The Walking Dead

Најдобрата епизода, па веројатно од ланското полуфинале. Ептен ме бендиса, требаше промена на динамиката, доста лутаа по шуми и патишта неизбањати. Чиста десетка од мене.

Целата промена донесе освежување на серијата, нови ликови, нови локации, нови дијалози, има тука уште приказна да се тера до крај на сезоната.

Александрија, чудно место, од шо навикнаа нашите јунаци (а и ние со нив) се на тешки услови она што е нормално нив им изгледа ненормално, а и поучени се од претходни такви заедници (Вудбери).

Засега ми се чини дека овие не се некои психопати, но не ми изгледаат сеуште свесни во каков свет живеат, ќе треба Рик и екипата да ги научат, а ако не можат, како шо кажа нашиот старо-нов шериф, самите ќе го заземат местото. Кутриот Дерил во дивината се осеќаше најприродно, сега пак ќе биде отпадник како во првите сезони.

Само кој му го украде пиштолот на Рик шо го сокри у ѓубрето, дали Морган, или некој друг кој ги следи цело време?!

Мислам дека Карл ќе умре сезонава. Цело време нешто се вртка околу него. И не ми се допадна самодовербата на Мишон. Тоа ми кажува дека не е местово такво какво што изгледа. Исто така сомнителни фаци ми беа мужот на плавушата и тоа девојчето што го симпатишаше малиов. Иако мислам дека девојчето ќе испадне некоја добра цура, што ќе ги открие тајните што местово ги крие.

Епизодава беше најдобра во цела сезона до сега . Незнам дали се добри луѓево, но Рик сигурно ќе го завземе местово :sneaky:

Јак спојлер направија со тоа што ги пуштија имињата на епизодите до крај, не дека не бевме наведени на тоа.

(По)следните 4 епизоди, во спојлер ги ставам за ако некој нејќе да знае:

13 - Forget
14 - Spend
15 - Try
16 - Conquer

Nikoj ne ebe u serijava osven Abraham na Rozita i Shane na Lori i Andrea u minatoto. :D

Vreme e Carl da klecne neshto.
И Ерон ебе бе :pos:

Џеси :jeeee::sekcza:

tumblr_mwb49lCJVQ1s7idibo4_500.gif

Јак спојлер направија со тоа што ги пуштија имињата на епизодите до крај, не дека не бевме наведени на тоа.

(По)следните 4 епизоди, во спојлер ги ставам за ако некој нејќе да знае:

13 - Forget
14 - Spend
15 - Try
16 - Conquer

"I give you the mausoleum of all hope and desire, which will fit your individual needs no better than it did mine or my father's before me, I give it to you not that you may remember time, but that you may forget it for a moment now and then and not spend all of your breath trying to conquer it."
- Dale ( 1.04 )

"I give you the mausoleum of all hope and desire, which will fit your individual needs no better than it did mine or my father's before me, I give it to you not that you may remember time, but that you may forget it for a moment now and then and not spend all of your breath trying to conquer it."
- Dale ( 1.04 )

И минатата епизода моментот со RVто беше посветен на Дејл. Зомбито што беше врзано за дрвото оваа епизода е истото што го касна Дејл. Исто и делот на Дерил со опосумот и вадењето на утробата.

Приметивте како Керол изиграваше беспомошно жениче? Прво со оружјето па после и на интервјуто. Од каде до каде дотурка нејзиниот лик. Се претвори во прав манипулатор кој ќе стори се за да го заштити семејството.

Од толку ликови епизодава заборавија да го покажат попот:popce:

И на крај сите среќно си живееја.Сигурно ќе се деси нешто.Ајде нека каже некој нешто од стриповите,сигурно има нешто.Да не ги тераат да се ебат меѓу себе?:)

И на крај сите среќно си живееја.Сигурно ќе се деси нешто.Ајде нека каже некој нешто од стриповите,сигурно има нешто.Да не ги тераат да се ебат меѓу себе?:)

Никој неможе да ти каже , не е исто во стриповите

Father Gabriel? :icon_lol:

Добра беше. Ако сака Дерил да ја ебе Керол треба да се избања...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom