Gjoroski
Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
- Член од
- 14 септември 2009
- Мислења
- 1.332
- Поени од реакции
- 998
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.herkules.com.mk
Сеуште си функционира тоа. Со тоа што, она кое ББФФМ настојува да го озакони е овие кадри покрај тој документ да имаат и лиценца издадена од националната федерација за слободно да работат како таков кадар во државава.[DOUBLEPOST=1426668711][/DOUBLEPOST]Знам дека на Факултетот за физичка култура при УКИМ имаше насока -Тренер по фитнес и бодибилдинг-. Некое здружение пред неколку години правеа курсеви и даваја некаков сертификат за тренер, друго не знам и не сум слушнал.
Исто значење има како и нашите дипломи и сертификати издавени овде, во Америка.од кросфит од Америка...ако сакаш ќе ти пратам да видиш,има на нивната страница,а веројатно и веќе знаеш но ме испитуваш,или има нешто што мириса во тој сертификат па поради тоа ме прашуваш...![]()
Следно, што е Кросфит?! Ако се категоризира како спорт, тогаш ќе мораат да имаат национална федерација која би била членка во соодветни меѓународни федерации и која ќе добие решение за вршење дејност за тој спорт од страна на Агенцијата за Спорт на Македонија. Се останато може да се класифицира како рекреација, забава и слично.[DOUBLEPOST=1426668774][/DOUBLEPOST]
Лични, кај тато и мама. Полични, здравје.[DOUBLEPOST=1426669296][/DOUBLEPOST]Ако нема сертификат тогаш како овде тренериве се нарекуваат лични тренери ?
Убаво ќе биде да ја раскажеш класиката како се одвива до крај. Вака и мене ме збуни...[DOUBLEPOST=1426669566][/DOUBLEPOST]Само шо и протеинот крева инсулин, не мора сите да јадете шеќер после вежбање.
Си вежбаш и си јадеш оброк после тоа - класика.
МИТ...Може, ако се чешаш по клупи и јадеш додека вежбаш. И баш овошјето го одбра како одличен ЈХ извор за после тренинг. Може, не велам не, ама како рекреација.А на шо се сведува? На полнење гликогенски резерви?
Никад не се трошат до крај иначе, тоа е мит, прочачкај научни истражувања сеа ме мрзи.
А друго полнењето на гликогенските резерви во мускулот не мора да се деси за 10 минути па да пиеш декстроза. Нај обичен оброк со јаглехидрат врши потполно иста работа.
Последно уредено: