино.

И jас му се спремам, постерот со DNA хеликсот ме залажа :D

Wild пријатно ме изненади и испадна солидна драма иако првично не планирав да го гледам пошто ми делуваше дека ќе биде досаден. Не ја можам Reese Witherspoon, многу ми е антипатична, но мора да и се признае дека добро одигра. Има фаца да ги долови различните емоции кои се провлекуваат низ сцените во филмот.

Проблемот со ваквите филмови е што догодина нема ни да се сеќаваш дека си ги гледал. Дефиниција за просек?

JFxlDwv.jpg

Гарантирам.

Одличен филм, мене ми е меѓу омилените сци-фи. Последниот кадар. (y)

сФака част. :bravobe:

И jас му се спремам, постерот со DNA хеликсот ме залажа :D

Ако не си го гледал/а ич не го ни пуштај ако очекуваш sci-fi , филмов е правен со 500 денара буџет у една куќа и исто еден хол што им изиграва вселенска институција. Приказна, ликови...ич не ни барај.

Ми се иде ко оној од нискоградба Битола да им речам "море мамицата у газо" на овие погоре што ги прочитав и се излажав си потрошив 2 саата од животот.

Оценка 0.001/10

Гарантирам.

сФака част. :bravobe:

Ако не си го гледал/а ич не го ни пуштај ако очекуваш sci-fi , филмов е правен со 500 денара буџет у една куќа и исто еден хол што им изиграва вселенска институција. Приказна, ликови...ич не ни барај.

Ми се иде ко оној од нискоградба Битола да им речам "море мамицата у газо" на овие погоре што ги прочитав и се излажав си потрошив 2 саата од животот.

Оценка 0.001/10
Ме пресмеа посабаjлечки :pos:
Го немам уште гледано инаку :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom