НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
После трајдот на Кантер 2 утакмици на домашен терен против контендери Портланд и Сан Антонио, првите запрени на 76 а вторите на 81 поен. Фала му на Кантер што се исплаши од конкуренцијата и ни дозволи повеќе да уживаме во Гоберт.
Интересен беше Данкан како и многу други сезонава го потцени и проба со обични ап-анд-андер финти да го нападни и си попи 2 блокади во 1/4 за понатаму да шутира од подалеку.

После трајдот на Кантер 2 утакмици на домашен терен против контендери Портланд и Сан Антонио, првите запрени на 76 а вторите на 81 поен. Фала му на Кантер што се исплаши од конкуренцијата и ни дозволи повеќе да уживаме во Гоберт.
Интересен беше Данкан како и многу други сезонава го потцени и проба со обични ап-анд-андер финти да го нападни и си попи 2 блокади во 1/4 за понатаму да шутира од подалеку.

И ОКЦ не можат да се пожалат засега. Кантер совршено се вклопува во нивната концепција и од она што го видов против Денвер, ОКЦ изгледа застрашувачки дури и без Дурант...

И ОКЦ не можат да се пожалат засега. Кантер совршено се вклопува во нивната концепција и од она што го видов против Денвер, ОКЦ изгледа застрашувачки дури и без Дурант...

Кантер на лето е слободен агент и сигурно ќе добие понуда од 8 цифри. Баш ќе биде интересно да се види дали ќе ги добие 60те милиони кои не сакаа да му ги понудат на Харден.

Кантер на лето е слободен агент и сигурно ќе добие понуда од 8 цифри. Баш ќе биде интересно да се види дали ќе ги добие 60те милиони кои не сакаа да му ги понудат на Харден.

Ќе видиме. Летово ќе биде лудо со договори заради очекуваниот огромен скок во селари кепот од 2016. Јас очекувам сите да добиваат огромни договори.

Lebron James now has more assists than any other NBA forward, passing Scottie Pippen with 6,136. (y)[DOUBLEPOST=1424836182][/DOUBLEPOST]Derrick Rose to undergo surgery for torn meniscus in right knee. :popce:

Последно уредено:
у пм нека иде ова со роуз, не ми се верува еј, ц ц ц, ме искина веста сеа кога прочитав. :facepalm:

Можеби е контровезно моето размислување, ама мислам дека најдобро за Чикаго е летово да стартува голема реконструкција на тимот.

Роуз со неговиот договор секако ќе остане но мислам дека тимот треба да го сврти фокусот кон Батлер/МкДермот/Снел/Миротиќ и да ги трејда Гасол и Ноа за помлади играчи, пред се центар и плејмејкер. Време е Роуз да остане само како бонус а не да биде главна алка во јадрото на тимот.

Жално е ова за Роуз но менаџментот на тимот мора да сфати дека вака веќе не оди. А искрено очекувам и тренерска смена. Тибодо е одамна во конфликт со менаџментот и ми се чини дека оваа нова повреда на Роуз веќе ќи го скрши и она што останало како надеж за да продолжи нивната соработка.

Можеби е контровезно моето размислување, ама мислам дека најдобро за Чикаго е летово да стартува голема реконструкција на тимот.

Роуз со неговиот договор секако ќе остане но мислам дека тимот треба да го сврти фокусот кон Батлер/МкДермот/Снел/Миротиќ и да ги трејда Гасол и Ноа за помлади играчи, пред се центар и плејмејкер. Време е Роуз да остане само како бонус а не да биде главна алка во јадрото на тимот.

Жално е ова за Роуз но менаџментот на тимот мора да сфати дека вака веќе не оди. А искрено очекувам и тренерска смена. Тибодо е одамна во конфликт со менаџментот и ми се чини дека оваа нова повреда на Роуз веќе ќи го скрши и она што останало како надеж за да продолжи нивната соработка.
со смена на Тибодо ќе дојде до колапс на сите аспирации шо ги имаа Булси за стабилен плејоф тим и кандидат за финале и прстен, лигата е прекратка со тренери а Тибодо е дискутабилно најдобриот тренер у лигата, самоубиство ќе е евентуална негова смена

Далеку е Тибодо од најдобар тренер во лигата.

Тибодо е еден од најдобрите дефанзивни тренери, али далеку од најдобар.

П.с. Вестбрук е скроз споулавен у последно време. :vozbud: Дали му се споија конечно некои жички во главата, дали нешто друго се има десено, стварно не знам, ама игра ненормално добро. :D

Последно уредено:
Веројатно @wicked_1, сакаше да кажи дека нема подобар тренер кој е достапен а е подобар од Тибс.

Добро бе, кој курац е ова??:mad::mad::mad:

Секоја ебана сезона иста приказна.

Тибодо е еден од најдобрите дефанзивни тренери, али далеку од најдобар.
Брат јас незнам зашо се користат тие досадни американски квалификации на дефанзивни/офанзивни тренери кога немаат никаков ефект, тотално ми нема логика. Постојат врвни тренери меѓу кои е Тибодо, и овие кои се просечни и испод. Дефанзивата индиректно е најбитен елемент у составот ама лапсус е да се каже дека овој како тренер офанзивно ограничен. Тибодо е синоним моментално на агресивна кошарка у дефанзива и тимска игра и версатилност у напад, и никогаш не се потпира на индивидуален ефорт.
Попович е на залез на кариера, Џорџ Карл е според мене каде каде поограничен у споредба, Рик Карлајл е тренер кој највеќе зависи од длабочина на состав, Док Риверс видовме дека потешко се адаптира на нов сет играчи. Кога би праел ребилд или формирал нова екипа со ограничен број играчи, гледајќи моментално ситуација со тренериве, кој би избрал за тренер пред Тибодо?

Толку од Роуз, а ? :((

Треба Булси да бараат алтернатива за Роуз веќе, не може 10 години да чекаат на него за да се врати како во најбоље дани и да ги предводи до финале. Колку тешко и да звучи тоа е вистината, реално. Не викам да си оди него акцентот да се стави на некој друг.

@Xsago
Зошто мислиш дека Булси треба да го трејднат Ноа ? Човекот денес напуни 30ка може уште да си тера плус супер игра и е одличен разигрувач во напад како за центар. Гасол ајде де ама пак... од него ако можат да извадат уште една-две сезони како оваа би било одчично затоа не гледам зошто би го трејдале. Само би било подобро од следна сезона да му се намали минутажа и да им се даде шанса на другиве како што кажа ти.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom