A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
sk4 sk5 i sk6 na maxtv od vecerva utre formula 1 na sk4 vo 7:00 casot

Има тема и за МаксТВ, таму за тоа, без спамирање...
Дечково секоја дискусија сака да ја насочи на тоа, види што има на макс тв, вие немате тоа немате.
Само да го потсетам кои канали им фалат:
Sport-Klub-HD-Slovenia_o.jpg

logo_tvarenasport5_s.gif
(гледам овој канал посебно ги погодува, незнам зошто и онака е глупав али ајде)

Дечково секоја дискусија сака да ја насочи на тоа, види што има на макс тв, вие немате тоа немате.
Само да го потсетам кои канали им фалат:
Sport-Klub-HD-Slovenia_o.jpg

logo_tvarenasport5_s.gif
(гледам овој канал посебно ги погодува, незнам зошто и онака е глупав али ајде)
pa dobro bi bilo da gi pustat i sk4 sk5 i sk6 zarem loso pisav? mislam za site ke bide ubavo

Па да ама секој пост во тема на близу ти има врска за max tv, убаво ти кажа членот погоре.

URGENT URGENТ URGENT !!!!!! LAST MINUTE INFO !!!!!!

СО ЗАДОВОЛСТВО ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА ФОРМУЛА 1 И ВО НАРЕДНИТЕ 3 (ТРИ) СЕЗОНИ ЌЕ ГЛЕДАТЕ ЕКСКЛУЗИВНО НА МРТ !!!

Иако по истекот на претходниот тригодишен договор за ТВ-правата поради безброј причини (програмски и деловни) Јавниот Сервис се откажа од понатамошно емитување на настаните од најпопуларниот авто-мото спорт, во интерес на гледачите, на ден пред почетокот на новата сезона реши да ја задржи оваа атрактивна спортска содржина како значаен имиџ на својата програма.. Во преноси ќе одат сите квалификациски сесии и сите трки..

Првиот пренос на МРТ-1 е веќе утре (сабота) рано наутро - квалификациите за ГН на Австралија во Мелбурн почнуваат во 07.00 часот, а трката е задутре (в недела) од 06.00 часот..

П.С
Од овие трки, репризи ќе нема.. Тоа значи, за зависниците од Ф1 рано будење викендов.

Од Драган на Спорт на МТВ, Фејсбук

Ќе има и за нас пренос, во случај да не сте ја виделе Ф1 темата.

Последно уредено:
URGENT URGENТ URGENT !!!!!! LAST MINUTE INFO !!!!!!

СО ЗАДОВОЛСТВО ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА ФОРМУЛА 1 И ВО НАРЕДНИТЕ 3 (ТРИ) СЕЗОНИ ЌЕ ГЛЕДАТЕ ЕКСКЛУЗИВНО НА МРТ !!!

Иако по истекот на претходниот тригодишен договор за ТВ-правата поради безброј причини (програмски и деловни) Јавниот Сервис се откажа од понатамошно емитување на настаните од најпопуларниот авто-мото спорт, во интерес на гледачите, на ден пред почетокот на новата сезона реши да ја задржи оваа атрактивна спортска содржина како значаен имиџ на својата програма.. Во преноси ќе одат сите квалификациски сесии и сите трки..

Првиот пренос на МРТ-1 е веќе утре (сабота) рано наутро - квалификациите за ГН на Австралија во Мелбурн почнуваат во 07.00 часот, а трката е задутре (в недела) од 06.00 часот..

П.С
Од овие трки, репризи ќе нема.. Тоа значи, за зависниците од Ф1 рано будење викендов.

Од Драган на Спорт на МТВ, Фејсбук

Ќе има и за нас пренос, во случај да не сте ја виделе Ф1 темата.
Следните 3 години, еден проблем помалку. :D

Ме интересира сега што ке стане со хрватски спорт клуб. Знам дека кажаа дека и тие ке ги пренесувале трките. Ке си имаме како досега на два канали пренос?

Ме интересира сега што ке стане со хрватски спорт клуб. Знам дека кажаа дека и тие ке ги пренесувале трките. Ке си имаме како досега на два канали пренос?
Од MaxTV најавија дека ќе има на СК 4, а на сајтот ништо не им пишува. Кој ги шиша србиве и хрвативе сега, и така имаат тиња слика. Ќе си гледаме во 1080р на МРТ HD. :D

Инаку ако на овие АВМУ им смета тоа што МК компаниите се рекламираа на српскиот СК, па поради тоа прават проблеми со српскиот СК - ОК. Е што правиме сега кога МК компании почнаа да се рекламираат на Хрватскиот СК????? И за него ќе прават проблеми или?

Добра констатација. Инаку идејава е туркана и од нашиве глупи телевизии, кои со нивната очајна програма и политички вмешаности ги изгубија сите посериозни клиенти, па сега ќе се тепаат и караат дека немале реклами. Работата е дојдена до таму, што дури може да се пожалат во иднина и дека некои компании се рекламирале на Гугл и на Фејсбук, а не кај нив.

Инаку ако на овие АВМУ им смета тоа што МК компаниите се рекламираа на српскиот СК, па поради тоа прават проблеми со српскиот СК - ОК. Е што правиме сега кога МК компании почнаа да се рекламираат на Хрватскиот СК????? И за него ќе прават проблеми или?
Интересно :), а кој ќе им забрани да рекламираат таму каде што има гледаност.
Одиме кон европска регуслатива, ама изгледа таму не е така. Mе изненади blizoo со Sport Klub HD. Ги најдов SK1, SK2 и SK3 (српска верзија) сите во HD 1080p и тоа преку бугарски провајдер? Да не постирам слики. Значи во Европа имаме либерализација на пазарот во случајов може кој за што ќе плати тоа да го емитува. Зошто не е кај нас така, едноставно поделбата на "наши и ваши" е резултатот на оваа лудница околу телевизииве што ја имаме. Оние од АВМУ се политички пиони, а краен резултат е штета на обичниот граѓанин. Незнам колку blizoo е имун на овие политички поделби, што кој к. бара политиката во телевизијата. Јас телевизијата ја перцепирам како мое лично определување во смисол НЕ СМЕЕ никој да ми забрани да гледам тоа јас што го сакам, а за то сум подготвен да платам. Како да платам кога неколку идиоти ме тераат да гледам нешто што не сакам.
Не го оправдувам ни blizoo бидејќи се покажаа како нефлексибилни и непрофесионални затоа што на време не ги продожија договорите за реемисија. Требаше по социјални мрежи да трпат критики за да разберат дека не сме овци, односно закани дека многу преплатници ќе си заминат.

Погоре по темите видов па ме интересира дали Тринг албанските канали ќе имаат сите превод на македонски или само за 2та канала што одат на Макс ТВ?

Погоре по темите видов па ме интересира дали Тринг албанските канали ќе имаат сите превод на македонски или само за 2та канала што одат на Макс ТВ?
Само двата канала. Засега само еден е преведен многу малку, а пуштени се два на MaxTV без албанскиот превод.

Истите остануваат и како дел од пакетот Tring со албански превод.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom