НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Што им фалеше на MCW и McDaniels за да ги трејдаат?!

Хинки не размислува на принцип дали нешто им фали на играчите туку дали можат да се добие нешто повеќе за нив.

За MCW веќе подолго време има шпекулации дека може да биде трејдан. Главната причина е затоа што многумина околу лигата и немаат којзнае колкава доверба во него (пред се бидејќи е катастрофален шутер), а тимот има визија да игра со доминанти центри и многу шутери околу нив. Ситуцијата не е оптимална и малку ја одолговлечува целата ситуација, ама пикот кој го добиваат има големи шанси да биде доста добар и да можат да драфтуваат играч кој е и подобар од MCW

За McDaniels е изненадување, ама и за него уште кога почнуваше сезоната имаше дискусии дека може да се случи ова затоа што потпиша само едногодишен договор, не сакаше подолг (мислеше дека е добар и дека ќе заработи многу повеќе на лето). Во принцип трејдот е превентивен затоа што Хинки мислеше дека McDaniels ќе добие повеќе пари отколку што вреди на лето.

Нормално е да трпи многу критики ама визијата на Хинки е јасна и цело време си се држи до тоа: градење на тимот околу ѕвезди кои ќе бидат драфтувани на драфтовите после 2те сезони на танкање (Embiid и оној кој ќе го драфтуваат оваа сезона) + добивање на скоро секој трејд од аспект на вредност во меѓувреме. И јас не сум пресреќен со трејдовите, ама не се ни катастрофални како што некои си мислат. Според вредноста која ја добиваат имаат логика. Прашањето е колку таа одложена вредност преку драфт пикови може да го забави напредокот на тимот идната сезона.

П.С. Мислам дека од идната сезона прекинува танкањето и се преоѓа во следната фаза. Не би избрзувал со викотници предвреме, може да направи голем чекор напред Филаделфија идната сезона[DOUBLEPOST=1424436896][/DOUBLEPOST]Инаку убедливо најнејасен тим во целиот овој хаос ми е Феникс. Тие се големите губитници според мене. Си ги изгубија Драгиќ, Томас и единствениот пик кој имаше шанси да им донесе ѕвезда (оној од Лејкерс кој може да биде многу висок идната сезона или за 2 години) за да го донесат Knight кој истовремено е и restricted free agent летовo и неколку ниски пикови од прва рунда.

Последно уредено:
Хинки не размислува на принцип дали нешто им фали на играчите туку дали можат да се добие нешто повеќе за нив.

За MCW веќе подолго време има шпекулации дека може да биде трејдан. Главната причина е затоа што многумина околу лигата и немаат којзнае колкава доверба во него (пред се бидејќи е катастрофален шутер), а тимот има визија да игра со доминанти центри и многу шутери околу нив. Ситуцијата не е оптимална и малку ја одолговлечува целата ситуација, ама пикот кој го добиваат има големи шанси да биде доста добар и да можат да драфтуваат играч кој е и подобар од MCW

За McDaniels е изненадување, ама и за него уште кога почнуваше сезоната имаше дискусии дека може да се случи ова затоа што потпиша само едногодишен договор, не сакаше подолг (мислеше дека е добар и дека ќе заработи многу повеќе на лето). Во принцип трејдот е превентивен затоа што Хинки мислеше дека McDaniels ќе добие повеќе пари отколку што вреди на лето.

Нормално е да трпи многу критики ама визијата на Хинки е јасна и цело време си се држи до тоа: градење на тимот околу ѕвезди кои ќе бидат драфтувани на драфтовите после 2те сезони на танкање (Embiid и оној кој ќе го драфтуваат оваа сезона) + добивање на скоро секој трејд од аспект на вредност во меѓувреме. И јас не сум пресреќен со трејдовите, ама не се ни катастрофални како што некои си мислат. Според вредноста која ја добиваат имаат логика. Прашањето е колку таа одложена вредност преку драфт пикови може да го забави напредокот на тимот идната сезона.

П.С. Мислам дека од идната сезона прекинува танкањето и се преоѓа во следната фаза. Не би избрзувал со викотници предвреме, може да направи голем чекор напред Филаделфија идната сезона[DOUBLEPOST=1424436896][/DOUBLEPOST]Инаку убедливо најнејасен тим во целиот овој хаос ми е Феникс. Тие се големите губитници според мене. Си ги изгубија Драгиќ, Томас и единствениот пик кој имаше шанси да им донесе ѕвезда (оној од Лејкерс кој може да биде многу висок идната сезона или за 2 години) за да го донесат Knight кој истовремено е и restricted free agent летовo и неколку ниски пикови од прва рунда.

A, што бидна со повредата на Ембид, ќе има влијание на играта во иднина?

Еве инфо од денес: Joel Embiid (foot) was taking mid-range shots and working on his inside moves during practice on Thursday.

Мене овај МКВ па и скоро сите играчи од тој драфтот ми се тапа.. сепак мислам можеа повеќе да добијат за него.. МекДениелс незнам зошто го трејднаа добар играч за од клупа би им бил..

Ноел мислам игра според очекувањата засега и тешко дека од него некогаш можи да биди добар играч во офанзива.. Шарич и тој нема напредок каков што се очекуваше пред неколку години.. но затоа за Ембид убеден сум дека ако не го спречат повредите има потенцијал да биди топ 3 играч во лигата

За да стигне Булс до Конференциско финале, ќе треба да се случи чудо (за во the finals не ни правам муабет). Првиот фактор на кој се надевав за ова, Дерик Роуз игра премногу променливо (не го обвинувам, 2 години немаше фатено баскет во рака), втората причина, широкиот ростер воопшто не е на ниво, а и Тибс како да е збунет што има толку добри играчи на располагање, минатите 2 години кога тимот беше барем 60% послаб од ова сега, бележеше подобри резултати. Права штета е што на ваква брејкаут сезона на Батлер, на вака расположен Гасол да имаш вака лоши резултати. Ако Булс игра вака во плејофот нема да бидам изненаден ако испаднат и во прво коло (зависи од противникот, нормално).

Само мене не ми е нешто посебно забивањево? :D
Имало далеку подобри постери...

Само мене не ми е нешто посебно забивањево? :D
Имало далеку подобри постери...
Брат, Казнс, 210 цм центар со 130 кила, повлече контра како плеј, ги помина сите и му ја заби у фацата. :icon_mrgr: Јас не знам шо очекуваше ти. :icon_mrgr:

A, што бидна со повредата на Ембид, ќе има влијание на играта во иднина?

Еве инфо од денес: Joel Embiid (foot) was taking mid-range shots and working on his inside moves during practice on Thursday.

Веќе 1-2 месеци е во тренажен процес, ама не верувам дека ќе игра сезонава. Знаејќи како се однесуваа со Ноел минатата сезона максимална претпазливост може да се очекува и со Embiid. А за повредата, ќе видиме, во принцип не би требало да има некои последици ама никогаш не можеш да знаеше со центрите. Некои ќе имаат повреда и потоа се како никому ништо да не било, други се повредуваат постојано.

Ја имаше зголемено тежината заради големата пауза до пред некој месец, ама сега е доста ослабен. Се наоѓаат одредени видеа од тренинзи од време на време. Добро изгледа. Дури почнува и сериозно да шутира тројки :vozbud: (пред неколку недели некој имаше твит дека во загревањето погодил 48/60 за тројка), макар што не верувам дека често ќе се осудува на шут, сигурно не во првите неколку години.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom